Esittely
Ottelutilastot
LeKi - Aitolahden Riento
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Hakkarin liikuntahalli
7
Lok

Otteluennakko


Ennakko: 7.10. LeKi-AitRi

Mitä: 1-sarjan paikallispeli Lempäälän Kisa – Aitolahden Riento

Missä: Hakkari

Milloin: sunnuntaina 7.10. klo. 17

Paikallispeli-aika! Vaikka aivan samalta kylältä eivät LeKi ja AitRi olekaan, voi kuitenkin puhua paikallispelistä. Tamperelaisista myös Isku lasketaan tänä vuonna derby-osastoon. Matkaa joukkueiden kotihallien välillä 18,4 kilometriä, joten hyvin voi puhua paikallispelistä, maailmalla derbyvastustajaa haetaan satojenkin kilometrien päästä. Vaikka aivan El Clasicoksi eivät Kisan ja Riennon pelit ole vuosien varrella nousseet, on niille tyypillistä derbyjen tasaväkisyys: voittajaa on etukäteen vaikea arvioida, koska henkinen kantti voi muuttaa pelin kulkua yllättävästi.

Lähtökohta: Kisa pääsee peliin ihanteellisista lähtkohdista: kaksi voittoa viime viikonloppuna ja hyvä treeniviikko takana. Sarjataulukossa LeKi on kolmen pelin jälkeen kuudentena neljällä pinnalla. AitRilla pelejä on neljä ja pisteitä kolme: sijoitus kahdeksas. Aitolahti kellisti viime sunnuntain viisieräisessä JyväsLentiksen, kun Kisan jalkoihin jäivät Jymy ja Tähti (cup). Joukkueet kohtasivat harkkaturnauksessa, jolloin LeKi voitti 2-1, mutta siitä on jo 1,5 kuukautta.

Pääpointti: Vastaanottopeli. Nostetaan tällä kertaa pelillinen osa-alue kärkeen. Molemmilla on vahva laitahyökkäys, AitRin peli kohenee kun saavat Henri Laineen ja Aleksi Rantasen iskuun. Kisalla puolestaan löytyy voimaa niin keskeltä kuin laidastakin. Jotta tätä vahvuutta voi käyttää, pitää pallon nousta. Isossa roolissa ovat liberot Jyri Niemi ja Joni Veripää sekä syöttötaktiikat molemmin päin. Kisa nosti viime viikon peleissä molemmissa 44 % tehoilla, joten parannettavaa löytyy.

Kokoonpanot: Molemmat ovat liigajoukkue Akaa-Volleyn farmikumppaneita, tosin LeKiin päin listalla on vain Aatu Pöllänen, AitRiin puolestaan Mikko ja Teemu Kuusela, Valtter Pennanen ja Panu Pitkänen. Pelipäivä kertoo, keitä mahdollisesti nähdään kehissä, vai nähdäänkö ketään.

Kisalla viime viikonloppuna Tomi Perkiö sai ison näyttöpaikan ja pelasi hyvin molemmissa peleissä. Jukka Lehti palaa kokoonpanoon, Anssi Vesanen on palannut harjoituksiin, pelaaminen ratkeaa loppuviikosta. Kasper Pennanen ja Kasimir Luostarinen pelasivat vahvan tuplaviikonlopun, ja ovat taas isossa roolissa.

AitRi on todella vahva, kun Kuuselan veljet pääsevät dominoimaan. Ilman heitä ei joukkue pysty aivan samanlaiseen ilotulitukseen. Myrskyvaroitus olis tiukka 3-2 tappio Karhulan Veikkojen vieraana. Joukkueen pistepörssiä johtaa Henri Laine, joka on tehtaillut neljään peliin komeat 72 pistettä. LeKiltä Pennasella on koossa kolmessa pelissä 48 pistettä. Juuso Rautakorpi on vallannut ykköspassarin paikan. Kokenut Miika Heikkinen on palannut joukkueen vahvuuteen, ja tekee keskeltä tasaisen varmaa jälkeä.

LeKin kokoonpano
AitRin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Saa vastapuolelle kovan vastuksen Henri Laineesta. Lyöntitehojen lisäksi varma vastaanottaja. Peliaika kehittää, se näkyy nuoresta miehestä.

AitRi: Juuso Rautakorpi/Juuso Paananen. AitRin passari-kaksikolla on molemmilla LeKi-tausta. Alkukaudesta Rautakorpi pelannut enemmän, harjoitusturnauksessa Paananen kuritti puolestaan Kisaa vahvoin ottein.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta.

Ottelumainos AitRi 2.10.18

Otteluraportti


Lempäälän Kisa otti kolmannen peräkkäisen voittonsa, kun tahmean alun jälkeen Aitolahden Riento kaatui 3-1 (20-25, 25-18, 25-22, 25-18). Ottelu oli sitkeää vääntämistä, eikä AitRi antanut palloakaan ilmaiseksi. Aina hyvän johtoaseman AitRi kiri kiinni. Lopulta voitto tuli selkäytimestä – perussuorituksilla ja johtavien pelaajien ratkaisuilla.

Alkukauden Anssi Vesasta hakkurina tuuraava Sauli Silpo oli Kisan ykköshevonen tehoin 19/+15. Monessa pahassa paikassa passari Kasimir Luostarinen luotti Silpoon, joka hakkasi painavia lyöntejö kenttään.

– Mukavalta on tuntunut hakkurin paikka. Usein se on paras paikka seurata peliä, mutta hyvä että tuli ruokaakin! Tehtiin tänään varmaan yhtä paljon virheitä kuin hyviä suorituksia, mutta saatiin tarvittava rutistus, kippari Sauli Silpo tuumi.

LeKi lähti peliin seitsikolla Luostarinen, Kruuda, Koivunen, Siirilä, Pennanen, Silpo ja Niemi. Teemu Uusitalo pelasi kauden ensimmäisessä pelissään, ja tuli kahdesti loistavasti sisään takakentälle yleispelaajien paikalle vastaanottomaan.

AitRilla pelasivat Juuso Paananen, Jukka Katila, Saku Laine, Henri Laine, Aleksi Rantanen ja Timo Leppänen. Toisena yleispelaajana vaihtelivat Arttu Moisio ja Ossi Mäkinen. Päävalmentaja Ahti Viita oli myös pelivarusteet päällä, muttei käynyt kentällä.

LeKi kaatoi Riennon etenkin hyökkäystehoissa. Laitavoima nousukin isoon rooliin, kun syöttö- ja nostopeli oli tasaista. Peräti kolme lekiläistä takoi yli 10 pistettä, mikä on neljään erään todella hyvin: Silpoa (19) avittivat etenkin Siirilä (15) ja Pennanen (13). AitRin hakkuri Aleksi Rantanen (20) oli loistava eikä LeKi sanut häneen otetta ennen kuin neljännessä erässä.

121 katsojaa näkivät, että Kisan peruspeli ilman säkenöintiä riittää hienoihin voittoihin 1-sarjassa. Parhaana palkittiin oikeutetusti Silpo ja AitRin Henri Laine. Kisan libero Jyri Niemi säväytti puolustuksillaan, etenkin tiikeri-haut olivat upeaa katseltavaa, ja Cheek-lempinimeä kantava libero palkittiin nälkäisimpänä pelurina.

Tärkeiden kolmen pisteen jälkeen LeKi jatkaa kautta vierastuplalla. Ensi lauantaina matkataan Kyyjärvellä ja yön jälkeen vastassa Kuortane. Alkukauden herkkupala, Suomen Cupin kotipeli VaLePaa vastaan pelataan 2.11.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI PELIN KULUSTA

LENTOPALLOLIITON LIVETULOSSEURANTA

YLEISÖ: 121

PALKINNOT

LeKin paras pelaaja: Sauli Silpo

AitRin paras pelaaja: Aleksi Rantanen

LeKin nälkäisin pelaaja: Jyri Niemi

parhaat leki aitri

TILASTOPOIMINNAT

Top 3 pistemiehet
LeKi: Silpo 19/+15, Siirilä 15/-4, Pennanen 12/+0
AitRi: Rantanen 20/+7, H. Laine 16/+5, Paananen 7/+6

Vastaanotto
LeKi: 47%, Uusitalo 100%, Niemi 60%
AitRi: 47%, Laine 58%, Leppänen 52%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 10/13
AitRi: 12/14

Torjunnat: 11-10

Vastustajalle tehdyt virheet
LeKi: 22
AitRi: 29

Hyökkyspisteet/-prosentti
LeKi: 45/48%
AitRi: 39/41%

SAULI SILPON HAASTATTELU

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat