Aino-Kaisa maaliin kilpasiskojen saattueessa
9.4.2018 11:24 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Aino-Kaisa maaliin kilpasiskojen saattueessa

Aino-Kaisa Saarisen viimeiset 30 metriä Taivalkosken SM -hiihtojen 30 km:llä olisykähdyttävä näytös. Voittaja Krista Pärmäkoski ja kakkonen Kerttu Niskanen hiihtivät Aikun kiinni loppusuoralla. Nousivat rinnalle molemmin puolin, tarttuivat Aikun käsiin ja laskettelivat kolmisin iloisesti heilutellen maaliin.

Ele ei merkinnyt Aikun lopullista poistumista kisaladuilta. Hän on sanonut jatkavansa hiihtoa LeKi:n riveissä kansallisella tasolla, esimerkiksi Suomen cupissa.

Aikku sijoittui Johanna Matintalon jälkeen neljänneksi. Mitalitta jääminen ei hienon lopun jälkeen harmittanut - hänellä on niitä kilokaupalla. Kotimatkalla Aikku sanoi olevansa kevein mielin ja suunnitteli maanantaina arkiaskareita.

Muista lekiläisistä Leena Nurmi, perjantain sprinttimestari, oli 18. ja Sanni Alatalo 35. Taivalkosken rata oli tosi vaativa. Huoltoporras liisterituubeineen ja hiihtäjät joutuivat koville, kun latu oli varjopaikoissa kuiva ja luminen, mutta aurinkoisissa kohtaa kostea.

Taivalkosken SM -hiihdot oli samalla Suomen cupin päätös. Kokonaiskilpailussa Aino-Kaisa oli 4. Leena 9. ja Sanni 22. Kukaan heistä ei osallistunut kaikkiin seitsemään osakilpailuihin.

Esa Seppä taisteli 50 kilometrillä sijalle 75. Startanneita oli noin 150, maaliin hiihtäneitä 113. Tavoite oli kahden edellisvuoden tapaan noin 60:n paikkeille, mutta helmikuussa alkanut sairastelukyseenalaisti koko osallistumisen. Se olisi ollut harmillista, sillä tämä oli Esalle 18. SM -viisikymppinen perättäin- ja aina loppuun. Kenttäkuulutus tiesi kertoa sen Esan startatessa.

Lauantain 3x5 km tasaisessa naisten viestissä mitalit oli viiden kauppaa. LeKi:n kolmikko hiihtojärjestyksessä Leena (P), Sanni ja Aikku (V) joutui tyytymään 35 joukkueen kisassa viitossijaan 18 sekunttia kultamitalista. Koko kauden cup -viestit laskien LeKi oli 6. Se tuotti 1 300 euroa jaettavaksi hiihtäjien ja seuran kesken.

Miesten joukkue hiihtojärjestyksessä Jani Keto ja Esa Seppä (P) sekä Arto Hakala ja Jussi Salo (V) hiihtivät 4x10 km viestin rintanumerolla 29 sijalle 29. Joukkueita oli 43. Jussi oli osuutensa 12:ksi nopein.

- AK

Kuva: Taivalkosken Metsä-Veikot 85 ry / kuvagalleria


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat