Oona Kettunen panostaa hiihtoon ja siirtyy LeKiin
SeuraJulkaistu: 16.07.2018 00.00

Paremmin juoksijana tunnettu Oona Kettunen on valinnut päälajikseen hiihdon ja siirtyy Vehkalahden Veikoista Lempäälän Kisaan. Oonalla on nuorten sarjoissa hiihdosta SM-voittoja ja muita mitalisijoituksia, yleisessä sarjassa paras sijoitus on 8.

Vaikka Aikku Saarinen ei enää harjoittele maajoukkuetasoisesti, niin ensi kaudellakin LeKi:llä on kova joukkue SM - ja Suomen cupin viesteissä. Siitä pitävät huolen Aikun ja Oonan ohella mm. Leena ja Eeva Nurmi sekä Sanni Alatalo.

Oona kertoo lajiratkaisunsa syistä:

En ole neljään vuoteen voinut harjoitella ja kilpailla juoksussa riittävän korkealla tasolla. Jalkaterä ja lonkka ovat vihoitelleet, joten päätin toukokuussa siirtää viisarin hiihtoon. Harjoitukset ovat sujuneet hyvin ja nautittavasti. Juoksu- ja triathlonkisoihin toki vielä osallistun.

Oona juoksi esteissä 19 -vuotiaitten Euroopan mestariksi ja hopeaa 5000 metrillä. Suomen mestaruuksia ja ennätyksiä on useita. Viimeisimmän Suomen mestaruuden Oona otti triathlonissa 2017 olympiamatkalla sarjassa U23. Juoksussa ja triathlonissa Oonan kilpaseurana on edelleen Karhulan Katajaiset.

Oona valmistuu syksyllä Jyväskylän yliopistosta liikuntafysiologiksi.

Teksti: Antero Korhonen
Kuvat: LeKi-hiihto

Kuvassa LeKin hiihtäjiä Aino-Kaisa Saarinen (vas.), Sanni Alatalo, Oona Kettunen ja Leena Nurmi Vaihmalan hovissa.