Karelian Hurmokselle oikeus liigapaikkaan 1-sarjan mestarina
Julkaistu: 14.04.2019 00.00

Lentopallon 1-sarja on kokonaisuudessaan saatu päätökseen, kun liigakarsinnat ratkesivat viikonloppuna. Vantaa Ducks voitti liigakarsinnat ja säilytti liigapaikkansa. Jaossa oli kaksi liigapaikkaa kolmelle joukkueelle, toisen paikan nappasi joensuulainen Karelian Hurmos. Hurmos saa siis oikeuden anoa liigapaikkaa tulevalle kaudelle. Samalla Hurmos kruunattiin 1-sarjan mestariksi.

1-sarjan hopealle tuli Kyyjärven Kyky, joka oli liigakarsintojen kolmas. KyKy tiputti Kisan puolivälierissä kultaisessa erässä.

Suuret onnittelut Hurmokselle liigapaikasta ja mestaruudesta ja Kyyjärvelle hopeasta!

Noususta 1-sarjaan pelasivat 2-sarjan finaaleissa Pielaveden Sampo ja savonlinnalainen East Volley. Sampo voitti 2-sarjan ja nousee 1-sarjaan, East kaatui finaaleissa voitoin 2-0. Savo Volleyn farmijoukkue oli tällä kaudella ylivoimainen, ja sen riveissä pelasi muun muassa vanhoja liigajyriä Andrey Ankudovich, Yrjö Matsi ja Timo Leikas. Onnittelut Sampolle ja tervetuloa ensi kaudella Hakkariin.

LeKin farmikumppaneista Pälkäneen Luja-Lukko voitti oman 2-sarjalohkonsa ja eteni 2-sarjan välieriin. Siellä East oli parempi ja eteni finaaleihin. Kaikkiaan pälkäneläisiltä upea kausi, LeKiltä isot onnittelut. Toinen farmikumppani Lempäälän Jyry jäi niukasti ulos 2-sarjan pudotuspeleistä, se oli lohkossaan ylemmässä jatkosarjassa viides.

Myös harmillisia uutisia 1-sarjasta: viime vuosien kestomenestyjä, kaksinkertainen liigakarsija ja mestari vuodelta 2016, Maaningan Mahti, ilmoitti luopuvansa sarjapaikastaan. LeKi kiittää Mahtia hienoista keskinäisistä kisoista ja nostaa hatun päästä!

Naisten liigakarsinnoissa rovaniemeläinen Woman Volley säilytti liigapaikkansa ja voitti karsinnat. Toisen liigapaikan ja 1-sarjan mestaruuden pokkasi kuopiolainen Puijo Wolley, onnittelut Savoon! Karelian Hurmoksen naisten joukkue jäi karsintojen kolmanneksi.

Kuva: Marko Pennanen