Esittely
Ottelutilastot
Kyyjärven Kyky - LeKi
2018-2019 - Miehet - Pudotuspelit 1-sarja
Klo 18:00 Kyyjärven liikuntahalli
17
Maa

Ennakkoinfo


Toinen osa pelataan heti sunnuntaina Kyyjärven liikuntahallissa kello 18. Kotietu sarjassa on KyKyllä, joka oli runkosarjan neljäs ja LeKi viides. KyKy sai valita ottelujärjestyksen,

Välieräpaikka irtoaa kahdella voitolla. Jos voitot ovat kahden pelin jälkeen 1-1, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Kultaisen erän voittaja saa niin sanotusti toisen otteluvoiton ja jatkopaikan, jos niin pitkälle on tarvetta edetä välieräpaikan suhteen.

PUOLIVÄLIERÄT

La 16.3. Klo 17 LeKi – KyKy Hakkarin liikuntahalli

Su 17.3. Klo 18 KyKy – LeKi Kyyjärven liikuntahalli

Otteluennakko


Ennakko: 2. puolivälierä KyKy-LeKi 17.3.

16. maaliskuun 2019

Ennakko: 2. puolivälierä KyKy-LeKi 17.3.

Mitä: Ratkaiseva puolivälierä Kyyjärven Kyky – Lempäälän Kisa

Missä: Kyyjärven liikuntahalli

Milloin: sunnuntaina 17.3. klo 18

Ottelusarjan tilanne: LeKille 1-0

Edelliset kohtaamiset – joukkueiden historia

13.10. KyKy-LeKi 0-3
20.1. LeKi-KyKy 2-3
16.3. LeKi-KyKy 1. puolivälierä 3-2

Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä kerran – heti Kisan avauskaudella 2014-15. Silloin välieristä KyKy eteni finaaleihin kultaisen erän 16-14 voiton jälkeen. Viiden kauden aikana keskinäiset pelit ovat päättyneet KyKylle 8-5 ja eräsuhde KyKylle 30-24, kun lisätään lauantain ensimmäinen puolivälieräpeli laskuihin.

parhaat leki kyky puolivälierä

Pudotuspelisysteemi

Kahdella voitolla välieriin. Voittojen ollessa tasan, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Toinen osaottelu sunnuntaina 17.3. klo 18 Kyyjärvellä.

Lähtökohta

Kisa voitti avauspelin 3-2. Tällainen oli avausottelu
Avauspelin ennakossa laajemmin arviointia voimasuhteista, tässä ennakossa keskitytään enemmän ensimmäisen ja toisen osan ratkaisuhetkiin.

Avauspelin parhaina palkittiin LeKin Jyri Niemi ja KyKyn Aivars Petrusevics. KyKy lähtee peliin selkä seinää vasten, kun Kisa nappasi avausvoiton kotikentällään. LeKi oli Hakkarissa avauserän jälkeen hieman niskan päällä, kunnes neljännessä erässä Mikko Väliahon syöttöputki muutti pelin luonteen. Molemmilla on varmasti parannettavaa, ja lauantain tiukkaakin tiukempi peli osoitti, että tuskin sunnuntainakaan kumpikaan pääsee rallattelemaan.

Pääpointti

Vastaanotto. Avauspelissä nostopeli meni melkolailla tasan. LeKi tosin voitti ässät. Molemmilla muutama superpaha syöttäjä, joten nostopeli saatava tasaiseksi. Hyvän noston kautta joukkueet saavat monipuolisen hyökkäyspelin käyttöönsä, joten nostopuolella ratkaistaan paljon.

Kokoonpanot

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

Ensimmäisen puolivälierän avauskokoonpanot

LeKi: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi.
KyKy: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberot Illia Liunenko ja Miro Rasinperä

Vaihtopelaajat: LeKillä Tomi Perkiö ja OP Palomäki kävivät kehissä. Vaihdon puolella on Kisalla vielä sellaisia jokereita kuin Anssi Vesanen ja Sauli Silpo. KyKyltä Oskari Keskinen tuli kesken hakkuriksi Sillanpään tilalle, ja aloittanee sunnuntaina. KyKy käyttää taas paljon ”tempontappovaihtoja”, kuten launtainakin.

Keski-ikä: LeKi 28, KyKy 25

Keskipituus: LeKi 194, KyKy 189

IMG_5802

Kiinnitä katseesi – iskun paikat

KyKyn kotiyleisö: Kyyjärvellä on ollut 1-sarjan toiseksi korkein yleisökeskiarvo, ja varmasti tupa täynnä ja ääntä paljon. LeKi sai ison tuen lauantaina kotiyleisöstään, ja varmasti Kyyjärvi myös sunnuntaina.

Siirilä ja Pennanen vs. Petrusevics: Lauantaina pistemiesten vertailussa KyKyn Petrusevics oli ylhäs yksinäinen joukkueessaan (22), kun Kisalla Pennanen (22) ja Siirilä (24) takoivat molemmat yli 20 pinnaa. KyKy on 80 prosenttia Petrusevicsin joukkue, riittääkö yksi mies vai saako tulitukea Keskiseltä?

Paineensieto: KyKyllä on paineet – kotona on pakko voittaa. LeKi osoitti hermoja nousemalla viidennen erän voittoon, toisaalta neljännen erän sulaminen oli vastakohta päätöserän nousulle.

Taisteluparit:

Teemu Koivunen-Mikko Väliaho: Joukkuidensa kovimmat syöttäjät. Isossa roolissa syöttöviivan takana ja torjuntapelissä. Koivunen vei avauspelin ässät 6-5.

Petteri Friberg-Lauri Jylhä: Joukkueidensa pistetehtailussa kärkimiesten takana. Vaaditaan tehoja, jotta ykköstykeille ei jää liikaa pisteidentekovastuuta. Friberg oli rautaa avauspelin ratkaisupalloissa.

Osa-alueet:

Hyökkäys: Kisa vei avauspelissä tehot 47%-39% ja hyökkäyspisteet 18 pinnalla. Keskisen pelaaminen alusta asti auttanee Kyyjärveä.

Puolustus: Avauspelissä melko tasan, molemmilla hyvät hetkensä. Helppoja palloja ei juuri jää. Erien lopuissa merkitys korostuu.

Syöttö: LeKi teki selvästi enemmän virheitä mutta syötti ässiä myös enemmän ja sai KyKyn noston enemmän rakoilemaan. Ässät Kisalle 15-7 ja virheet 23-13.

Torjunta: KyKy voitti 9-5. Kumpikaan ei saanut suurta otetta toisen hyökkäyksestä. Etenkin Kisalla varaa parantaa,

Passipeli: Avauspelissä melko tasan. LeKi pelasi enemmän keskeltä, 1-paikkaa ei kumpikaan paljoa kuormittanut. Luostarinen oli parempi syöttöruudussa ja pisteidenteossa.

Vastaanotto: Kisa voitti niukasti 48%-45%, joten ei suurta eroa. KyKyltä Petrusevicsille suunnattiin selvästi eniten syöttöjä, Kisalta eniten nosti Friberg, mutta yleispelaajat nostivat kaikki melkolailla yhtä paljon.

Valmennus: Kalliojärvi otti keltaisen kortin ajanpeluusta. KyKyn valmennus pyöritti totutusti selvästi vinhemmin vaihtorulettia Kisan uskoessa aloitusrosteriin. Molemmat ottivat muutaman pisteen aikalisänjälkeisillä syöttövirheillä.

Avauspelin tilastot

Parhaat pistemiehet:
LeKi: Siirilä 24/+10, Pennanen 22/+8, Friberg 14/+4
KyKy: Petrusevics 22/+8, Jylhä 14/+1, Keskinen 13/+8

Vastaanotto: LeKi: 48%, KyKy: 45%

Ässät/syöttövirheet: LeKi: 15-23, KyKy: 7-13

Torjunnat:, LeKi: 5, KyKy: 9

Vastustajalle tehdyt virheet: LeKi: 47, KyKy: 32

Hyökkäyspisteet/-prosentti: LeKi: 64/47%, KyKy: 46/39%

Pistepörssi (runkosarja)

LeKi:
Tuomas Siirilä 311
Kasper Pennanen 305
Sten Kruuda 188
Anssi Vesanen 153
Teemu Koivunen 145
Sauli Silpo 99
KyKy:
Aivars Petrusevics 384
Tuomas Sllanpää 247
Mikko Väliaho 198
Lasse Jylhä 182
Mika Väliaho 109
Martins Jansons 71

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Kuvat: Antti Raunio


Lentismiesten kausi päättyi puolivälieriin - KyKy jatkoon kultaisessa erässä


Lempäälän Kisan kausi 2018-19 päättyi 1-sarjan sijaan viisi. Kyyjärven KyKy voitti toisen puolivälierän Kyyjärvellä 3-1 (25-22, 25-22, 22-25, 28-26). Kun otteluvoitot olivat 1-1, pelattiin kultainen erä. Sen voitti KyKy 25-17 ja eteni jatkoon. Kyyjärvi kohtaa välierissä Iskun. Toinen välieräpari on Hurmos-TuTo.

LeKi aloitti samalla kokoonpanolla kuin lauantaina: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Anssi Vesanen oli hakkurina kolmannessa ja neljännessä erässä ja OP Palomäki kävi nopeat vaihdot kentällä.

KyKy aloitti myös samalla kuin lauantaina: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberona Miro Rasinperä. Oskari Keskinen tuli kesken pelin hakkuriksi ja paransi KyKyn hyökkäyspeliä. Myös Keijo Lamminen kävi kentällä.

LeKi pelasi hyvän pelin, mutta ei yltänyt aivan lauantain tasolle. Parasta nähtiin kolmannessa erässä ja neljännen erän nousussa, mutta taas Mikko Väliahon syöttöputki toi KyKyn ohitse ja samalla varmistui 3-1 voitto illan ensimmäisessä ottelussa ennen kultaista erää. Kisalla oli jo eräpallo viidenteen erään menemisestä, mutta ei onnistunut.

– Tasainen oli vääntö. Peukkua KyKylle, olivat hyviä, eilisen jälkeen pystyivät pelaamaan näinkin hyvin. Se oli jopa pieni yllätys. Vähän jännitystä oli meidän otteissamme. Moittia ei sovi, kaikkemme todella annettiin. Osasimme reagoida kyllä pelin aikana oikein, mutta se viimeinen silaus puuttui tekemisestä tänään, analysoi Kisan Tapani Nyström

–Päivän teema oli Mikko Väliahon syöttörotaatiota. Se tiedettiin pahaksi, ja sen kanssa onnistuttiin hyvin. Lukuunottamatta neljättä ratkaisevaa erää, tuumi LeKin Jani Huurne.

Kultainen erä mentiin pinna pinnalla aina 10-10 asti, kunnes KyKy nousi 14-10 johtoon. Kisa tuli vielä pinnan päähän 16-15, mutta sitten Kyyjärvi meni menojaan ja ansaitsi todella välieräpaikan. Kisa jätti kentälle kaikkensa ja tsemppasi, mutta tällä kertaa enempää ei ansaittu.

KyKy pelasi selvästi paremman pelin kuin launtaina. Kyyjärvi sai keskipeliä paremmin esiin ja Petrusevics muutti jokaisen kosketuksensa kullaksi. LeKi oli hieman koko pelin takana, eikä saanut kunnon eroa revittyä missään vaiheessa – sitkeä KyKy tuli aina takaisin rinnalle. 334-päinen yleisö sai todistaa tiivistä ja tiukkaa kamppailua, jossa mentiin aina 20 asti aivan piste pisteeltä.

– Väliahon veljekset olivat tänään todella hyviä ja parannus eiliseen huima. Etenkin Mika oli tänään superhyvä, makeat torjunnat tekivät hyvää. LeKin passari Kasimir Luostarinen onnistui tänään upeasti, jakoi tunnustusta KyKy-koutsi Hannu Kalliojärvi.

Parhaina palkittiin LeKin Luostarinen ja KyKyn Mika Väliaho. Peliin + kultaiseen erään Kisan tehokkain oli 23 pisteen Kasper Pennanen, häntä säestivät Tuomas Siirilä 15 ja Sten Kruuda 14. KyKyltä Petrusevics kantoi isoimman pistevastuun, 28. Keskinen auttoi 18 pinnalla. Mika Väliaho tehtaili 14 ja Mikko Väliaho 11. Pelissä tuli paljon torjuntoja, KyKy vei ne 25-18.

– Kyllä tämän kauden 1-sarjan taso on huima. Seitsemän todella kovaa joukkuetta, ja niistä vielä muutama kovin on vielä napsun kovempia. Tänä vuonna reitti välieriin oli todella paljon vaikeampi kuin edelliskausilla, LeKin Marko Laakso kehui sarjan tasoa.

LeKi kiittää kaikkia kuluneesta upeasta lentopallokaudesta! Kiitos pelaajat ja taustajoukot, jotka tekivät hurjasti töitä isolla sydämillä. Kiitos hienot kannattajat, jotka olitte tukenamme koti- ja vierassalissa. Joukkue on ylpeä, että sai päättää kauden kotiyleisön edessä upealla voitolla ja tarjota sitä kautta parastaan! Ja kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistatte tämän lentopallotarinan kirjoittamisen. Kiitos!

YLEISÖ: 334

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasimir Luostarinen

KyKyn paras pelaaja: Mika Väliaho

parhaat kyky leki 2pv

Tilastopoiminnat:

2. puolivälierä

Parhaat pistemiehet
LeKi: Pennanen 18/+7, Kruuda 14/+9, Siirilö 14/+0
KyKy: Petrusevics 23/+8, Mika Väliaho 13/+10, Keskinen 11/+3

Vastaanotto:
LeKi: 49%, Kruuda 100% (2 nostoa), Niemi 57%, Siirilä 56%
KyKy: 49%, Petrusevics 52%, Rasinperä 49%, Jylhä 47%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi 9-18
KyKy: 9-15

Torjunnat:
LeKi: 17
KyKy: 19

Vastustajalle tehdyt virheet:
LeKi: 29
KyKy: 28

Hyökkäyspisteet/-prosentti:
LeKi: 41/33%
KyKy: 43/39%

Kultainen erä:

Parhaat pistemiehet:

LeKi: Pennanen 5/+3, Luostarinen 2/+2
KyKy: Keskinen 7%+5, Petrusevics 5/+3

Vastaanotto: LeKi 55%, KyKy 38%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi: 1/2
KyKy: 1/4

Torjunnat: LeKi 1, KyKy 6

Vastustajalle tehdyt virheet: LeKki 5, KyKy 8

Hyökkäyspisteet/-prosentit
LeKi: 7/29%
KyKy 13/50%

IMG_5819IMG_5820IMG_5823IMG_5824

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat