Kisalaisjuhlaa perinteisen SM -sprintissä: Leenalle kultaa, ”Aikulle” pronssia
6.4.2018 22:10 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kisalaisjuhlaa perinteisen SM -sprintissä: Leenalle kultaa, ”Aikulle” pronssia

Leena Nurmi, Aino-Kaisa Saarinen ja Lempäälän Kisa hallitsivat perjantaina Taivalkoskella alkaneiden SM -hiihtojen sprinttiä. Leena otti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen mestaruuden aikuisten sarjassa. Sitkeäksi tiedetty ”Aikku” näytti nopeutensakin sijoittuen kolmanneksi Krista Pärmäkosken takana. Taakse jäivät kaikki muut maajoukkuemenijätkin.

Leena ja ”Aikku” ovat voittaneet kahdesti parisprintin Suomen mestaruuden. Viime talvena he kolmantena pyöränään Sanni Alatalo voittivat 3x5 kilometrin mestaruuden, jonka tietysti yrittävät uusia nyt Taivalkoskella. Pari viikkoa sitten kolmikko voitti Rukalla Suomen cup -viestin.

Leenan latu oli kullattu aika-ajosta ja erävaiheista lähtien. Kova tasatyöntö lopussa puri kilpasiskoihin joka vaiheessa.

”En luota kestävyyteeni joten yritin peesailla. Onneksi loppusuorilla irtosi. On huojentunut olo, kun on parin epätasaisen kauden jälkeen saanut panostaa terveenä harjoitteluun ja tässä tulos”, ilakoi Leena, 24, maalissa.

Henkiökohtaisiakin SM -voittoja ja mitaleita urallaan rutosti kahminut ”Aikku”, 39, oli myös iloinen pronssimitalistaan. ”Kiva juttu, sprinttivauhtikaan ei näy olevan iästä kiinni.”

Taivalkoskella hiihtää viestiä myös LeKi:n miesjoukkue. Jani Keto ja Esa Seppä irrottelivat sitä varten perjantain sprinteissä. Hiihtivät hyvin, mutta eivät yltäneet erävaiheeseen.

- AK

Kuva Heidi Lehikoinen


Seurakaverukset rinnakkain: Leena Nurmi (oik.) voitti varmaotteisesti sprintin Suomen mestaruuden ja Aino-Kaisa Saarinen hiihti pronssille. Krista Pämäkoski (vas.) otti hopean.   
Lisää uutisia
Hiihto
Kategoriat