LeKi viime kaudella hiihtoliiton rankingissa 13
HiihtoJulkaistu: 23.06.2021 00.00

LeKi viime kaudella hiihtoliiton rankingissa 13

LeKi oli 13. viime hiihtokauden seuraluokittelussa. Se oli viisi pykälää heikompi kuin edellinen kaksi vuotta sitten tehty luokittelu. LeKi oli kuitenkin Hämeen hiihtopiirissä toiseksi paras ja ykköseksi LeKin paikalle eli sijalle kahdeksan loikkasi Tampereen Pyrintö. Kolmantena Hämeen piiristä oli Hämeenlinnan Hiihtoseura ja nelosena Ylöjärven Ryhti. Sijoillaan 19 ja 21 nekin mahtuivat Hiihtoliiton Valioseuroihin.

Maan kolme parasta olivat tällä kertaa Espoon Hiihtoseura, Ski Jyväskylä ja Vantaan Hiihtoseura. Pisteille ylsi yli 300 seuraa, joissa hiihtoa harrastetaan. Seuraluokittelua voi verrata palloilulajien sarjataulukoihin. Erona on se, että pallosarjoissa mitataan vain ottelumenestys, mutta hiihdon seuraluokittelussa mitataan toimintaa laajemmin. Mittareita on nykyisin 17. Luokittelun pääpaino on nuorisotoiminnassa, toisen puoliskon painoarvo jakaantuu tasan huippu-urheilun ja harrasteliikunnan kesken. Nuorisotoiminnassa huomioidaan esimerkiksi hiihtokoululaisten ja seuran ohjaajien määrä, alle 16 -vuotiaitten Hopeasomman loppukilpailu sekä nuorten SM - kilpailut. Huippu-urheiluun kertyy seurapisteitä mm. SM -kisoista sekä kansallisten kilpailujen järjestämisestä. Piirikunnalliset kilpailut, veteraanien SM -kilpailut sekä heidän Ski-Passinsa tai hiihtolisenssinsä luetaan harrastehiihtoon.

Seurojen pisteet voivat kertyä eri tavoin. Pyrintö ja LeKi keräsivät pisteensä jokseenkin samalla tavoin. Ero Pyrinnön hyväksi kertyi mm. seuraavista tekijöistä: viime koronatalvena Pyrintö pystyi järjestämään kahdet kilpailut, LeKi ei yksiäkään. Myös aikuisten Ski-Passeista Pyrintö veti paljon pisteitä, Leki vain muutaman. Hiihtoliiton hyväksymänä Tähtiseurana LeKi sai 25 pistettä.

AK


Hiihtäjät tehdään kesällä. Silloinkin treenaillen suksi luistaa talvella eikä sitten väsytä kesken kauden. Mitä nuorempi hiihtäjä, sitä monipuolisempaa pitäisi urheilun olla. Välähdys kesäkuun puolivälistä: osa 8-12 -vuotiaitten Mini Ski Teaam -ryhmästä sauvoi Laura Hongiston ohjaamana alkulämmittelyksi Hakkarin vesitornilla. Edelliskerralla oli ollut rullahiihtoa. Vanhemmatkin junnut treenailevat läpi kesän.