Ennakko: 23.2. LeKi-Isku
20.2.2019 18:04 Uutiset / Pääsivusto

Otteluennakko LeKi-Isku

Mitä: Lempäälän Kisa–Rantaperkiön Isku

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: lauantaina 23.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 10.11.2018 Isku-LeKi 3-1

parhaat iskuleki

Luvassa on mielenkiintoinen, tiukka ja sarjataulukkoa ajatellen tiukka taisto. Paikallispeleistä ei voi koskaan etukäteen liikaa ennakoida, miten käy, koska mitä vain voi tapahtua. Isku lähtee peliin kuitenkin ennakkosuosikkina. LeKi yrittää kiusata ja laittaa männynkäpyjä Iskun runkosarjan voittopolulle. Voitto tekisi LeKille hyvää kotietua ajatellen, Isku puolestaan voitollaan lähes varmistaisi runkosarjan voiton.

Lähtökohta: Isku on LeKille vielä valloittamaton linnake tällä kaudella. Harjoituspeleissä toinen päättyi 2-2, toisen Isku voitti 2-1. Runkosarjassa Isku vei tiukan pelin Pyynikillä 3-1. Viime peleissä LeKi on ollut hieman alavireinen: tappiot KaVelle ja TuTolle ja voitto JyLestä. Sarjassa Kisa on yhä neljäs, tasapistein sarjavitosen KyKyn kanssa.

Isku on sarjassa toisena, tosin kaksi peliä vähemmän pelanneena ja vain kolme pistettä Karelian Hurmoksen takana. Runkosarjan voitto on siis Iskun hyppysissä. Mestaruusliigasta täksi kaudeksi 1-sarjaan pudottautunut tamperelaisryhmä on ollut ennakkoarvioiden veroinen sarjan kärjessä. Viime pelissä Isku kaatoi todella hyvää kevättä pelaavan TuTon 3-1. Voitto oli kova näyttö Iskun kunnosta. Alla peräti yhdeksän voittoa putkeen ennen LeKi-peliä.

Pääpointti: Vastaanotto. Lentopallon perusominaisuus, josta ei voi lipsua, jos mielii pärjätä. Kisan nosto petti Karhulassa, ja tulos oli ruma. Iskun nosto horjui TuToa vastaan, ja turkulaiset olivat jo karata 2-0 johtoon sen vuoksi. Viime kohtaamisessa Isku voitti nostoprosenti LeKiä vastaan 60-49.

Kokoonpanot:

LeKi-Jymy 178

LeKin kokoonpano
Iskun kokoonpano

LeKin kokoonpano oli repaleinen Karhulassa, kun Jukka Lehti, Teemu Koivunen ja Tuomas Siirilä puuttuivat. Kolmikko on kuitenkin takaisin treenivahvuudessa alkuviikosta. Passari Verneri Halttula debytoi puolen erän verran Kisa-paidassa, ja näytti olevansa kelpo vaihtoehto. Sten Kruuda on viime peleissä ollut tasaisin kisalainen. Pelillisesti Kisan otteet Karhulassa eivät vakuuttaneet millään osa-alueella, joten valmennujohdon oli helppo valita teema alkaneelle viikolle: täytyy treenata kaikkea.

Iskulla on laaja ja tasapainoinen rinki. Joka pelipaikalle löytyy vähintään yksi vaihtomies. Joukkueessa on useita LeKille tuttuja miehiä: Simo Puttonen, Eetu Rantanen, Matti Hietanen ja Einari Koivisto ovat kantaneet myös sinistä pelipaitaa. Heistä Hietanen on nyt ykköstähti, Puttonen kapteeni ja luottohevonen yleispelaajana tai liberona, Rantanen ja Koivisto ovat puolestaan jääneet vähälle vastuulle.

Iskun peliä pyörittää sarjan parhaisiin passareihin kuuluva Joel Laakso. Joukkueen pelissä näkyy hurja treenimäärä: peli on suunnitelmallista ja pelaajat sijoittuvat todella hyvin, mikä näkyy muun muassa hyvänä puolustuspelinä. Valmentaja Oskari Muurinen ohjaa kenttää äänekkäästi. Yhdysvaltalainen keskitorjuja Timothy Lourich on ryhmän mielenkiintoisin nimi: hän tuli Suomeen naisystävänsä, OrPossa liigaa pelaavan Erica Handleyn perässä, ja päätyi pelaamaan Iskuun. Hakkuri Paavo Korhonen on tällä kaudella kehittynyt, ja piinasi Kisaa Pyynikillä 19 pinnalla. Silti kovimmat kuorman kantaa Hietanen. Alkukauden ryhmästä Isku on menettänyt Aleksi Mutkan Hurrikaaniin, Ilari Toimelan VaLePaan (farmi) ja Rami Rekomaan Tiikereihin.

Seuraa heitä:

masa-ja-toni

LeKi: Sten Kruuda. Viime kauden lopussa auttoi Iskau farmippelaajana säilyttämään sarjapaikkansa, josta seura sittemin luopui. Ollut viime peleissä paras kisalainen, ja koko sarjan parhaiden sentterien joukossa.

Isku: Matti Hietanen. 1-sarjan paras pelaaja tällä hetkellä. Kaatoi TuTon lähes yksin. Tuttu mies myös LeKi-paidasta parin vuoden takaa. ”Masa” täytyy ottaa kiinni, jos mielii Iskun voittaa.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

OO LeKi-Isku 23.2.19

Artikkelin päkuva: Antti Raunio
Pikkukuvat: Antti Raunio, Marko Panu, Marko Panu
Ottelumainoksen pelaajakuvat: Marko Panu ja Teemu Nyström


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat