Leena Nurmi hakee kisakuntoa
25.11.2020 18:31 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Leena Nurmi hakee kisakuntoa

Viime viikonvaihteen Suomen cup hiihtokisoissa Taivalkoskella LeKin Leena Nurmi hiihti sprintissä sijalle 19. Osallistujia oli kuutisenkymmentä. 30 parasta sai pisteitä ja aivan kärjen urheilijat tileille hieman eurojakin.

Vuosien 2017-18 viestin ja sprintin Suomen mestarille sijoitus ei ollut kummoinen, mutta taustan tietäen erinomainen. Koko viime hiihtokausi meni nollille ankaran ylirasitustilan takia. Kevättalvella tarttui Vuokatissa koronavirus.

- En olisi ilman koronaakaan kyenny talvella oikeasti edes harjoittelemaan, mutta toki tauti viivästytti keväämmälle harjoittelun aloittamista, kertoo muutaman kilometrin päässä Vuokatin urheiluopistosta Sotkamon kirkolla asuva Leena. Siellä on hyvät harjoitusolot eikä tarvitse liikuskella opiston kansoitetussa maisemassa.

Tämän viikon Nurmi hiihtelee Saariselän helpolla tykkilumiladulla. Yli puolentoista vuoden kilpailutauon ja sairastelun jälkeen hän hakee hiihtoon tekniikkaa vähemmän rasittavilla laduilla.

- Kevätpuoleen yritän tavoitella maan kärkeä, mikä edellyttää harjoituksia kovissakin maastoissa. Ja kilpailuja, joissa en vielä hamua voittoja.

Muista kisalaisista Oona Kettunen oli sprintin 30. ja Eeva Nurmen tie katkesi alkukarsintaan. Sunnuntain kympillä Kettunen oli 24., Heta Jalonen 32. ja Eeva 60. Taivalkosken kisat vietiin läpi parin kilometrin pituisella, tarkkuuta vaativalla puolijäisellä baanalla.


Antero Korhonen


Leena suksia testaamassa ja treenaamassa Saariselällä

Kuva: Jussi Nurmi


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Maaliskuu   »
Kategoriat