LeKi vei viiden erän jännärin KaVea vastaan
Julkaistu: 08.12.2018 00.00

LeKi jatkoi kotisalissaan viiden erän pituisia jännitysnäytelmiä. Myös voittotaika säilyi maratonpeleissä, kun Karhulan Veikot kaatui 3-2 (21-25, 25-19, 25-16, 18-25, 15-10). LeKi on Hakkarissa pelannut neljä viiden erän peliä, joista avauspelissä Hurmos oli parempi, ja sen jälkeen Kisa on kaatanut Mahdin, NaPan ja nyt KaVen.

Kaksi pistettä olivat tärkeitä myös sarjataulukkoa silmällä pitäen. Kisa jatkaa viidentenä. TuTo tekee nousua ja on pisteen päässä LeKistä, KaVe puolestaan on nyt 12 pisteen takana. Edessä Hurmos ja KyKy ovat parin pisteen päässä.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Jukka Lehteä tuurasi Saku Tuomivaara, joka teki neljännessä erässä debyyttinsä kentällä 1-sarjassa. Saku on vielä B-ikäinen suurlupaus! Myös Tomi Perkiö kävi kentällä. Sauli Silpo puuttui Lehden tavoin tänään.

KaVe lähti peliin kokoonpanolla Joona Väänänen, Aleksander Rastamo, Marko Määttänen, Henri Härkänen, Anton Lepistö, Lauri Lehtonen ja Hassib Rezai. Henri Piipari korvasi Härkäsen toisessa erässä ja Matti Palonen tuli useammassa erässä passaamaan.

Ilmaisottelua oli tullut seuraamaan mukavasti 169 katsojaa. Otteluisäntä OmaSp Lempäälän Samppa Harhala palkitsi parhaina Kisan Jyri Niemen ja KaVen tehokkaan keskitorjujan Anton Lepistön.

Kisan ykköstykiksi nousi hakkuri Vesanen, joka takoi peräti 30 pistettä. Häntä säesti Tuomas Siirilä 20 pisteellä. KaVelta Määttänen kokosi 19 ja Rastamo 18 pistettä.

– Kuljun pyöveli Anssi is back! Ei enää tarvitse epäillä, eikö hän jaksaisi pitkääkin peliä, sanoi valmentaja Jani Huurne kopissa pelin jälkeen.

– Täytyy antaa tunnustusta vastustajalle, joka etenkin syötti hyvin ja tosi vähillä virheillä. Peli oli hallussa, mutta hieman taisi olla pääkopasta kiinni, annettiin liikaa löysää, kun kolmas erä meni niin hienosti. Taas nähtiin, kuinka kova sarja tänä vuonna on, tuumi LeKin valmentaja Tapani Nyström.

Kisan kausi jatkuu heti sunnuntaina. Silloin vastaan asettuu tänään 0-3 TuTolle vieraissa hävinnyt Nurmon Jymy. Peli alkaa Nurmohallissa kello 16.

– Nurmoon lähdetään tosissaan painimaan. Siellä tulee varmasti tosi vaikea peli, kotijoukkue ei anna mitään ilmaiseksi, Nyström tuumi.