Takana hyvä kausi joten muistettavia oli paljon
31.5.2018 7:23 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Takana hyvä kausi joten muistettavia oli paljon

Hiihtokauden päättäjäiset pidettiin noin 80 hengen voimin 25.5. Ideaparkin Kotka -salissa. Erinäisten esteiden takia tilaisuus pidettiin tavanomaista myöhempään, jotenloppukevään kiireitten takia ihan kaikki halukkaat eivät ehtineet tulla.

Avaukseksi Antero Korhonen nosti esiin hyvän kauden merkittäviä saavutuksia ja töitä. Ja olihan niitä:

  • tykkilumilatu Hakkarissa hiihdätti taas omia ja muita ja pidettiin onnistuneet kauden avauskisat
  • tuli Suomen mestaruuksia
  • ensimmäinen Hämeen Viestin voitto katkaisi Hakan 25 -vuotisen voittoputken
  • LeKi sai Hämeessä ensimmäisenä ja ainoana Hiihtoliiton uuden Tähtiseura tunnuksen,
  • LeKi oli viime talven tapaan Hiihtoliiton luokittelussa maan 7:ksi paras hiihtoseura
  • hiihtokoulutoiminta oli laajaa ja vireää.
  • Erityiskiitoksen Antero osoitti kaikille eri tehtävissä ahkeroineille talkoolaisille, joita ilman tasokas hiihto ei olisi mahdollista.Tuoreen tiedon mukaan ensi talvesta tullee LeKi hiihdolle hankala, koska Hakkarin urheilukentän suurremontti sulkenee sen kokonaan mukaan lukien sosiaalitilat. Positiivinen uutinen on se, että seuran edustushiihtäjät jatkavat LeKi:ssä.

Utsjokelaisia visakuksia,kuvamukeja, LeKi hiihtohistorioita

Ennen palkintoseremonioita hiihdon pääyhteistyökumppani OmaSp esitteli lyhyesti toimintaansa ja arpoi lahjakortin.

Hämeen Viestin voittaneet Esa Seppä, Ella Noora Haapalehto, Atte Urvanta, Sanni Alatalo, Eetu Tolvanen, Mervi Pesu, Markus Välimäki ja Jussi Salo saivat muistopalkinnoiksi hienot, visakoivuiset kuksat. Ne taiteili Utsjoella pitkään asunut, Kisassa poikasena hiihtänyt Juha Reinola. Aines on Lempäälästä, koska Utsjoella ei kasva visakoivua. Palkinnot jakanut Hämeen Hiihdon puheenjohtaja Heikki Leppänen ojensi yhdeksännen kuksan Esa Virtaselle, joka hiihti viestin 25 kertaa, on koonnut lukemattomia kertoja LeKi:n joukkueet maakuntaviesteihin sekä myös SM -kisoihin ja Suomen cupiin.

Suomen mestareille Aino-Kaisa Saariselle (skiatlon Vantaalla) ja Leena Nurmelle (sprint Taivakoskella) sekä Hopeasompamestari Hetta Niemelälle ojennettiin katsomopalkintona heidän saavutuksistaan kertovat kuvamukit täytteineen sekä itsenäisyyden juhlavuoden 2017 joulukuussa ilmestynyt kirja ”Lempäälän Kisa sata vuotta suksilla”.


Päättäjäisten palkinnoille pääsi myös Markus Välimäki, joka otti 50 kilometrin SM hopeaa sarjanaan M40. SM -ja cup -viestejä palkintosijoillekin hiihtäneille Aikulle, Esalle, Leenalle, Sannille, Eetulle, Jussille, Eeva Nurmelle, Jani Kedolle, Samuli Kivistölle ja Arto Hakalalle meni LeKi -katsojapalkintoina hiihdon 100 -vuotiskirja, tyylikkäät vaasit ja niihin paikallisen tukijan taituroimat tuohiruusut.

Junioripuolella palkittiin HS -menestyjinä Hetta, Ella Noora, Atte ja Oona Kaikkonen. Hämeen Viestin yhteydessä hiihdetyn 12-vuotiaiden pikaviestin voitti LeKi:n ykkösjoukkue Antti Urvanta, Otso Luodeslampi sekä Iina ja Niia Niemelä - heidätkin palkittiin.

Heidi vuoden ohjaajaksi,Eetulle nuorten kannustuspalkinto

Vuoden ohjaajan/ valmentajan kiertopystin sai haltuunsa Heidi Haapalehto. Koko perhe sai lahjakortin ansioistaan LeKi -hiihdon hyväksi. Kauden talkoolaisena palkittiin vereraani Aimo Virkki.Vuoden kannustuspalkinto meni M18 :ssa kisailleelle Eetu Tolvaselle. LeKi katsomo palkitsi Esan lisäksi myös sprinttimestari Leena Nurmen isän Jussi Nurmen. Katsomon laatimat saatesanat olivat painavia: ”Suomen hiihdon tulevaisuus on haastava yksin säidenkin vuoksi. Tosimielessä kilpahiihtoa harrastavien seurojen sekä kansallisten kilpailujen määrä on vähennyt. Hiihto on huipulla vaativa laji, eikä huipulle ole ryntäystä. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että jotkut pistävät ns. kaiken peliin. Yksi sellaisista on Jussi Nurmi, jota LeKi kasomo kiittää”. Katsomo muisti täydellä kuvamukilla myös Antero Korhosta, Suomi Finland 100 sarjaan kuuluvan Kisa hiihtohistorian kirjoittajaa. Kisan kuntojaosto kiitteli lahjakortein hyvistä hiihtoladuista Raimo ja Matti Urvantaa sekä Kyösti Kuismaa.

Kuntojaoston voimanainen Mari Lemmetti kutsui laduntekijät palkinnoille

Leenallle Suomen mestarina Kisan kultainen ansiomerkki

Lempäälän Kisan varapuheenjohtaja Jorma Kunnas kiinnitti Leena Nurmen puseroon Kisan kultaisen ansiomerkin. Kisa on vuodesta 1964 lähtien palkinnut jäseniään ansiomerkein. Lähes aina perusteena on ollut ansiokas seuratyö, mutta sääntöjen mukaan johtokunta voi myöntää kultaisen merkin myös urheiluperustein, Suomen mestaruudesta yksityislajissa ja yleisessä sarjassa.Urheiluperustein kultaisen merkin saaneita on ennen Leenaa vain kolme: 1990 -luvun pikajuoksija Ari Pinomäki, nykyvuosien painnostaja Teemu Roininen sekä Aino-Kaisa Saarinen.

Junnuhiihtäjät haastattivatAikkua, Leenaa ja ”Hassuhiihtäjää”

Viihdeosiossa junnut Emilia Ylilehto ja Aapeli Karislahti haastattelivat Aikkua, Leenaa ja Esaa, joka on pitänyt tekemisistään kymmenen vuotta runomittaista blogia ”Hassuhiihtäjä”. Selvisi, että Leenalla oli SM -sprintin voittajana maalilinjalla epätodellinen olo. Ja että Esan blogikirjoittelu alkoi ihan vahingossa ja hassuttelumielellä. Kymppivuotiaita haastattelijoita kiinnosti tietää, miten Aikku harjoittelisi, jos olisi nyt sen ikäinen - Monipuolisesti. Harrastin tuon ikäisenä hiihdon ja yleisurheilun lisäksi muumuassa balettia ja voimistelua. Ai monestiko olen katsellut videota ensimmäisestä maailmanmestaruudestani vuonna 2009, ja jännittikö startti? En ole katsonut kertaakaan - ehkä sitten joskus mummona. Olen aina jännittänyt kilpailun alla. Se kai kuuluu asiaan ja helpottaa lähtövaatteen alla.

Urheiluaiheisen visailun kärkikolmikoksi ylsi Jani Keto,Pasi Urvanta ja Joona Kivistö. Mikä olikaan Iivo Niskasen hevosen nimi...?

AK


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat