Isku otti omansa ja katkaisi Kisan voittojen sarjan
Julkaistu: 10.11.2018 00.00

Lempäälän Kisa kohtasi historiallisessa sarjapelissä Rantaperkiön Iskun. Yli 30 vuotta liigassa putkeen pelannut Isku kohtasi Kisan ensi kertaa sarjaottelussa. Entuudestaan joukkueet olivat pelanneet vain harjoituspelejä ja Suomen Cupissa kerran, kun LeKi pelasi vielä 2-sarjaa. Ensimmäisen keskinäisen voiton nimiinsä kirjautti lopulta Isku erin 3-1 (25-14, 25-22, 19-25, 25-20).

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen ja Jyri Niemi. Vesaselle peli oli kauden ensimmäinn avauskokoonpanossa. Vaihtopelaajista Sauli Silpo korvasi Vesasen toisessa erässä ja Tomi Perkiö tuli joka erässä kehiin, ja päätti kolmannen erän ässäsyöttöön.

Isku lähetti alkuun seitsikon Joel Laakso, Paavo Korhonen, Rami Rekomaa, Tim Lourich, Matti Hietanen, Eetu Rantanen ja Simo Puttonen. Ilari Toimela ja Nico Nurmesniemi pelasivat yleispelaajina pitkät pätkät.

Kisa johti jokaista erää, ja ajoittain pelasi todella vahvasti. Viidenteen erään venyttäminen ei ollut kaukana, Isku tuli 10-6 tappiosta vielä voittoon neljännessä erässä. Vastapainona Isku sai useita syöttöputkia, ja hyökkäyspelistä puuttui paras terä. Kaukana Kisa ei Iskusta ollut, ja parhaillaan hallitsi peliä selvästi. Tasaisuus ja puolustuspeli käänsivät pelin lopulta kotijoukkueelle.

Kasper Pennanen ja Tuomas Siirilä merkkauttivat molemmat 14 pistettä. Isku puolusti vahvasti, libero Simo Puttonen johti kenttäpuolustusta isännän ottein. Hakkuri Paavo Korhosta LeKi ei saanut kuriin, ja oikeuteusti 19 pisteen euralainen pokkasi parhaan pelaajan pystin Teemu Koivusen kanssa.

– Tänään jalat olivat kyllä tahmeat. Korhonen oli kakkospaikalla vaikeasti pideltävissä, tuumi Kisan Tuomas Siirilä.

– Keväällä katsotaan sitten uudestaan, missä mennään. Silloin ne isot pelit pelataan, Anssi Vesanen suuntasi katseensa jo tulevaan.

Sarjataulukossa LeKi on pelin jälkeen sijalla viisi ja Isku puolestaan nousi sarjakärkeen. Joukkueiden välinen keskinäinen ero on nyt kuusi pistettä, joten kärki on yhä todella tasainen. Kisan kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina. LeKi palaa kotisaliin, kun uusvanhan tuttavuus Jyväskylästä tulee vierailulle: JyväsLentis on uusi tuttavuus, joskin lähes koko Liikunnan Riemun joukkue siirtyi JyLe-paitaan. JyLe on sarjassa sijalla yhdeksän, tänään joukkue hävisi kotonaan Karhulan Veikoille.