LeKin nuoret leireilivät syyslomalla Vuokatissa
29.10.2017 16:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

LeKin nuoret leireilivät syyslomalla Vuokatissa

LeKin nuoret leireilivät syyslomalla Vuokatissa

LeKin nuorten hiihtäjien kilpailuryhmät, eli Junior Ski Team ja Mini Ski Team leireili syyslomalla Vuokatissa. Mukaan pääsi tällä kertaa 8 Junior Ski Teamiläistä ja 6 Miniä. Olosuhteet ja kelit olivat mitä mainioimmat ja erityisesti mainittakoon, että Vuokatin latu pysyi yllättävän hyvänä, vaikka ruuhkaa ladulla oli ajoittain melkoisesti. Hiihtäminen oli kuitenkin vain osa leiriä, sillä tarkoituksena oli hyödyntää Vuokatin monipuolisen leiriympäristön etuja myös muiden harjoittelumuotojen kautta. Lisäksi erityisesti pienempien osalta on hyvä muistaa, että Vuokatin ensilumenladun nousut ovat varsin isoja ja kun itsessään lumelle siirtyminen kesän jälkeen on varsin kuormittavaa, niin tarkoituksenmukaista ei ole tässä vaiheessa vielä toteuttaa turhan kuormittavaa lumiharjoittelua.

Torstaina välittömästi saapumisen jälkeen suunnattiin ensimmäiseen hiihtoharjoitukseen. Torstaina oli vielä pientä sadetta ilmassa ja tämä tekikin ladusta hieman raskaan. Tästä huolimatta hiihto tuntui junnujen mukaan melko helpolta. Ensimmäisen päivän iltaharjoitus toteutettiin sitten palloiluhallissa pelailujen sekä erilaisten voimistelu- ja liikkuvuusharjoitusten parissa.

Perjantai aloitettiin, niin kuin kaikki muutkin aamut, aamuherättelyllä pihalla. Tämän ja aamupalan jälkeen suunnattiin leirin pitkälle pk-harjoitukselle Vaaran vaellusreiteille. Nuorimmat kulkivat kunnioitettavat 2,5 tuntia vaikeissa maastoissa ja vanhimmat painelivat vauhdikkaasti yli 3 tuntia. Molemmat ryhmät törmäsivät Matti Heikkiseen poluilla, joten voidaan todeta, että oikeita asioita oltiin varmasti tekemässä, kun mestarin polkuja tallottiin menemään. Lounaan jälkeen päästiin sitten hiihtämään hieman liukkaammalla ladulla ja päivän päätteeksi toteutettiin jälleen lihashuolto salissa.

Lauantaina hiihdettiin ensimmäistä kertaa heti aamusta ja latu olikin varsin hyvä. Lisäksi kun aloitettiin hyvissä ajoin, niin ruuhkaa ladulla ei juuri ollut. Iltapäivästä toteutettiin leirin ainoa tehoharjoitus sauvarinteenä ”Hesenmäessä” ja päivän päätteeksi suunnattiin vielä uimaan Vuokatin uimahalliin.

Minien osalta lumiharjoittelussa keskityttiin pääasiassa suksen hallintaan. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi ylämäkiin ei puskettu täysiä vielä tässä kohtaa, vaan Minien sanoin mentiin ”mummovauhtia”. Sen sijaan alamäkiin haettiin jo heti kovempaa vauhtia sekä helpoissa maastoissa tekniikkaharjoitusten myötä hiihtämisen helppoutta. Tässä onnistuttiin hyvin ja loppuviikosta esimerkiksi hönkämäen laskuun saatiin jo melkoisesti vauhtia sekä mm. yhdellä suksella liukuun tuli huomattavasti helppoutta leirin aikana. Minien suksituntumaharjoitteluun voi tutustua oheisella videolla:

Junior Ski Teamin hiihtoharjoitukset toteutettiin myös vielä melko rauhallisesti, kuitenkin luonnollisesti määrällisesti isompana kuin Mineillä. Jokainen hiihtäjä keskittyi omavauhtiseen hiihtämiseen, jolloin tekniikkaan oli helpompaa keskittyä. Leirin jälkeen ollaankin varmasti valmiimpia aloittamaan kovempia harjoituksia ja pikkuhiljaa myös kilpailuvauhtiin totuttautumista.

Leirin päätteeksi Junior Ski Team matkusti vielä Kuhmoon tutustumaan vuoden 2018 Hopeasompamaastoihin. Tutustumisen myötä hiihtäjät totesivatkin, että harjoitella tulee, mikäli näissä mastoissa mielii vauhtia pitää yllä. Maasto tulee olemaan erittäin rankka sillä huilipätkiä reitillä ei ole. Minit sen sijaa hyödynsivät sunnuntain vielä hiihtoharjoituksin.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat