Esa Kunnari edustusjoukkueen uusi päävalmentaja
14.4.2019 19:54 Uutiset / Pääsivusto

Esa Kunnari edustusjoukkueen uusi päävalmentaja

Esa Kunnari valmentaa edustusjoukkuetta kaudella 2019-20. Päävalmentajan lisäksi valmennusryhmään kuuluvat tuttuun tapaan apuvalmentajat Jani Huurne ja Marko Laakso.

Kaksi vuotta LeKin päävalmentajana ollut Tapani Nyström ei siis jatka tehtävässä. Hän siirtyy sovitusti organisaation taustapuolelle ja keskittyy jatkossa etenkin junioripuoleen.

Esa Kunnari on tuttu mies lempääläisessä lentopallossa. Hän valmensi LeKiä 1-sarjassa kaudella 2015-16 upein tuloksin: LeKi pelasi seurahistoriansa parhaan kauden, sijoittui 1-sarjassa hopealle ja pelasi liigakarsinnoissa. Nyt Esa tekee paluun tuttuun ryhmään.

Vuonna 1979 syntynyt Esa on Olli Kunnarin veli, ja Esa on pelannut pelaajana pääsarjassa sekä 1-sarjassa. Viime vuosina Esa on ollut iso pala LeKin ikämiesjoukkueita. Tällä kaudella hän oli voittamassa SM-kultaa sekä 35- että 40-vuotiaissa.

esa kunnari liigakarsinnat

– Polte palata muutaman välivuoden jälkeen lentiksen haalarihommiin on kova. Kun kotiväki näytti vihreää valoa, oli lempääläisten kyselyyn helppo antaa myöntävä vastaus, Kunnari kommentoi.

Valmennustroikan ensimmäisessä palaverissa työnjakoa hahmoteltiin ja uutuutena päätettiin, että joukkue käynnistää niin sanotut ”pre season” -treenit pääsiäisen jälkeen ja treenikausi jatkuu toukokuun puoliväliin saakka.

– Kootaan iso sakki harjoittelemaan. Viime kauden LeKi- ja Jyry-pelaajia sekä lahjakkaimpia junnuja. Lisäksi huhuillaan myös seuran ulkopuolisia treenareita, Kunnari suunnittelee.

Manageri Juha Raunio on tyytyväinen tulevan kauden valmennukseen.

– Esa on vanha tuttu ja ensimmäinen, jota ajattelin kysyä, kun mietin tulevaa päävalkkua. Hänestä on hyvät muistot: huikea kevät ja liigakarsintapaikka 2016. Esa on sytyttäjä. Jani ja Marko ovat tärkeitä palasia, ja meidän vahvuus onkin ollut, että vastuu jakautuu valmennuksen kesken, kertoo manageri Juha Raunio.

Tapani Nyström jatkaa sovitusti enemmän junioreiden parissa. Hän luotsasi kaksi vuotta Kisaa hienolla menestyksellä: välieräpaikka ja 5. sija.

– Tapsalle iso kiitos kahdesta hienosta kaudesta. Tapsa teki hienoa työtä suurella sydämellä. Oli menestystä ja joukkueessa hyvä tunnelma. Hienoa, että Tapsa jatkaa lempääläisen lentiksen tärkeänä taustavoimana, Raunio kiittää legendaa.

esa kunnari liigakarsinnat 3 LeKi-Jymy 173LeKi-Jy,y 174 valkku tapsa

LeKin tulevan kauden valmennuskolmikko Esa Kunnari–Jani Huurne–Marko Laakso sekä viime kauden päävalmentaja Tapani Nyström.

Kuvat: Antti Raunio, Marko Panu, Marko Panu, Marko Panu, Marko Panu, Jari Mäki-Kuutti   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat