Hiihtokoululla makea päätös
HiihtoJulkaistu: 05.04.2022 19.58

Hiihtokoululla makea päätös

Tammikuussa alkanut hiihtokoulu pyöri otollisten tähtien alla ja päättyi aurinkoisesti maaliskuun viimeisenä torstaina. Todistuksen koulusta ja taidoista sai 42 tunnollisesti mukana ollutta hiihtäjän alkua.

Hiihtokoulussa suksilla hyörineet keltaliivit olivat 6-12 -vuotiaita. Hiihtokoulusta seuraavassa ryhmässä, Mini Ski Teamissa, harjoitteli hiihtoa jopa kilpamielessä parikymmentä 8-12 -vuotiasta junioria. Kolmas ikätaso oli noin 10 nuoren Junior Ski Team (JST). 6 - 16 vuotiaita hiihtojunnuja oli siten talvella 2021-22 LeKissä yhteensä noin 70. Se on seuratasolla hämäläistä kärkeä.

Jotkut hiihtokoululaiset ovat mukana vain yhden kauden. Monilla on jo rinnakkaisia liikuntaharrastuksia tai haluavat harrastaa muita asioita eikä aika riitä kaikkeen. Jotkut taas haluavat viipyillä hiihtokoulussa useampanakin talvena, vaikka taidot riittäisivät hyvin seuraavalle tasolle eli Mineihin.

Päätöskerran kruunasi makea tarjoilu ja todistukset. Huoltajille osoitettiin kysely hiihtokoulun järjestelyistä ja tuloksista. Vastaukset tulevat muutaman päivän viiveellä. Päätöskerralla huoltajien puheista päätellen kymmenen kerran tiivis hiihtokoulu oli onnistunut. Kuultiin lapsen edistyneen jopa yllättävän hyvin.

Edistymiseen vaikutti hyvien ohjaajien lisäksi myös se, että muutaman talven katkon jälkeen nyt päästiin opettelemaan hiihtoa avarasti rauhallisessa ympäristössä urheilukentällä.

AK


Hiihtokoulun lopetuskertakin käytettiin oikeasti harjoitukseen. Osa on jo menossa, tässä vielä ohjeistetaan.Hiihtokoulun päätteeksi laitettiin suut makeiksi. Kuvat Antero Korhonen.


Todistuksia kelpasi tuuletella suu makeana. Osa antoi heti todistuksen huoltajalle voidakseen keskittyä tarjoiluun, osa oli jo ennen kuvaustuokiota ehtinyt singahtaa ”kesälomille”. Takarivissä hiihtokoulun vetäjä Laura on syystäkin tyytyväinen. Kuva Antero Korhonen.


Jokainen hiihtokoululainen sai todistuksen päätöskerralla.