Ennakko: 7.10. LeKi-AitRi
5.10.2018 17:27 Uutiset / Pääsivusto

Ennakko: 7.10. LeKi-AitRi

Ennakko: 7.10. LeKi-AitRi

Mitä: 1-sarjan paikallispeli Lempäälän Kisa – Aitolahden Riento

Missä: Hakkari

Milloin: sunnuntaina 7.10. klo. 17

Paikallispeli-aika! Vaikka aivan samalta kylältä eivät LeKi ja AitRi olekaan, voi kuitenkin puhua paikallispelistä. Tamperelaisista myös Isku lasketaan tänä vuonna derby-osastoon. Matkaa joukkueiden kotihallien välillä 18,4 kilometriä, joten hyvin voi puhua paikallispelistä, maailmalla derbyvastustajaa haetaan satojenkin kilometrien päästä. Vaikka aivan El Clasicoksi eivät Kisan ja Riennon pelit ole vuosien varrella nousseet, on niille tyypillistä derbyjen tasaväkisyys: voittajaa on etukäteen vaikea arvioida, koska henkinen kantti voi muuttaa pelin kulkua yllättävästi.

Lähtökohta: Kisa pääsee peliin ihanteellisista lähtkohdista: kaksi voittoa viime viikonloppuna ja hyvä treeniviikko takana. Sarjataulukossa LeKi on kolmen pelin jälkeen kuudentena neljällä pinnalla. AitRilla pelejä on neljä ja pisteitä kolme: sijoitus kahdeksas. Aitolahti kellisti viime sunnuntain viisieräisessä JyväsLentiksen, kun Kisan jalkoihin jäivät Jymy ja Tähti (cup). Joukkueet kohtasivat harkkaturnauksessa, jolloin LeKi voitti 2-1, mutta siitä on jo 1,5 kuukautta.

Pääpointti: Vastaanottopeli. Nostetaan tällä kertaa pelillinen osa-alue kärkeen. Molemmilla on vahva laitahyökkäys, AitRin peli kohenee kun saavat Henri Laineen ja Aleksi Rantasen iskuun. Kisalla puolestaan löytyy voimaa niin keskeltä kuin laidastakin. Jotta tätä vahvuutta voi käyttää, pitää pallon nousta. Isossa roolissa ovat liberot Jyri Niemi ja Joni Veripää sekä syöttötaktiikat molemmin päin. Kisa nosti viime viikon peleissä molemmissa 44 % tehoilla, joten parannettavaa löytyy.

Kokoonpanot: Molemmat ovat liigajoukkue Akaa-Volleyn farmikumppaneita, tosin LeKiin päin listalla on vain Aatu Pöllänen, AitRiin puolestaan Mikko ja Teemu Kuusela, Valtter Pennanen ja Panu Pitkänen. Pelipäivä kertoo, keitä mahdollisesti nähdään kehissä, vai nähdäänkö ketään.

Kisalla viime viikonloppuna Tomi Perkiö sai ison näyttöpaikan ja pelasi hyvin molemmissa peleissä. Jukka Lehti palaa kokoonpanoon, Anssi Vesanen on palannut harjoituksiin, pelaaminen ratkeaa loppuviikosta. Kasper Pennanen ja Kasimir Luostarinen pelasivat vahvan tuplaviikonlopun, ja ovat taas isossa roolissa.

AitRi on todella vahva, kun Kuuselan veljet pääsevät dominoimaan. Ilman heitä ei joukkue pysty aivan samanlaiseen ilotulitukseen. Myrskyvaroitus olis tiukka 3-2 tappio Karhulan Veikkojen vieraana. Joukkueen pistepörssiä johtaa Henri Laine, joka on tehtaillut neljään peliin komeat 72 pistettä. LeKiltä Pennasella on koossa kolmessa pelissä 48 pistettä. Juuso Rautakorpi on vallannut ykköspassarin paikan. Kokenut Miika Heikkinen on palannut joukkueen vahvuuteen, ja tekee keskeltä tasaisen varmaa jälkeä.

LeKin kokoonpano
AitRin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Saa vastapuolelle kovan vastuksen Henri Laineesta. Lyöntitehojen lisäksi varma vastaanottaja. Peliaika kehittää, se näkyy nuoresta miehestä.

AitRi: Juuso Rautakorpi/Juuso Paananen. AitRin passari-kaksikolla on molemmilla LeKi-tausta. Alkukaudesta Rautakorpi pelannut enemmän, harjoitusturnauksessa Paananen kuritti puolestaan Kisaa vahvoin ottein.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.

Ottelumainos AitRi 2.10.18


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat