LeKi otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan
16.3.2019 21:34 Uutiset / Pääsivusto

LeKi otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan

Lempäälän Kisa otti ensimmäisen askeleen kohti välieräpaikkaa, kun kotisalissa Hakkarissa kaatui Kyyjärven KyKy. LeKi vei puolivälieräavauksen erin 3-2 (23-25, 25-19, 25-19, 26-28, 20-18) ja johtaa sarjaa 1-0.

Toinen osaottelu pelataan heti huomenna sunnuntaina Kyyjärvellä kello 18. Voitolla LeKi varmistaisi paikkansa välierissä. KyKkyn voitolla pelataan kultainen erä 25 pisteeseen, ja sen voittaja etenee neljän parhaan joukkoon.

LeKin aloitus: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. OP Palomäki ja Tomi Perkiö tekivät nopeat visiitit kentälle.

KyKyn aloitus: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberot Illia Liunenko ja Miro Rasinperä. Oskari Keskinen korvasi kesken pelin Sillanpään hakkurina ja Henrik Heinänen tuli neljännessä erässä kehiin vähäksi aikaa. Valmentaja Hannu Kalliojärvi käytti tutusti muita nopeina vaihtopelaajina peliä katkoakseen.

Hakkarissa nähtiin todella eeppinen näytelmä, jossa LeKi oli avauserän jälkeen hieman niskan päällä. Peli oli tulossa LeKille jo 3-1, kunnes Mikko Väliahon syöttöputki käänsi vielä pelin. LeKi johti jo 23-16, kunnes Väliahon syöttövuoron jälkeen peli oli 24-23 KyKylle. Kisa sai vielä eron kiinni ja ottelupallon, mutta KyKy vei pelin viidenteen.

Viidennessä erässä molemmilla oli kaksi ottelupalloa, kunnes peli lopulta päättyi jatkopalloilla 20-18 LeKille KyKy-passari Martins Jansonsin verkkovirheen myötä.

– Vähän tehtiin itsellemme homma hankalasi. Jäätyminen oli 4. erässä paha ja viitoserässäkin olisi peli pitänyt tappaa paljon aiemmin. Mutta meillä on värkeissä vara parantaa, napsu ja toinenkin. Riittääkö ja onnistuuko se, on huomenna nähtävissä, teesitti Jani Huurne LeKistä.

– Tämmöistä näytelmää odotinkin, mutta menipä hurjaksi tuo loppu. Jokusesta tuomaritulkinnasta oltiin eri mieltä, mutta kyllä niitä peleihin aina mahtuu. Olimme jo kuilun partaalla neloserässä, siitä selvittiin. Sunnuntaina kapina jatkuu Kyyjärvellä, tuumi Kyky-koutsi Hannu Kalliojärvi.

Kisan parhaana palkittiin libero Jyri Niemi ja KyKyltä Aivars Petrusevics. Pisteiden valossa illan kovimpia olivat Kisan Siirilä (24) ja Pennanen (22) sekä Friberg (14). KyKyltä puolestaan 22 Petrusevics, 14 Jylhä ja 13 Keskinen.

Yleisöä oli 218, ja äänekäs Kisan kannattajajoukko rumpari Tommi Roinisen säestämän auttoi kotijoukkuetta valtavasti.

Huomenna sarja jatkuu kovin panoksin Kyyjärvellä.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

OTTELUSIVULTA enemmän kommentteja, kuvia, tilastot ja muuta

Tilastopoiminnat:

Parhaat pistemiehet:
LeKi: Siirilä 24/+10, Pennanen 22/+8, Friberg 14/+4
KyKy: Petrusevics 22/+8, Jylhä 14/+1, Keskinen 13/+8

Vastaanotto:
LeKi: 48%
KyKy: 45%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi: 15-23
KyKy: 7-13

Torjunnat:
LeKi: 5
KyKy: 9

Vastustajalle tehdyt virheet:
LeKi: 47
KyKy: 32

Hyökkäyspisteet/-prosentti:
LeKi: 64/47%
KyKy: 46/39%

OTTELUPALLO


parhaat leki kyky puolivälierä

Kuvat: Antti Raunio


   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat