Ultimaten SM-kultaa Lempäälään!
SeuraJulkaistu: 05.10.2018 00.00

Lempäälän Kisan edustusjoukkue Pirkanmaa United katkaisi vuosia Suomen ultimaten pääsarjaa hallinneen Otson valtakauden kaatamalla espoolaiset 15.9. järjestetyssä ultimaten finaalitapahtumassa lukemin 14-12. SM-kulta on LeKin historian ensimmäinen.

Finaaliottelu alkoi tasaisissa merkeissä joukkueiden tehtailtua maaleja vuorotellen, kunnes puolen tunnin pelin jälkeen Otso onnistui kaksi kertaa peräkkäin pysäyttämään PirU-hyökkäyksen ja viimeistellen tärkeillä katkomaaleilla tilanteeksi 7-4. Lempääläläisistä ja tamperelaisista pelaajista koottu PirU ei kuitenkin lannistunut, vaan vastasi huutoon päättämällä ensimmäisen puoliajan peräti kolmeen katkomaaliin ja vieden näin ottelun 45 minuutin pelin jälkeen puoliajalle lukemin 8-7 ensimmäistä kauttaan PirUssa pelanneen, vielä juniori-ikäisen Henri Rekulan syötettyä Jaakko Juntun maalintekoon.

Toinen puoliaika alkoi PirUn hyökkäysvuorolla ja Eemeli Pitkäsen viimeistelemä maali veikin joukkueen ensimmäistä kertaa ottelussa kahden maalin karkumatkalle. Kuusi edellistä Suomen mestaruutta nimiinsä vienyt Otso kuitenkin osoitti, miksi se on viime vuosina ollut äärimmäisen vaikea kaadettava yhdellekään suomalaisjoukkueelle tehden ottelun seuraavat kolme maalia ja nousten näin jälleen 10-9-johtoon. Otson johtomaalin jälkeen PirUn pelaajavalmentaja Juho Pulakka otti aikalisän, joka nousikin ottelussa ratkaisuasemaan.

Aikalisän jälkeen PirU onnistui tekemään peräti neljä maalia putkeen karaten peliajan päättyessä jo ratkaisevan tuntuisevaan 13-10-johtoon. Peliajan päättymisen vuoksi ottelun pistekatoksi muodostui 14, mikä tarjosi LeKin joukkueelle peräti neljä "ottelupalloa". Ensimmäisen Otso selvitti kaventaen tilanteeksi 13-11, jonka jälkeen espoolaiset saivat vielä aikaiseksi yhden katkomaalin. Toista hyökkäysvuoroaan PirU ei enää hukannut, vaan ottelun arvokkaimpana pelaajana palkitun Juntun saatua Pulakan pitkän heiton käsiinsä aivan maaliviivan tuntumassa, karkasi LeKi-kasvatti Antti Cederlöf vastustamattomasti puolustajaltaan ja Juntulle jäi helppo työ toimittaa kiekko viimeisen kerran maalialueelle ikätoverinsa käsiin, kuten vuotta aiemmin U20-sarjan SM-finaalissa.

Ottelun jälkeen kahden pirkanmaalaisen joukkueen yhteisprojektia kolmen kauden ajan luotsannut Pulakka ei edes yrittänyt peitellä tyytyväisyyttään. - Kaksi ja puoli vuotta sitten päätimme UFOn (Unlimited Frisbee Organisation, Tampere) aktiivien kanssa, että kahden hyvän joukkueen keskinäinen taistelu Tampere-Lempäälä-akselilla ei tule missään vaiheessa johtamaan Otson suistamiseen valtaistuimelta. Sen sijaan seuran ykkösjoukkueiden yhdistäminen tarjoaisi paitsi tähän mahdollisuuden, myös puitteet, joissa me pystymme vetämään viikoittain Suomen kovimpia harjoituksia, mikä auttaa molempien seurojen pelaajia kehittymään aivan Suomen terävimpään kärkeen. Pelaajat ovat sitä jo hetken olleet ja nyt vihdoinkin olemme sitä myös joukkueena, Pulakka päättää hymyillen leveästi.