LeKi:n nuorisohiihtäjät kisailivat valtakunnan ja piirin mestaruuksista
HiihtoJulkaistu: 02.03.2021 00.00

7. sija oli numerollisesti paras saavutus LeKin hiihtäjille nuorten SM -kilpailuissa Jyväskylässä 28.-29.2. Sen saavutti parisprintin kaksikko Ella Noora Haapalehto- Oona Kaikkonen 16 vuotiaitten sarjassa. Kaksikkoja tässä perinteisen hiihtotavan kilpailussa oli 29. Kova finaali käytiin kymmenen joukkueen kesken.
Pojista oli 16 -sarjassa kaksikko Antti Urvanta-Otso Luodeslampi 19. ja Juho Keskinen-Samuli Jalonen kahta vuotta vanhemmissa 21.
Ella Noora hiihti henkilökohtaisessa kilpailussa kympin arvoisesti: kymmenes 10 kilometrin perinteisen kisassa. Nyt sarjana oli N17. Maaliin hiihti Laajavuoren maisemissa 61 tyttöä. 10. Ella Noora olisi ollut myös vuotta vanhempien sarjassa.
Poikien matkana oli 15 kilometriä. Keskisen sijoitus M17:ssä oli 31. ja Jalosen M18:ssa 35.
Sääksjärveltä Sotkamon urheilulukioon Vuokattiin muuttanut ja seuraa LeKi:stä Ikaalisten Urheilijoihn vaihtanut Hilla Niemelä sijoitui 20-vuotiaiden 15 kilometrillä viidenneksi.

Sunnuntaina kisattiin Tampereen Kaupissa Hämeen mestaruuksista perinteisellä hiihtotavalla. Jyväskylän tapaan Kaupissakin järjestelyissä noudatettiin tarkoin viranomaisohjeita koronaviruksen torjumiseksi. Se tietysti lisäsi vaikeuksia osallistujille, huoltajille ja järjestelijöille vaikka ulkoilmassa oltiinkin. Yleisöä ei ollut kummassakaan kilpailussa.
Ykkössijoja kisalaiset ottivat Kaupissa viisi: Aukusti Arvola (sarjana 18 ja matkana 10 km), Oliver Kaikkonen (14/ 5km), Aapeli Karislahti (13/ 3km), Joonas Kolehmainen (12/3km), Ella Rajala (11/3km). Myös muita palkintosijoja ja hyviä hiihtoja kertyi runsaasti junnujen reppuun. Atte Urvanta ei lähtenyt nuorten SM -kisoihin Jyväskylässä vaan osallistui piirinmestaruushiihtojen yleisen sarjan kympille sijoituksenaan 7.

Koronaviruksen ikävästi kutistama kilpailutoiminta sai jatkoa, kun Hakkarin kansalliset kilpailut 7. maaliskuuta päätettiin tartuntavaarojen vuoksi perua. Ohjelmassa olisi kansallisten ohella ollut: Krista Cup, Hämeen pm 16-20 vuotiaat sekä parasarja.

Antero Korhonen

Oona Kettunen (vas.) ja Ella Noora Haapalehto ovat LeKi hiihdon kärkikaksikko. Kuva Pyhäjärven SM -hiihdoista, joissa Oona oli naisten kympillä 16. Parisprintin hän hiihti vielä N16 sarjaan mahtuvan Ella Nooran kanssa. Viikkoa myöhemmin ”Ellis” oli nuorten SM -kisoissa 10. sarjana N17. Parisprintissä hän yhdessä Oona Kaikkosen kanssa oli hienosti 7. sarjassa N16.

Kuva: Heidi Haapalehto