Kisalaiset kunnostautuivat Hämeen mestaruushiihdoissa
18.3.2020 22:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Kisalaiset kunnostatuivat Hämeen mestaruushiihdoissa

Olosuhteitten puolesta ennen kokemattoman vaikeaa Hämeen hiihtokautta lopeteltiin viikonvaihteessa 7.-8.3. Valkeakoskella Hakan ja Tampereella Pyrinnön järjestäminä. Hämeen hiihtopiiri ja seurat olivat joutuneet siirtelemään näittenkin kilpailujen ajankohtia ja paikkakuntia.

Valkeakoskella kilpailtiin lauantaina Hämeen piirinmestaruuksista sekä alle 16 -vuotiaitten Krista Cupin osakilpailussa. Ne olivat samalla yleisetkin kansalliset hiihdot. LeKin piti järjestää pm - ja Krista -kilpailut Hakkarissa tammikuussa, mutta ”lämpöaallon” takia ne siirrettiin pidettäviksi 1.3. LeKi:n hiihtojaosto ei voinut taata silloinkaan kilpailuille riittävän tasokasta latua, joten Hämeen Hiihtopiiri ohjasi ne lopulta Valkeakosken Korkeakankaalle. Siellä oli auttavaa latua reilu kilometri.

Hiihtotapana ”Korkkarilla” oli perinteinen. Helpon radan takia moni aikuisista ja osa jo 17 -vuotiaitten poikien sarjassakin lykki vain ”tasuria” vapaan suksilla. Siinä Lekin Samuli Jalonen otti kympillä piirihopeaa ja Atte Urvanta pronssia. Osallistujia oli Hämeen ulkopuoleltakin, joten kokonaiskisassa sijoitukset olivat vastaavasti 3. ja 5. Samuli luotti perinteiseen tapaan ja pitovoiteluun, mutta Atte kokeili tasurilla ja puutui lopussa.

16 -vuotiaissa Juho Keskinen hävisi piirinmestaruuden vajaalla neljällä sekunnilla. Roope Niskanen jäi pm - pronssista vain hieman. Kokonaiskilpailussa pojat olivat 3. ja 5.

Mitaleita ja niitten syrjässä

Sarjassa N15 kisalaiset Ella Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen nappasivat pm- hopeaa ja pronssia - samat sijoitukset myös KristaCupissa. Vauhtia oli, sillä ajoillaan he olisivat ottaneet pm -mitaleita kaikissa vanhemmissa sarjoissa.

Piirinmestareina ja KristaCupin osavoittajina Korkeakankaalta poistuivat myös Aada Ylilehto (N11), Joonas Koskinen (M11) ja Oliver Kaikkonen (M13). Mitaleilla tai niitten syrjässä olivat myös Aino Koskinen (N12), Ella Rajala (N10), Aapeli Karislahti (M12), Joona Kivistö (M11), Saku Repo (M10), Attu Ylilehto (M8) ja M9:ssä Okko Koskinen, Aleksi Kivistö ja Luka Laurila.

Osallistujia cupiin oli myös Hämeen ulkopuolelta. Osa ilmoittautuneista ei ilmestynyt paikalle - ehkä sairaina tai eivät uskoneet, että Valkeakosken Korkeakankaalla voi vielä hiihtää. Kaikki kisalaiset uskoivavat.

Hämeen Viestipäivä aurinkoisessa Kaupissa

Tampereen Kaupissa sunnuntaina oli viiden tunnin ohjelmana Hämeen Viestipäivä vapaalla hiihtotavalla. 1,7 kilometrin hiihtopaana oli hyväkuntoinen ja ilma mitä parhain.

Viesteihin osallistui 57 joukkuetta 8 -vuotiaasta lähtien. Seurojen välisen pistekisan voitti Hämeenlinnan Hiihtoseura, LeKi oli viides. Maailman cupin malliseen pisteytykseen laskettiin 14 -vuotiaat ja siitä ylöspäin. Jos nuorimpienkin viestit olisi huomioitu, LeKin asema olisi kohentunut.

Kasivuotiaitten viestin voitti kolmikko Arttu Ylilehto, Eino Lattunen, Hugo Repo. M12 sarjan viestin voitti kolmikko Joonas Kolehmainen, Saku Repo ja Joona Kivistö. Kymppivuotiaissa Okko Koskinen, Luka Laurila, Aleki Kivistö hiihtivät pronssille kannoillaan kolmikko Roope Itävuo, Onni Sieppi, Otto Guttorm. Pronssia ottivat myös 12 -vuotiaitten sarjassa Aino Koskinen, Ella Rajala ja Aada Ylilehto.

Seurojen välisen pistejahdin aloittivat 14 -vuotiaat pojat Otso Luodeslampi, Antti Urvanta ja Oliver Kaikkonen hiihtämällä kolmanneksi. 16 -vuotiaitten trio Ella Noora Haapalehto, Oona Kaikkonen ja kovasti ali-ikäinen Emilia Ylilehto oli neljäs.

Yleisessä sarjassa nuoria ja konkareita

Hyvien lumiolojen äärellä Vuokatissa ja Rovaniemellä asuvat LeKin naiset eivät ymmärrettävästi lähteneet viikonvaihteeksi etelään epävarmoihin oloihin voittamaan. Kaksi miesjoukkuetta LeKillä sen sijaan oli, konkarit ja nuoret. Ykkösen konkarit Esa Seppä, Arto Hakala ja Markus Välimäki hiihtivät 3x7,5 kilometrin viestin komeasti kakkoseksi. 19 joukkueesta ykkönen oli Tampereen Yritys. Nuorten ryhmä Atte Urvanta, Juho Keskinen ja Eetu Tolvanen oli 8. Eetulle kilpailu oli merkittävä, sillä polvivaivansa ja vähän muunkin takia tämä oli kauden ensimmäinen kilpailu.

Harrastelijajoukkueiden sarjaan osallistui vain yksi, joskin melko tasokas joukkue nimeltään ”Kestävyysurheilu.fi”. Siinä lempääläinen ja aiemmin Kisankin riveissä monesti kilpailut Jussi Salo hiihti koko viestin nopeimman ajan.

Kuvat ja teksti

Antero Korhonen


11 v. piirinmestaruus Joonas Kolehmaiselle, hopeaa Joona Kivistölle (vas).

Samuli Jalonen otti tarkasti jääpohjaisen kääntöpaikan -ja hopeaa kouraan.

Oliver Kaikkonen, 13 -vuotiaitten piirinmestari.

M14 pronssijoukkue Otso Luodeslampi (vas.), Antti Urvanta, Oliver Kaikkonen.

”Isoset” Oona Kaikkonen (vas) ja Ella Noora Haapalehto saivat ali-ikäisen tulokkaan Emilia Ylilehdon ankkuriksi keräämään kokemusta.

Emilialle maistui mehu ankkuriosuuden päälle.

Yleinen sarja startissa: Esa Seppä etummaisena, kakkosjoukkueen Atte Urvanta oikenpuoleisen rivin neljäntenä.

Juho Keskinen odotteli virittyneenä Atte Urvantaa vaihtoon.

Markus Välimäki kiiti LeKi:n ankkurina.

LeKi:n iloiset konkarit EsaSeppä (vas.), Markus Välimäki ja Arto Hakala hiihtivät Kaupissa komeasti toiseksi Yhteinen analyysi kisan jälkeen: - Hoppee ei ole häppee.


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Tammikuu   »
Kategoriat