Esittely
Ottelutilastot
LeKi - Rantaperkiön Isku
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Hakkarin liikuntahalli
23
Hel

Ennakkoinfo


Lempäälän Kisan taival 1-sarjassa jatkuu heti tulevana lauantaina. Luvassa on tulikivenkatkuinen paikallispeli, kun Rantaperkiön Isku saapuu Hakkarin liikuntahalliin. 23. helmikuuta pelattava peli alkaa kello 17.

LeKi ja Isku kohtasivat alkukaudesta Pyynikillä. Silloin Isku vei tiukan kamppailun 3-1. Alkukauden harjoituspelit päättyivät 2-2 ja Iskulle 2-1.

Sarjassa Kisa on nyt neljäntenä, tasapisteissä viidentenä olevan Kyyjärven Kykyn kanssa. Kotietu on yhä mahdollinen. Viime pelissä LeKi koki 0-3 tappion Karhulan Veikoille.

– Se peli oli meiltä kyllä todella heikko. Tilastoja katsellessa emme edes olleet niin paljoa KaVea perässä, jokin meni siis pieleen. Selvää parannusta haemme Isku-peliin, tuumi Kisan valmentaja Tapani Nyström.

Isku on sarjassa toisena, tosin kaksi peliä vähemmän pelanneena ja vain kolme pistettä Karelian Hurmoksen takana. Runkosarjan voitto on siis Iskun hyppysissä. Viime pelissä Isku kaatoi todella hyvää kevättä pelaavan TuTon 3-1. Voitto oli kova näyttö Iskun kunnosta. Matti Hietanen ja Joel Laakso johtivat Iskun peliä loisto-otteilla. Hietanen on 1-sarjan paras pelaaja tällä hetkellä.

Luvassa on siis mielenkiintoinen, tiukka ja sarjataulukkoa ajatellen tiukka taisto. Paikallispeleistä ei voi koskaan etukäteen liikaa ennakoida, miten käy. Isku lähtee peliin kuitenkin ennakkosuosikkina.

Otteluennakko


Ennakko: 23.2. LeKi–Isku

Mitä: Lempäälän Kisa–Rantaperkiön Isku

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 23.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 10.11.2018 Isku-LeKi 3-1

parhaat iskuleki

Luvassa on mielenkiintoinen, tiukka ja sarjataulukkoa ajatellen tiukka taisto. Paikallispeleistä ei voi koskaan etukäteen liikaa ennakoida, miten käy, koska mitä vain voi tapahtua. Isku lähtee peliin kuitenkin ennakkosuosikkina. LeKi yrittää kiusata ja laittaa männynkäpyjä Iskun runkosarjan voittopolulle. Voitto tekisi LeKille hyvää kotietua ajatellen, Isku puolestaan voitollaan lähes varmistaisi runkosarjan voiton.

Lähtökohta: Isku on LeKille vielä valloittamaton linnake tällä kaudella. Harjoituspeleissä toinen päättyi 2-2, toisen Isku voitti 2-1. Runkosarjassa Isku vei tiukan pelin Pyynikillä 3-1. Viime peleissä LeKi on ollut hieman alavireinen: tappiot KaVelle ja TuTolle ja voitto JyLestä. Sarjassa Kisa on yhä neljäs, tasapistein sarjavitosen KyKyn kanssa.

Isku on sarjassa toisena, tosin kaksi peliä vähemmän pelanneena ja vain kolme pistettä Karelian Hurmoksen takana. Runkosarjan voitto on siis Iskun hyppysissä. Mestaruusliigasta täksi kaudeksi 1-sarjaan pudottautunut tamperelaisryhmä on ollut ennakkoarvioiden veroinen sarjan kärjessä. Viime pelissä Isku kaatoi todella hyvää kevättä pelaavan TuTon 3-1. Voitto oli kova näyttö Iskun kunnosta. Alla peräti yhdeksän voittoa putkeen ennen LeKi-peliä.

Pääpointti: Vastaanotto. Lentopallon perusominaisuus, josta ei voi lipsua, jos mielii pärjätä. Kisan nosto petti Karhulassa, ja tulos oli ruma. Iskun nosto horjui TuToa vastaan, ja turkulaiset olivat jo karata 2-0 johtoon sen vuoksi. Viime kohtaamisessa Isku voitti nostoprosenti LeKiä vastaan 60-49.

Kokoonpanot:

LeKi-Jymy 178

LeKin kokoonpano
Iskun kokoonpano

LeKin kokoonpano oli repaleinen Karhulassa, kun Jukka Lehti, Teemu Koivunen ja Tuomas Siirilä puuttuivat. Kolmikko on kuitenkin takaisin treenivahvuudessa alkuviikosta. Passari Verneri Halttula debytoi puolen erän verran Kisa-paidassa, ja näytti olevansa kelpo vaihtoehto. Sten Kruuda on viime peleissä ollut tasaisin kisalainen. Pelillisesti Kisan otteet Karhulassa eivät vakuuttaneet millään osa-alueella, joten valmennujohdon oli helppo valita teema alkaneelle viikolle: täytyy treenata kaikkea.

Iskulla on laaja ja tasapainoinen rinki. Joka pelipaikalle löytyy vähintään yksi vaihtomies. Joukkueessa on useita LeKille tuttuja miehiä: Simo Puttonen, Eetu Rantanen, Matti Hietanen ja Einari Koivisto ovat kantaneet myös sinistä pelipaitaa. Heistä Hietanen on nyt ykköstähti, Puttonen kapteeni ja luottohevonen yleispelaajana tai liberona, Rantanen ja Koivisto ovat puolestaan jääneet vähälle vastuulle.

Iskun peliä pyörittää sarjan parhaisiin passareihin kuuluva Joel Laakso. Joukkueen pelissä näkyy hurja treenimäärä: peli on suunnitelmallista ja pelaajat sijoittuvat todella hyvin, mikä näkyy muun muassa hyvänä puolustuspelinä. Valmentaja Oskari Muurinen ohjaa kenttää äänekkäästi. Yhdysvaltalainen keskitorjuja Timothy Lourich on ryhmän mielenkiintoisin nimi: hän tuli Suomeen naisystävänsä, OrPossa liigaa pelaavan Erica Handleyn perässä, ja päätyi pelaamaan Iskuun. Hakkuri Paavo Korhonen on tällä kaudella kehittynyt, ja piinasi Kisaa Pyynikillä 19 pinnalla. Silti kovimmat kuorman kantaa Hietanen. Alkukauden ryhmästä Isku on menettänyt Aleksi Mutkan Hurrikaaniin, Ilari Toimelan VaLePaan (farmi) ja Rami Rekomaan Tiikereihin.

Seuraa heitä:

masa-ja-toni

LeKi: Sten Kruuda. Viime kauden lopussa auttoi Iskau farmippelaajana säilyttämään sarjapaikkansa, josta seura sittemin luopui. Ollut viime peleissä paras kisalainen, ja koko sarjan parhaiden sentterien joukossa.

Isku: Matti Hietanen. 1-sarjan paras pelaaja tällä hetkellä. Kaatoi TuTon lähes yksin. Tuttu mies myös LeKi-paidasta parin vuoden takaa. ”Masa” täytyy ottaa kiinni, jos mielii Iskun voittaa.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

OO LeKi-Isku 23.2.19

Artikkelin päkuva: Antti Raunio
Pikkukuvat: Antti Raunio, Marko Panu, Marko Panu
Ottelumainoksen pelaajakuvat: Marko Panu ja Teemu Nyström

Matti Hietanen kaatoi kuumassa derbyssä Kisan 3-1


LeKi kohtasi paikallisderbyssä Rantaperkiön Iskun. Upeatunnelmaisen kamppailun 242-päisen yleisön edessä vei värikkäiden vaiheiden jälkeen Isku 3-1 (25-27, 27-25, 25-21, 25-13) -luvuin . Hakkarissa oli kauden yleisöönmenevin ja tiukkatunnelmaisin matsi, todellinen derbyn arvoinen ottelu. Tällä hetkellä Isku on niin hyväkuntoinen ja kovatasoinen joukkue, että edes Kisan vahva peli ei pystynyt horjuttamaan kuin hetkittäin tamperelaisia.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Anssi Vesasen poissaollessa Friberg paikkasi häntä hakkurina. Neljännessä erässä passariksi vaihdettiin Jukka Lehti.

Isku aloitti seitsikolla Joel Laakso, Einari Koivisto, Matti Hietanen, Nico Nurmesniemi, Timothy Lourich, Tatu Härkönen ja Niko Lintula. Kolmannessa erässä hakkuriksi vaihtui Paavo Korhonen. Eetu Rantanen ja Ossi-Pekka Mäkinen kävivät joka erässä syöttövaihdossa.

LeKi nousi avauserässä kahden Iskun eräpallon takaa erävoittoon, muttei enää muissa erissä sen jälkeen saanut otetta tamperelaisista. LeKi oli tiukasti mukana aina ratkaisupalloille asti toisessa ja kolmannessa erässä, mutta Iskun rutiini nousi isoissa palloissa tällä kertaa korvaamattomaan rooliin. Neljännessä Isku repäisi jo alussa ja LeKiltä loppui puhti.

– Kolme erää oli hyvää lentopalloa, laadukasta peliä. Peli ratkesi kolmannen erän loppuun, sen olisimme voineet hoitaa mutta sössimme. Vähän liikaa hakkasimme päätä torjuntaan, tuumi Kasper Pennanen.

LeKiltä laitakolmikko Pennanen (21), Siirilä (14) ja Friberg (10) tehoilivat melko tasaisesti keskimiesten jäädessä vähemmälle ruualle. Isku oli parhaillaan one man show a´la Matti Hietanen (19). Häntä tuki torjuntaa johtanut keskari Lourich (13) ja kesken pelin hakkuriksi tullut Korhonen (12). Passari Joel Laakso oli hyvä syöttö- ja torjuntapelissä, ja taikoi usean upean hyökkäyspaikan. Parhaina palkittiin ansaitusti Kisan Pennanen ja Iskun Laakso.

– Oli meiltä vähän nihkeä peli, LeKi teki siitä meille vaikean. Emme olleet ihan valmiita LeKin sykkeeseen. Kuitenkin pullat ihan hyvin uunissa, ja pystyimme voittamaan vaikka ei ihan parasta saatukaan irti, tuumi Iskun Simo Puttonen.

LeKi on pelin jälkeen sarjassa viisi, Mahti meni voitollaan ohitse, ja Isku puolestaan nousi sarjakärkeen. LeKillä on jäljellä enää kaksi runkosarjapeliä: seuraavan kerran supervierasreissu Rovaniemelle ja päätöspeli kotona VaLePan 2-joukkuetta vastaan.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

YLEISÖ: 242

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasper Pennanen
Iskun paras pelaaja: Joel Laakso
LeKin nälkäisin pelaaja: Petteri Friberg

parhaat leki isku

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 21/+11, Siirilä 14/-1, Friberg 10/+3
Isku: Hietanen 19/+10, Lourich 13/+11, Korhonen 12/+9

Vastaanotto
LeKi: 52%, Niemi 59%, Siirilä 58%
Isku: 52%, Hietanen 59%, Nurmesniemi 58%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 3/12
Isku: 7/15

Torjunnat: 9-16

Vastustajalle tehdyt virheet: 27-26

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 48/41%
Isku: 52/51%

IMG_5740IMG_5747

Kuvat: Antti Raunio

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat