Ennakko: Runkosarjan päätöksessä vieraita Sylväältä
7.3.2019 9:22 Uutiset / Pääsivusto

Ennakko: Runkosarjan päätöksessä vieraita Sylväältä

Mitä: Lempäälän Kisa–VaLePa 2

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: sunnuntaina 10.3.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 28.10.2018 VaLePa2-LeKi 0-3

Runkosarja isketään päätökseen, ja samalla todennäköisesti ratkeaa LeKin pudotuspelivastus. Puolivälierissä vastaan tulee joko TuTo tai KyKy. Tosin jos turkulaiset voittaa lauantaina AitRin kolmella pinnalla, varmistuu Kyyjärvi LeKin vastustajaksi jo ennen päätöspeliä. Tarkemmin pudotuspelivastustajan ratkeamisesta.

Lähtökohta: LeKillä on alla vahva esitys NaPaa vastaan, mikä nostatti itseluottamusta ja joukkuehenkeä. Viimeisestä kolmesta pelistä Kisalla tosin vain yksi voitto. VaLePa oli alkukauden sarjajumbona, mutta on noussut Viktor Circenkon tultua valmentajaksi pois putoamisuhasta. Varsinaista panosta VaLePalla ei enää ole: se ei voi pudota eikä nousta pudotuspeleihin. Sijalla 11 olevalla ryhmällä on alla neljä tappiota putkeen. Alkukauden pelissä Sylväällä Kisa oli selvästi parempi erin 3-0.

Pääpointti: Asenne. Paljon on kiinni tämän pelin laadusta, millaisella asenteella joukkueet lähtevät. Voi olla jopa niin, ettei varsinaista panosta ole kummallakaan. LeKi haluaa hyvän valmistautumisen jatkopeleihin, VaLePaa kiinnostanee kunniakas kaudenpäätös.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
VaLePan kokoonpano
Ottelun virallinen kokoonpano

LeKi on kahdessa viime pelissä pelannut ikään kuin kolmella yleispelaajilla, kun Petteri Friberg on pelannut hakkurin paikalla. LeKi haluaa saada pudotuspelejä varten rosterin kuntoon ja viimeiset silaukset yhteispeliin.

Ossi Vesanen esiintyy viimeistä kertaa (runkosarjassa) Kisa-paidassa! Ossi on pelannut tällä kaudella 2-sarjaa Jyryssä muutaman pelin, ja päättänee uransa tähän kauteen. Hän tekee vielä viimeisen palveluksen Kisa-paidalle!

VaLePan liigajoukkueella on samaan aikaan pudotuspeliottelu Tiikereitä vastaan, joten farmipelaajat Arttu Lehtimäki ja Mikko Karjarinta eivät ole 2-joukkueen mukana. Aaro Nikula puolestaan on Hakkarissa, mikä on iso asia vierasjoukkueelle: hän on pelannut koko 1-sarjan kovimmalla pistekeskiarvolla, 23 peliä kohden. Myös liigassa jonkin verran pelaamaan päässyttä Nikulaa kannattaa seurata, 210-senttinen hakkuri on tulevaisuuden supertähti.

Paha poissaolo on myös yleispelaaja Juuso Tulonen, joka ei ole pelikunnossa. Velipoika Joonaksella on paljon vastuuta vammalalaisten hyökkäyspelissä. Rasitteena on myös A-poikien turnaus lauantaina 9.3., josta VaLePa nappasi paikan SM-finaaleihin. Uusi valmentaja Circenko on saanut parannettua VaLePan peliä ja tuloskuntoa syyskaudesta. Mielenkiintoinen taistelupari on penkkien takana: VaLePan Circenko oli MesTon päävalmentaja naisten Mestaruusliigassa pari kautta sitten, ja LeKin valmennukseen kuuluva Jani Huurne oli tuolloin Circenkon valmennuspari.

Seuraa heitä:

LeKi: Ossi Vesanen. 35-vuotias keskitorjuja lopettaa uransa tähän peliin. Upea ura, 220 liigapeliä ja viimeiseksi viisi kautta LeKissä. Ossia kannattaa seurata nyt kun on vielä mahdollisuus!

VaLePa2: Risto Ruohola. Nikulan lisäksi kannattaa seurata liberoa. Ruohola on saanut paljon vastuuta ja kehittynyt. Tärkeä palanen joukkueensa nostopeliä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

OO LeKi-VaLePa2 10.3.19


Artikkelin pääkuva: Antti Raunio
Ottelumainoksen kuva: Jari Mäki-Kuutti

Edit. 8.3. klo 11.12. Lsätty koontikuva kaikista kolmesta otteluisännästä.

Edit. 9.3. Klo 22.59 muokattu LeKin seuraa häntä -pelaajaksi Ossi Vesanen Tuomas Siirilän tilalle.

Edit. 10.3. klo 11.58 muokattu tieto, että Aaro Nikula pelaa Hakkarissa ja VaLePa saavutti finaalipaikan A-nuorissa lauantaina. Aluksi oletus oli, että Nikula on liigajoukkueen mukana pudotuspeleissä.


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat