Ennakko: LeKi-Jymy 29.9.
27.9.2018 12:29 Uutiset / Pääsivusto

Ennakko: LeKi-Jymy 29.9.

Mitä: Avausvoiton metsästys kotisalissa, LeKi-Nurmon Jymy

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 29.9. klo. 17

Runkosarjan alkupöhinät ja -jännitykset on saatu molemmilta joukkueilta taakse, kun kaksi kierrosta on takana. Niinpä peli alkaa varmasti sekä LeKillä että Nurmon Jymyllä parantua ja erilaiset pelitaktiset kuviot selkiytyä. Alun perin ottelu piti pelata Nurmossa, mutta nurmolaisten saliongelmien vuoksi nyt pelataan Hakkarissa ja Nurmohallissa joulukuussa.

Lähtökohta: LeKillä on koossa yksi piste, joka tuli niukasta 3-2 tappiosta Hurmokselle. Jymy puolestaan on nollilla, viime kierroksella se haastoi Iskun kotonaan kuitenkin terävästi. Näiden lisäksi molemmat ovat hävinneet TuTolle selvästi 3-0. Jymylle reissu Pirkanmaalle on runkosarjan ensimmäinen vieraspeli, joten mielenkiintoista nähdä, kuinka se vaikuttaa ryhmän peliin; LeKin vierasavaus Turussa ei ollut vahva. Viime vuosina LeKi on hallinnut kohtaamisia kotisalissaan.

Pääpointti: Tulos. Molemmat ovat vielä ilman avausvoittoja, joten toinen sen tulee lauantaina ottamaan. Kumpi tahansa sen saa, tulee pisteet arvokkaaseen paikkaan sarjakauden alkuun. Molemmilla on ollut todella vaikeat vastustajat alkuun, joten kumpikaan ei voi hirveän pettynyt olla alkukauden tuloksiin, mutta kuparisen rikkominen on aina tärkeää.

Kokoonpanot: LeKin hakkuriosasto on elänyt alkukaudesta paljon, kun Anssi Vesanen sairastellut. Roolissa ovat olleet Teemu Koivunen ja Sauli Silpo. Sairastelut ovat rokottaneet miehiä, Aatu Pöllänen ja Saku Tuomivaara ovat olleet farmiapuina mukana, ja lauantaina debyyttinsä tekee nuori jyryläinen Tommi Nieminen.

Jymy on pelannut molemmat pelinsä melko samalla kokoonpanolla, vaikka laajuutta löytyy. Rosterissa on 16 pelimiestä, sekoitus B-ikäisistä lähes 40-vuotiaisiin konkareihin Timo Alaseen ja Tuomas Ruuskaan. Mika Mäntylä ja Matias Saviaro ovat joukkueen pallontappajat, tosin Tiikereillä on samaan aikaan peli Akaassa, joten Saviaron pelaaminen ei ole varmaa. Slobodan Krljic vaihtoi valmentajan roolin pelaajavalmentajaksi, ja on pelannut molemmat pelit keskellä.

Huomionarvoista on Jymyn iso omien kasvattien määrä, nurmolaisseura tunnetaankin Suomen parhaimpana kasvattajaseurajana, ja muun muassa LeKi-passari Kasimir Luostarisen junnuseurana. Jymyssä pelaa Kassun pikkuveli Mikael, 197 cm pitkä 16-vuotias yleispelaaja. Mielenkiintoista nähdä kohtaavatko veljekset! Ja poikien isä Pasi on mukana Jymyn valmennusryhmässä.

LeKin kokoonpano
Jymyn kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Alkukaudesta ollut vähän vammaa ja sairastelua, mutta näyttänyt jo nyt kovan tasonsa puolustus- ja nostopelissä. Vara parantaa ja olla jopa sarjan paras libero.

Jymy: Mika Mäntylä. Liigassa Iskussa useamman kauden pelannut kova pallontappaja voi pelata yleispelaajana tai hakkurina. Jos Saviaro ei pelaa, rooli vain korostuu.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin ja Jymyn liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.

NURMON JYMYN ENNAKKO:


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat