Esittely
Ottelutilastot
LeKi - Karelian Hurmos
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Hakkarin liikuntahalli
15
Syy

Ennakkoinfo


1-sarjakauden 2018-19 avausottelu. Vastassa viime kauden mestari Joensuusta. Tule ja näe LeKin uudet ja vanhat pelaajat tositoimissa ensimmäistä kertaa tänä kautena.

Otteluennakko


Mitä: Runkosarjan avausottelu Lempäälän Kisa–Karelian Hurmos

Missä: Hakkari

Milloin: lauantaina 15.9.2018 klo. 17

Nyt se vihdoin alkaa! LeKin uudet pelipaidat tulivat painosta tällä viikolla, joten punainen treenipaita voidaan jättää kassiin, ja vetää päälle sininen taisteluhaarniska! Runkosarjan avauksessa tulee nimittäin kovaakin kovempi vastus: hallitseva mestari Karelian Hurmos Joensuusta.

Lähtökohta: Koska kyseessä on kauden ensimmäinen tosipeli, ei sarjataulukkoon pysty tukeutumaan. LeKi pelasi paljon harjoituspelejä, joten tuntumaa pitäisi olla. Vastustajat olivat tuttuun tapaan kovia, joten häviöitä tuli enemmän kuin voittoja pre seasonilla, mutta kovuutta sitäkin enemmän. Hurmos pelasi kolme harjoituspeliä, kaikki harjoitusturnauksessa. Tuloksena voitto ja kaksi tappiota.

Alkukaudesta peli on varmasti osittain vielä hakemista, koska sarjapelin painetta on vaikea harjoitella. Molemmilla avauksessa muutamia uusia pelaajia, joilla nyt ensimmäinen todellinen näyttöpaikka ja tuloksentekotilaisuus.

Viime vuonna Hurmos oli LeKiä edellä runkosarjassa ja pudotuspeleissä, ja vei keskinäiset 4–0. Lähtökohta on yhä sama: Hurmos ehkä jopa isoin voittajasuosikki ja LeKi kärkipään vahva haastaja. Luvassa kuitenkin ennakkoasetelmien mukaan kovan tason matsi jo heti avauskierroksella.

Pääpointti: Uusien pelaajien tuoma terä. LeKi ja Hurmos tuntevat toisensa jo Susiraja Volleyn ajoilta, joten vanhojen pelaajien taso tiedetään molemmin puolen. Ratkasevaksi nouseekin uusien pelureiden panos. LeKillä isoa vastuuta saavat Jyri Niemi, Teemu Koivunen, Kasper Pennanen ja Tuomas Siirilä. Hurmoksella taas Teemu Silventoinen, Jeff Sprayberry ja Ville-Erik Tarkiainen ovat kovia uusia kasvoja. Jos uudet pelaajat onnistuvat tai epäonnistuvat, vaikuttaa se paljon kenttätasapainoon.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
Hurmoksen kokoonpano

Uuden tuulahduksen otteluiden seuraamiseen tuo Lentopalloliiton uusi tulospalvelusysteemi, jossa tulospalvelun sivuilta löytyvät ennakkoon kokoonpanot, liveseuranta ja jopa pisteiden tekijät. Hurmoksen kokoonpano on jo päivittynyt, LeKin varmistuu sairastumisten vuoksi vasta pelipävänä. Liveseurantaan pääset täältä ja livelähetyksen pelistä löydät täältä.

Hurmos on lähtemässä Lempäälään kymmenellä pelaajalla. Viime vuoden avainpelaajat Ingars Ivanovs ja Aivars Petrusevics eivät jatka seurassa, mutta latvialainen päävalmentaja Aigars Birszulis luotsaa yhä karhupaitoja. Mielenkiintoisin pelaaja on yhdysvaltalaisesta King Universitystä saapunut usalainen yleispelaaja Jeff Sprayberry. Hän voi olla vaikka kuika kovan tason pelaaja, toisaalta jenkkiyliopistoista on Suomeen tullut vuosien varrella varsin eritasoisia pelaajia.

Hurmoksen peliä pyörittää yhä 1-sarjan kärkipäään lukeutuva passari Tuomas Karjalainen, ja se tarkoittaa huippunopeaa laitatempoa. Hyökkäysvoima ja organisoitu ja kokonaisvaltainen peli ilman isoja virhemääriä on jälleen Hurmoksen vahvuus. Kovat treenimäärät helpottavat pientenkin asioiden harjoittelua.

LeKillä on laaja rosteri, josta kasata ryhmä otteluihin. Mielenkiintoista on seurata etenkin yleispelaajakaksikko Tuomas Siirilä–Kasper Pennanen edesottamuksia. Kaksikosta voi lukea lisää täältä. Liberon paikalla vastuuta jakavat huiman viime vuoden pelannut Teemu Uusitalo ja PerPosta saapunut Jyri Niemi.

LeKin peli perustuu hyvin pitkälti viime vuoden sapluunaan, jonka valmennustrio Tapani Nyström, Jani Huurne ja Marko Laasko loivat. Joitain asioita on pyritty edistämään ja tehostamaan. Kisalla on Hurmoksen tapaan kova laitavoima ja ulottuva torjunta.

Seuraa heitä:

LeKi: Tuomas Siirilä. Esittänyt hyviä otteita treenikaudella, ajoittain jopa loistavia. Pelannut myös hakkurina. Kun saa yhdistettyä yleispelaajapelien noston ja hakkuripelien lyönnin, on pysäyttämätön.

Hurmos: Jeff Sprayberry. Uusi yleispelaaja on mielenkiintoinen kysymysmerkki. USA:n yliopistosarjoista tullaan usein suoraan Mestaruusliigaan, joten 1-sarjassa voi kyse olla piinkovasta pallontappajasta, sen varaan Hurmos ainakin laskee.

HURMOKSEN OTTELUENNAKKO TÄÄLLÄ

Otteluraportti


Otteluraportti LeKi – Hurmos 2 – 3 (25-19,21-25,30-28,14-25,10-15)

Pistetili avatttiin huiman trillerin saatteeksi

Seniori-RRRRR on herännyt kesäuniltaan; tervepä terve lentiskansalaiset.

1-sarjan sarjaohjelman laatija ei tällä kaudella halunnut vaalia kansanterveyttä, kun se asetti viime vuoden voittajan ja sarjanelosen vastakkain. LeKin ja Hurmoksen pelistä tuli uuvuttava, aaltoileva ja hieno lentisspektaakkeli, jossa pisteet jaettiin. LeKille yksi ja Hurmokselle kaksi, kyllä lopputulosta on syytä kunnioittaa, Hurmos oli sen inan tasaisempi kuin hyvän ottelun pelannut LeKi. Syöttö-vastaanottopelissä Joensuun prihat olivat sen ”inan” parempia. Mutta katsomossa nitroja kului ja verenpaineet kohisivat, siinä isoimmat uhat kansanterveydelle.

Avataan pelin tarkastelu kommenteilla:

– Mukava oli pelata, sarja-avausta oikein odotti. Suussa ei ole koivnkaan paha maku, puhalsi palkeitaan Kasper ”Moukari” Pennanen, joka puolapuiden atmosfääriä onkin joutunut edelliskausina aistimaan liiankin kanssa ollessaan liigajoukkueissa Savossa.

– Kolmannen erän makean kääntämisen jälkeen taisi hiukan fokus kadota ja asenne herpaantua, arvioi puoelstaan Kisan parhaana palkittu passari Kassu Luostarinen.

– Alkupelissä ihmettelimme, miten hyvin LeKi puolustaa. Tuntui kuin mikään ei meinannut jäädä heidän kenttäänsä, tiivisti vastustajien keskaritorni Jaakko Suomalainen ajatuksensa lempääläisten pelistä.

Avauserä alkoi huikeilla suorituksilla puolin ja toisin. Hyvää nostopeliä ja armottomia iskuja nähtiin niin pirkanmaalaisilta kuin karjalalaisilta. Erän puolivälissä osui Kisan paras hetki, libero Jyri Niemen johdolla kisalaispakka kaivoi vastustajan pommit peliin ja laidoista puhkottiin vastustajan torjuntaa. Kisa johti isommillaan jo 17 – 9, kun vastustajan muikunkiero passari Tuomas Karjalainen (porukkansa parhaana palkittu) astui syöttöruutuun. Hupsista ja keikkaa, pian peli oli liki tasan eli 19 – 18 Kisalle. Tuomas Siirilän loistava isku käsistä ja Teemu Koivusen älykkäät hakkuriratkaisut toivat taas etumatkaa, joka piti loppuun saakka.

Toisessa erässä Hurmos sekoili pelipaikkojensa kanssa, mutta Kisa ei kyennyt rankaisemaan näistä. Lempääläisille niin kovin tutun miehen, hakkuri Ville Louhelan, johdolla Hurmos oli kuskinpukilla koko erän ja ottikin sen nimiinsä neljän pojon erolla.

Kolmas erä oli pelin kliimaksi. Hurmos johti pääosin pikkuerolla, mutta sinnikäs Kisa pysyi iholla. Kaksoisvaihto, jolla passari Luostarinen ja hakkuri Koivunen korvattiin ikinuorilla Sale Silpolla ja Jugi Lehdellä tuotti hedelmää ja Kisa pääsi erän lopussa ihan iholle. Vaihto otettiin takaisin ja Luostarisen kohdennetuilla syötillä Kisa kiri Hurmoksen 24 – 21-johdon kiinni ja sitten pelattiin sitä kuuluisaa hitskokkia. Tuomas Siirilä veti karsealla hypärillään Kisan eräpalloon 26-25, seuraava pommi meni hiukan (lue: 3 metriä) pitkäksi. Mutta Moukari-Pennanen piti Kisan hengissä ja iski vastustamattomasti toisen eräpallon, jota syötti mainion torjuntapelin pelannut Sten Kruuda. Stefan syöttö meni keskelle verkkoa. Hurmos pääsi omalla syötöllään ahdistamaan Kisan liemeen, mutta Pennasta ei erän lopussa pidellyt kukaan eikä mikään, takaviistobn passita mies räjäytti pallon vastustajan puolustuksen käsistä katsomoon. Kolmas eräpallo oli 28-27-tilanteessa. Koivunen syötti, mutta Hurmoksen Suomalainen iski pallon paterista verkon kautta Kisan parkettiin. Seuraava eräpallo tuli – ullatuuuusss – Pennasen lyönnillä ja sitä Kasper syötti itse. Kisa sai jatkopallon, jota tykitti Siirilä neloskulmasta. Hurmos-passari Karjalainen hyppäsi 110% ja torjui pallon Siirilän varpaille, mutta osui samalla näpeillään verkkoon. Erä Kisalle ja yksi sarjapiste pussiin.

Neloserä alkoi lempääläisittäin murheellisesti ja sitä Hurmos vei 100 – 0 koko ajan. Latingin löpsähdys näkyi Hakkarin lehtereitten ylimmälle riville saakka.

Viidenteen erään Kisa keräsi vielä kaikki voimansa, mutta hyvin treenanneet puoliammattilaiset Joensuusta olivat pikkuriikkisen terävämpiä ja veivät voiton. Yksi pelin lopullisia ratkaisuja oli, kun viime kaudella LeKassa liberona pelannut, mutta nyt yyppeenä Hurmoksessa huseerannut, Teemu Silventoinen puolusti Moukarin iskun erän lopussa.

-Tommosia läpsyjä on helppo puolustaa, leukaili Silventoinen, joka on Pennasen hyvä tuttu, pelin jälkeen hymyssä suin.

Kisalle voi antaa arvosanan 8+. Parannettavaa on, töitä on tehtävä paljon, mutta jos Hurmos ei löydy maaliskuussa sarjan top3:sesta sarjataulukossa, lupaan syödä Arsenal-lippikseni sipulihöystön kera. Eli vastustaja oli tänään kova, se tunnustetaan. Moni muu sakki olisi tällä pelillä kellistynyt. Yleisöä oli läsnä 187 silmäparia, tunnelma oli perinteisen hyvä, etenkin 3. erän voitossa oli ”seitsemäs pelaaja” Kisalle elintärkeä.

Pennasta on kehuttu jo useasti, eikä turhaan. Koivunen aloitti hakkurina lupaavasti ja selvisi urakastaan hyvin, kun tiedetään hänen pelipaikkansa olevan sentteri. Keskaripariksi Sten Kruudalle saatiin Kauhavan lahja Akaa-Volleylle eliu 19-vuotias Aatu Pöllänen, joka tuli farmimiehenä jeesimään Kisaa, kun Vesas-Anssi rojuu taudissa, eikä OP Palomäkikään nykyiseltä kotikonnultaan eli Pohjanmaalta ehtinyt jeesimään. Kiitos Aatu ja Akaa! Siirilä oli terävä sekä syötöissä että iskuissa, extraplussana tukku loistavia torjuntoja. Joka ukko parketilla esiintyi plusmerkkisesti, jos toki varmuudella paranettavaakin löytyy.

– Tulosta pitää kunnioittaa, meillä oli hyvät hetket tosi hyviä. Treenejä ja treenejä, kausi on pitkä ja nyt se korkattiin kovinta mahdollista vastustajaa vastaan, alleviivasi Tapsa Nyström Kisan valmennuspenkiltä.

Tulee muuten huikea 1-sarja, siitä tuli muikeat alkumaut, maistelee RRRRR ja seuraavaksi maistellaan saunan löylyä ja ohramaltaan makua!

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Tammikuu   »
Kategoriat