LeKi:n hiihtonaiset hakivat vauhtia Suomen cupin startissa
10.11.2020 8:39 Uutiset / Jaoston pääsivusto

LeKi:n hiihtonaiset hakivat vauhtia Suomen cupin startissa

Lämpöennätyksistä huolimatta hiihdon kilpakausi on potkaistu hyvään liukuun. Kauden ensimmäiset kilpailut, ja isot sittenkin, järjestettiin Imatralla kuun vaihteessa. Vuokatissa alkoi kuusiosaisen Suomen cupin sarja 7.-8.11. Cupin seuraava otatus on Taivalkoskella 21.-22.11. Joissain cup -hiihdoissa kilpaillaan myös Suomen mestaruuksista.

Vapaalla Vuokatissa käytyihin suksikarkeloihin osallistui neljä Lempäälän Kisan hiihtäjää: Leena Nurmi, Ella Noora Haapalehto ja Oona Kettunen. Tässä järjestyksessä 3 X 4 kilometrin viestin hiihtänyt joukkue päätyi sijalle 18. Loppuun hiihtäneitä joukkueita oli 34. Ella Noora, Oona ja Eeva Nurmi kehittivät nopeuttaan myös sprintin avauksessa.

Kaikille kilpailu oli kauden ensimmäinen. Sitkeä vamma ja kausi-influenssa piti kaksi LeKin edustusnaista sivussa. 15 -vuotias Ella Noora hoitteli osuutensa mallikkaasti ja sai palkinnoksi kokemusta myös aikuisten isoista kisoista. Yksi viestikokemus tuli jo viime lumilla.

Toissatalvisen Suomen mestarin Leenan hiihto oli vielä keskentekoista. Oona jatkoi kesän ja syksyn rullahiihtojen ja juoksukisojen jäljiltä hyvää tasoaan suksilla ollen osuutensa 8:ksi nopein.

Parin kilometrin pituinen Vuokatin kilpapaana oli miltei jäinen, joten suksen kantti piti polkaistessa huonosti. Vauhtikin oli harvinaisen kovaa: naisten sarjan voittojoukkueen Kainuun Hiihtoseuran aika noin 12 kilometrin matkalla oli 27,41. Se tekee kilometriä kohti noin 2.30. Sprinttipäivänä miesten kärki sivakoi 1,5 kilometrin radan alle 3 minuutin. Vauhdin, kovan ladun ja kilpailijoitten paljouden takia polvillaan ja kyljellään käyntejä oli tavallista enemmän.

Ensi viikonvaihteessa Vuokatissa jatketaan ns. FIS kilpailuilla, joissa hiihtäjät tavoittelevat kansainvälisiin hiihtoihin osallistumiseksi vaadittavia pisteitä. Hyvät pisteet antavat etua myös kansallisten arvokilpailuiden lähtöryhmittelyssä. Mukana perinteisen kisassa on lekiläisiäkin.

AK


Ella Noora (vas), Leena ja Oona selvittivät harvinaisen vauhdikkaan viestin haavereitta.
Kuva: Jussi Haapalehto


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Huhtikuu   »
Kategoriat