Kolmas voitto putkeen - LeKi kaatoi AitRin 3-1
Julkaistu: 07.10.2018 00.00

Kolmas voitto putkeen - LeKi kaatoi AitRin 3-1

Lempäälän Kisa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun tahmean alun jälkeen Aitolahden Riento kaatui 3-1 (20-25, 25-18, 25-22, 25-18). Ottelu oli sitkeää vääntämistä, eikä AitRi antanut palloakaan ilmaiseksi. Aina hyvän johtoaseman AitRi kiri kiinni. Lopulta voitto tuli selkäytimestä – perussuorituksilla ja johtavien pelaajien ratkaisuilla.

Alkukauden Anssi Vesasta hakkurina tuuraava Sauli Silpo oli Kisan ykköshevonen tehoin 19/+15. Monessa pahassa paikassa passari Kasimir Luostarinen luotti Silpoon, joka hakkasi painavia lyöntejö kenttään.

– Mukavalta on tuntunut hakkurin paikka. Usein se on paras paikka seurata peliä, mutta hyvä että tuli ruokaakin! Tehtiin tänään varmaan yhtä paljon virheitä kuin hyviä suorituksia, mutta saatiin tarvittava rutistus, kippari Sauli Silpo tuumi.

LeKi lähti peliin seitsikolla Luostarinen, Kruuda, Koivunen, Siirilä, Pennanen, Silpo ja Niemi. Teemu Uusitalo pelasi kauden ensimmäisessä pelissään, ja tuli kahdesti loistavasti sisään takakentälle yleispelaajien paikalle vastaanottomaan.

AitRilla pelasivat Juuso Paananen, Jukka Katila, Saku Laine, Henri Laine, Aleksi Rantanen ja Timo Leppänen. Toisena yleispelaajana vaihtelivat Arttu Moisio ja Ossi Mäkinen. Päävalmentaja Ahti Viita oli myös pelivarusteet päällä, muttei käynyt kentällä.

LeKi kaatoi Riennon etenkin hyökkäystehoissa. Laitavoima nousukin isoon rooliin, kun syöttö- ja nostopeli oli tasaista. Peräti kolme lekiläistä takoi yli 10 pistettä, mikä on neljään erään todella hyvin: Silpoa (19) avittivat etenkin Siirilä (15) ja Pennanen (13). AitRin hakkuri Aleksi Rantanen (20) oli loistava eikä LeKi sanut häneen otetta ennen kuin neljännessä erässä.

121 katsojaa näkivät, että Kisan peruspeli ilman säkenöintiä riittää hienoihin voittoihin 1-sarjassa. Parhaana palkittiin oikeutetusti Silpo ja AitRin Henri Laine. Kisan libero Jyri Niemi säväytti puolustuksillaan, etenkin tiikeri-haut olivat upeaa katseltavaa, ja Cheek-lempinimeä kantava libero palkittiin nälkäisimpänä pelurina.

Tärkeiden kolmen pisteen jälkeen LeKi jatkaa kautta vierastuplalla. Ensi lauantaina matkataan Kyyjärvellä ja yön jälkeen vastassa Kuortane. Alkukauden herkkupala, Suomen Cupin kotipeli VaLePaa vastaan pelataan 2.11.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI PELIN KULUSTA

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSSEURANTA

YLEISÖ: 121

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Sauli Silpo

AitRin paras pelaaja: Aleksi Rantanen

LeKin nälkäisin pelaaja: Jyri Niemi

parhaat leki aitri

TILASTOPOIMINNAT

Top 3 pistemiehet
LeKi: Silpo 19/+15, Siirilä 15/-4, Pennanen 12/+0
AitRi: Rantanen 20/+7, H. Laine 16/+5, Paananen 7/+6

Vastaanotto
LeKi: 47%, Uusitalo 100%, Niemi 60%
AitRi: 47%, Laine 58%, Leppänen 52%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 10/13
AitRi: 12/14

Torjunnat: 11-10

Vastustajalle tehdyt virheet
LeKi: 22
AitRi: 29

Hyökkyspisteet/-prosentti
LeKi: 45/48%
AitRi: 39/41%

SAULI SILPON HAASTATTELU

Seuran uusimmat