Ennakko: välieräpaikka ratkaistaan Kyyjärvellä
16.3.2019 22:26 Uutiset / Pääsivusto

Ennakko: 2. puolivälierä KyKy-LeKi

Mitä: Ratkaiseva puolivälierä Kyyjärven Kyky – Lempäälän Kisa

Missä: Kyyjärven liikuntahalli

Milloin: sunnuntaina 17.3. klo 18

Ottelusarjan tilanne: LeKille 1-0

Edelliset kohtaamiset – joukkueiden historia

13.10. KyKy-LeKi 0-3
20.1. LeKi-KyKy 2-3
16.3. LeKi-KyKy 1. puolivälierä 3-2

Joukkueet ovat kohdanneet pudotuspeleissä kerran – heti Kisan avauskaudella 2014-15. Silloin välieristä KyKy eteni finaaleihin kultaisen erän 16-14 voiton jälkeen. Viiden kauden aikana keskinäiset pelit ovat päättyneet KyKylle 8-5 ja eräsuhde KyKylle 30-24, kun lisätään lauantain ensimmäinen puolivälieräpeli laskuihin.

parhaat leki kyky puolivälierä

Pudotuspelisysteemi

Kahdella voitolla välieriin. Voittojen ollessa tasan, pelataan kultainen erä 25 pisteeseen. Toinen osaottelu sunnuntaina 17.3. klo 18 Kyyjärvellä.

Lähtökohta

Kisa voitti avauspelin 3-2. Tällainen oli avausottelu
Avauspelin ennakossa laajemmin arviointia voimasuhteista, tässä ennakossa keskitytään enemmän ensimmäisen ja toisen osan ratkaisuhetkiin.

Avauspelin parhaina palkittiin LeKin Jyri Niemi ja KyKyn Aivars Petrusevics. KyKy lähtee peliin selkä seinää vasten, kun Kisa nappasi avausvoiton kotikentällään. LeKi oli Hakkarissa avauserän jälkeen hieman niskan päällä, kunnes neljännessä erässä Mikko Väliahon syöttöputki muutti pelin luonteen. Molemmilla on varmasti parannettavaa, ja lauantain tiukkaakin tiukempi peli osoitti, että tuskin sunnuntainakaan kumpikaan pääsee rallattelemaan.

Pääpointti

Vastaanotto. Avauspelissä nostopeli meni melkolailla tasan. LeKi tosin voitti ässät. Molemmilla muutama superpaha syöttäjä, joten nostopeli saatava tasaiseksi. Hyvän noston kautta joukkueet saavat monipuolisen hyökkäyspelin käyttöönsä, joten nostopuolella ratkaistaan paljon.

Kokoonpanot

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

Ensimmäisen puolivälierän avauskokoonpanot

LeKi: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi.
KyKy: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberot Illia Liunenko ja Miro Rasinperä

Vaihtopelaajat: LeKillä Tomi Perkiö ja OP Palomäki kävivät kehissä. Vaihdon puolella on Kisalla vielä sellaisia jokereita kuin Anssi Vesanen ja Sauli Silpo. KyKyltä Oskari Keskinen tuli kesken hakkuriksi Sillanpään tilalle, ja aloittanee sunnuntaina. KyKy käyttää taas paljon ”tempontappovaihtoja”, kuten launtainakin.

Keski-ikä: LeKi 28, KyKy 25

Keskipituus: LeKi 194, KyKy 189

IMG_5802

Kiinnitä katseesi – iskun paikat

KyKyn kotiyleisö: Kyyjärvellä on ollut 1-sarjan toiseksi korkein yleisökeskiarvo, ja varmasti tupa täynnä ja ääntä paljon. LeKi sai ison tuen lauantaina kotiyleisöstään, ja varmasti Kyyjärvi myös sunnuntaina.

Siirilä ja Pennanen vs. Petrusevics: Lauantaina pistemiesten vertailussa KyKyn Petrusevics oli ylhäs yksinäinen joukkueessaan (22), kun Kisalla Pennanen (22) ja Siirilä (24) takoivat molemmat yli 20 pinnaa. KyKy on 80 prosenttia Petrusevicsin joukkue, riittääkö yksi mies vai saako tulitukea Keskiseltä?

Paineensieto: KyKyllä on paineet – kotona on pakko voittaa. LeKi osoitti hermoja nousemalla viidennen erän voittoon, toisaalta neljännen erän sulaminen oli vastakohta päätöserän nousulle.

Taisteluparit:

Teemu Koivunen-Mikko Väliaho: Joukkuidensa kovimmat syöttäjät. Isossa roolissa syöttöviivan takana ja torjuntapelissä. Koivunen vei avauspelin ässät 6-5.

Petteri Friberg-Lauri Jylhä: Joukkueidensa pistetehtailussa kärkimiesten takana. Vaaditaan tehoja, jotta ykköstykeille ei jää liikaa pisteidentekovastuuta. Friberg oli rautaa avauspelin ratkaisupalloissa.

Osa-alueet:

Hyökkäys: Kisa vei avauspelissä tehot 47%-39% ja hyökkäyspisteet 18 pinnalla. Keskisen pelaaminen alusta asti auttanee Kyyjärveä.

Puolustus: Avauspelissä melko tasan, molemmilla hyvät hetkensä. Helppoja palloja ei juuri jää. Erien lopuissa merkitys korostuu.

Syöttö: LeKi teki selvästi enemmän virheitä mutta syötti ässiä myös enemmän ja sai KyKyn noston enemmän rakoilemaan. Ässät Kisalle 15-7 ja virheet 23-13.

Torjunta: KyKy voitti 9-5. Kumpikaan ei saanut suurta otetta toisen hyökkäyksestä. Etenkin Kisalla varaa parantaa,

Passipeli: Avauspelissä melko tasan. LeKi pelasi enemmän keskeltä, 1-paikkaa ei kumpikaan paljoa kuormittanut. Luostarinen oli parempi syöttöruudussa ja pisteidenteossa.

Vastaanotto: Kisa voitti niukasti 48%-45%, joten ei suurta eroa. KyKyltä Petrusevicsille suunnattiin selvästi eniten syöttöjä, Kisalta eniten nosti Friberg, mutta yleispelaajat nostivat kaikki melkolailla yhtä paljon.

Valmennus: Kalliojärvi otti keltaisen kortin ajanpeluusta. KyKyn valmennus pyöritti totutusti selvästi vinhemmin vaihtorulettia Kisan uskoessa aloitusrosteriin. Molemmat ottivat muutaman pisteen aikalisänjälkeisillä syöttövirheillä.

Avauspelin tilastot

Parhaat pistemiehet:
LeKi: Siirilä 24/+10, Pennanen 22/+8, Friberg 14/+4
KyKy: Petrusevics 22/+8, Jylhä 14/+1, Keskinen 13/+8

Vastaanotto: LeKi: 48%, KyKy: 45%

Ässät/syöttövirheet: LeKi: 15-23, KyKy: 7-13

Torjunnat:, LeKi: 5, KyKy: 9

Vastustajalle tehdyt virheet: LeKi: 47, KyKy: 32

Hyökkäyspisteet/-prosentti: LeKi: 64/47%, KyKy: 46/39%

Pistepörssi (runkosarja)

LeKi:
Tuomas Siirilä 311
Kasper Pennanen 305
Sten Kruuda 188
Anssi Vesanen 153
Teemu Koivunen 145
Sauli Silpo 99
KyKy:
Aivars Petrusevics 384
Tuomas Sllanpää 247
Mikko Väliaho 198
Lasse Jylhä 182
Mika Väliaho 109
Martins Jansons 71

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Kuvat: Antti Raunio   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat