LeKin hyökkäysvoima kaatoi jyväskyläläiset
Julkaistu: 18.11.2018 00.00

Lempäälän Kisa palasi yhden pelin tauon jälkeen voittojen tielle, kun JyväsLentis nujertui kotisalissa Hakkarissa erin 3-1 (25-16, 20-25, 25-13, 25-17). Yksi välieräantoi JyLelle hieman lohtua, mutten kolmessa erässä Kisa oli ylivoimainen.

– Vähän turhaankin annettiin toinen erä kaverille, kun kolmannessa paransimme, saimme JyLen vastaanoton alle 30 prosentin. Kulminaatiopisteitä oli tänään kaksi: toisen erän lopun tuplavaihto, jossa Tomi Perkiö ja Kassu Luostarinen tulivat kehiin, herätti meidät taas pelaamaan vaikka emme erää voittanut. Hyvä erän loppu jatkui loppupelissä, analysoi LeKin valmennuksesta Jani Huurne.

– Toiseksi pitkän tauon jälkeen paransimme syöttöä, ja sen kautta torjuntapeli parani. Kahteen ekaan erään saimme vain yhden torjunnan. Myös virhekuri oli tosi hyvää, ja pelasimme kaksi viimeistä erää minimaalisin virhein.

Kisa lähti seitsikolla Jukka Lehti, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Peli oli Lehdelle kauden ensimmäinen avauksessa, ja tutkapari Vesanen-Lehti oli kovassa lyönnissä. Anssi palkittiin kotijoukkueen parhaana.

JyLe lähetti kentälle seitsikon Jaakko Siika-aho, Tino Vuori, Jaakko Aninko, Marko Tuomela, Mika Arkko, Jani Liski ja Jonne Pekkala. Ykköspassari Matti Pöntinen puttui matkasta, ja Siika-aho paikkasi häntä mallikkaasti. Yleispelaajina kävivät myös Niko Hirvonen ja Veli Manninen.

Kisa vei peliä etenkin hyökkäyspelissä. Tappoteho oli lempääläisillä lähes 20 prosenttia parempaa (56-38), ja neljä pelaajaa teki yli 10 pistettä. Kirkaimpana Tuomas Siirilä mainion tehoin 19/+12. JyLellä vastuu painottui liikaakiin Tino Vuorelle ja Jaakko Aningole, jotka etenkin voittoerässä olivat tehokkaita, mutta koko peliä vahva vire ei tänään kestänyt.

Sten Kruuda nousi verkon herraksi neljällä torjunnalla, ja puolustuspelillä LeKi masensi JyLen loppupelin rynnistykset. Molemmat joukkueet nostivat vahvasti yli 50 prosentin tehoin, jolloin Kisan lyöntivoima nousi ratkaisevaan rooliin.

Kisan kausi jatkuu ensi viikon lauantaina. Vierasjoukkue saapuu kaukaa pohjoisesta, kun rovaniemeläinen Napapiirin Palloketut tulee käymään. LeKi-NaPa 24.11. klo. 17 Hakkarissa

LUE TARKEMPI RAPORTTI OTTELUN KULUSTA:

OTTELUSIVULTA KAIKKI TARPEELLINEN PELISTÄ, OTTELUPALLO, HAASTATTELU JA TILASTOT: