Esittely
Ottelutilastot
JyväsLentis - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 15:00 Viitaniemen Ammattiopisto, Jyväskylä
9
Hel

Ennakkoinfo


LeKi kohtaa ensimmöistä kertaa vierassalissa JyväsLentiksen, joka otti täksi kaudeksi toisen jyväskyläläisen Liikunna Riemun sarjapaikan ja pelaa ensimmäistä kauttaa 1-sarjaa. JyLe on kuitenkin tuttu ryhmä, koska usea pelaaja on tuttu jo Riemun kausilta ja kotisali on sama, Gradian ammattiopiston sali Jyväskylän Viitaniemessä. Alkukaudesta LeKi kaatoi JyLen Hakkarissa 3-1.

LeKi lähtee peliin sarjataulukon sijalta neljä. Viime peleistä on tullut kolme niukkaa tappiota TuTolle, KyKylle ja Hurmokselle, joten LeKi mielii takaisin voittokantaan ja kotietuun runkosarjassa.

JyLe on puolestaan sijalla 11, sarjassa on13 joukkuetta. Sijaan kahdesan eli pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Sarjan vimmeinen putoaa 2-sarjaan, sinne JyLellä on matkaa seitsemän pistettä.

Runkosarja kääntyy loppusuoralle, LeKillä on jäljellä enää viisi peliä ennen pudotuspelejä, jonne paikka on jo varmistettu.

Ennakko: LeKi haastaa Jyväskylässä JyväsLentiksen


Mitä: JyväsLentis – Lempäälän Kisa

Missä: Gradia, Jyväskylä

Milloin: lauantaina 9.2.2019 kello 15

Aiemmat ottelut: 18.11.2018 LeKi-JyLe 3-1

Lempäälän Kisa hakee paluuta voittokantaan tulevana lauantaina, kun Kisa matkaa JyväsLentiksen vieraaksi. Kisa kohtaa JyLen ensimmäistä kertaa vierassalissa. Joukkue otti täksi kaudeksi toisen jyväskyläläisen Liikunnan Riemun sarjapaikan ja pelaa ensimmäistä kauttaa 1-sarjaa. JyLe on kuitenkin tuttu ryhmä, koska usea pelaaja on tuttu jo Riemun kausilta ja kotisali on sama, Gradian ammattiopiston sali Jyväskylän Viitaniemessä. Alkukaudesta LeKi kaatoi JyLen Hakkarissa 3-1.

Lähtökohta: Kysessä ei ole sarjan kuumimpien joukkueiden kohtaaminen. LeKillä on alla kolme tappiota, JyLellä puolestaan viisi. Viimeisimmästää 12 pelistä jyväskyläläiset ovat voittaneet vain kaksi. Varmuudella siis toinen saa putkensa katki.

LeKi on hävinnyt kolme viimeisintä peliään Hurmokselle, TuTolle ja KyKylle. Vuoden alku tiedettiin tiukaksi, kun sarjan kovimmat joukkueet ovat tulleet vastaan. LeKi on sarjassa sijalla neljä, ja taistelee kotiedusta juurikin TuTon ja KyKyn kanssa tiukimmin. Myös Mahti ja KaVe ovat yhä iskuetäisyydellä. Isku ja Hurmos ovat jo karanneet tavoittamattomiin kärjessä. JyLe on puolestaan sijalla 11, sarjassa on 13 joukkuetta. Sijaan kahdeksan eli pudotuspelipaikkaan on kuusi pistettä. Sarjan viimeinen putoaa 2-sarjaan, sinne JyLellä on matkaa seitsemän pistettä. Viime pelissä jyväskyläiset hävisivät VaLePan 2-joukkueelle 2-3.

Pääpointti: Hyökkäysteho. Kauden edellistä peliä katsoessa oli selvä osa-alue, mihin peli ratkesi. LeKi hyökkäsi 56 prosentin tehoin, JyLe 38 prosentin tehoin. Jyväskyläläisten on keksittävä lääke, esimerkiksi hyvä nosto tai kova torjunta, jolla muuttaa voimasuhde.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
JyLen kokoonpano

LeKi saa takaisin TuTo-pelissä sairastelun vuoksi poissaolleen Kasper Pennasen. Petteri Friberg kärsi TuTo-pelissä pohjekrampeista vähäisen pelitatsin vuoksi, mutta on kunnossa. LeKillä on pituusylivoima JyLeen, mikä varmasti auttaa joillain osa-alueilla. Viime peleissä ja harjoituksissa Kisan kutospaikan hyökkäys on kohentunut. TuToa vastaan nostopelissä oli parannettavaa, ja se on saatava paremmaksi.

JyLe sai viime pelissä takaisin kokoonpanoonsa loukkaantuneena olleen liberon Arttu Perellon. Kapteeni ja yleispelaaja Jaakko Aninko puolestaan puuttui. 2-sarjassa kautensa aloittanut keskipelaaja Vili Tinakari on noussut vakituisesti edustukseen. Hakkuri Tino Vuori on selvästi kovin pallontappaja, joka tarvitsee vartiointia. VaLePaa vastaan 22 pinnaa, tuplasi enemmän kuin kellään muulla jyleläisellä. Jonne Pekkala on 1-sarjaan hyvä libero, jolle ei turhia palloja jää.

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Paluu yhden pelin jälkeen kehiin. Nälkää ja näytönhalua varmasti riittää.

JyLe: Timo Vaittinen. Kokenut yleispelaaja on isossa roolissa, etenkin jos Aninko puuttuu. Kantaa monipuolisesti vastuuta ja tekee vähän virheitä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

JYLEN ENNAKKO

Nousujohteinen peli toi tärkeät pisteet Jyväskylästä


Lempäälän Kisan viiva osoittaa selvästi ylöspäin: kolmen pelin voittoputki katkesi komealla voitolla JyväsLentiksestä ja pelin taso osoitti myös ylöspäin. Tahmeasti aloittanut Kisa käänsi pelin pitkän erätauon jälkeen selvästi itselleen. Vieraspeli päättyi LeKille 3-1 (27-25, 24-26, 25-16, 25-19).

LeKi aloitti kokoonpanolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Petteri Friberg kävi toisessa erässä kehissä ja Sauli Silpo kannusti vaihtopenkiltä.

JyLe puolestaan lähti peliin kuusikolla Matti Pöntinen, Tino Vuori, Jaakko Aninko, Veli Manninen, Mika Arkko, Jani Liski ja liberoina Jonne Pekkala ja Arttu Perello. JyLe teki läpi pelin vaihtoja, Tiitus Vuori pelasi paljon yleispelaajana, Veeti Hartikainen tuli kesken pelin keskitorjujaksi ja vasta 15-vuotias passari Elias Huotari teki 1-sarjadebyyttinsä!

JyLe pelasi sitkeästi, etenkin keskipeli toimi läpi pelin. Kahdessa ensimmäisessä erässä vastaanottonsa kanssa tuskaillut Kisa koki muodonmuutoksen pitkällä tauolla. Tapani Nyströmin ja Jani Huurneen käärmekeitot purivat, ja Kisa hallitsi loppupeliä.

Kaksi ensimmäistä erää menivät jännäreiksi, aivan hyvin jompi kumpi olisi voinut johtaa pitkällä tauolla 2-0. Avauserässä Kisa nousi JyLen eräpallosta hienoon voittoon asti. JyLe oli erien aluissa vahva, ja johti lähes joka erää usealla pisteellä kymmenen pinnan kohdalla. Toisessa erässä johtopaikka vaihtui tiuhaan, LeKikin johti parhaillaan 14-10 ja JyLe 23-20. Kisa nousi vielä 24-24, mutta lopussa JyLe oli hieman terävämpi.

Kolmannessa erässä Kisa repäisi Teemu Koivusen syötöillä erän kotiin jo hyvissä ajoin. Neljännessä Kasper Pennanen oli rautaa ratkaisuhetkillä, kolme pistettä 20 pinnan paikkeilla, ja erä ja peli Lempäälään.

Kisa lahjoitti taas omilla virheillään liikaa pinnoja vastustajalle. JyLe sai LeKin tekemänä 38 pistettä, kun LeKi sai JyLeltä 27. Nostopelissä LeKi skarppasi kahden erän jälkeen ja vei prosentit 59-37.

– Oli vaikea alku meiltä tänään. Tauolla pidettiin hyvät puheet: pitää alkaa todella ryynäämään ja pelaamaan loppuun asti. Sen teimme, ja se toimi! kertoi parhaana palkittu Kisa-libero Jyri Niemi.

Niemen lisäksi JyLen parhaana palkittiin paras pistemies Tino Vuori, 13 pinnaan. Kisan paras pinnamies oli 21 pisteet Tuomas Siirilä, häntä auttoivat etenkin 17 pisteet Kasper Pennanen ja 14 pojoa tehnyt Anssi Vesanen. Myös Sten Kruuda nousi 11 pisteellä kymppikerhoon. JyLestä Jaakko Aninko oli kaksi erää vaikea pideltävä pyörätyksillään, mutta hänet saatiin pelin edetessä paremmin kuriin.

– Hävisimme tänään etenkin LeKin Koivusen ja Luostarisen syöttövuoroihin, niistä emme saaneet otetta, tuumi JyLen libero Arttu Perello.

– Tumpilla pitäisi olla useamminkin jalka vähän kipeä. Pomppu nousi 10 senttiä ja peli viisastui, vitsaili LeKi-koutsi Jani Huurne. Siirilä hieman poti jalkaansa, mutta se ei vaikuttanut peliin.

Kisa jatkaa sarjanelosena, pisteen TuTon jäljessä. JyLe putosi toiseksi viimeiseksi, tosin VaLePa ja JyLe ovat tasoissa 14 pisteellä, seitsemän pinnaa säilymisviivan paremmalla puolella. Kisan kausi jatkuu ensi viikon lauantaina, silloin luvassa vierasreissu Karhulan Veikkojen kotisaliin Kotkaan.

– Meidän fokus on loppukaudesta sarjapaikan säilyttämisessä. Pudotuspeleihin on vielä periaatteessa saumat, mutta voi olla liian ison työn takana, tuumi JyLen Perello.

– Peli oli tänään meidän hallussa, teimme vain vääriin paikkoihin tyhmiä virheitä. Viikolla harjoitelteltiin oikeita asioita, ja se alkoi näkyä pitkän erätauon jälkeen. Kyseessä oli kärsivällisyyden voitto, tuumi kippari Silpo pelin tauottua.

YLEISÖ: 95

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi
JyLen paras pelaaja: Tino Vuori

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 21/+10, Pennanen 17/+5, A. Vesanen 14/+4
JyLe: Tino Vuori 13/+6, Arkko 8/+8, Aninko 8/+2

Vastaanotto
LeKi: 59%, Friberg 100%, Niemi 73%, Siirilä 62%
JyLe: 37%, Pekkala 56%, Perello 38%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 8/16
JyLe: 6/10

Torjunnat: 9-4

Vastustajalle tehdyt virheet: 38-27

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 57/40%
JyLe: 38/31

OTTELUSIVU

Ottelusivulla tilastot, otteluraportti, Jyri Niemen haastattelum ottelupallo ja kaikkea muuta

parhaat jyle leki

Kuva: Antti Raunio

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat