Esittely
Ottelutilastot
Kyyjärven Kyky - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 18:00 Kyyjärven liikuntahalli
13
Lok

Ennakkoinfo


Kisalla edessä tuplaviikonloppu Kyyjärvi–Kuortane-akselilla


Kolmen ottelun voittoputkessa liihottava Lempäälän Kisa lähtee hakemaan lisäpisteitä vieraskiertueelta. Kotiottelupainotteinen alkukausi vaihtuu kolmeen vieraspeliin. Tulevana viikonloppuna Kisa matkaa ensin Kyyjärvelle, yöpyy Alajärvellä ja pelaa sunnuntaina vielä Kuortaneella.

Seuraavana viikonloppuna on luvassa vielä vieraspeli VaLePan 2-joukkuetta vastaan, minkä jälkeen saadaankin Hakkariin huippumatsi Suomen Cupin VaLePa-pelin merkeissä.

Kyyjärven Kyky on palannut heikomman viime kauden jälkeen tasolleen sarjan kärkipäähän. Kauden ensimmäinen tappio tuli viime viikonloppuna, kun Isku voitti 3–2 Kyyjärvellä pelatun trillerin. Betonimiesten ykköshärkä on latvialaisyleispelaaja Aivars Perusevics, joka saa leijonanosan passeista. Kykyllä on tutusti vahva ulkomaalaisryhmä selkärankana: peräti kaksi passaria, Tauno Lipp ja Martins Janssons, sekä yp/keskari Illia Liunenko. Mikko Väliaho tuli Samposta ja Miro Rasinperä Kuortaneelta.

Kyyjärvellä on 1-sarjan isoimpia ja äänekkäimpiä kotiyleisöitä, alkukaudella 200 katsojaa on ollut paperia. Sarjassa Hannu Kalliojärven KyKy on kolmas: neljästä pelistä kymmenen pistettä.

Kuortane uusiutui täksi kaudeksi, kun käytännössä koko joukkue lähti joko Mestaruusliigaan tai 1-sarjaan. 2001-2002-ikäluokan Suomen parhaista pelaajista koostuva ryhmä on saanut myös uuden valmentajan: italialaisen Manlio Puxeddun. Alkukauden viidestä pelistä Kuortane on kerännyt neljä pistettä. Viime pelissä voittotilikin avautui, kun NaPa hävisi 3–1.

Kuortaneella on tasainen kokoonpano, minkä huomaa jo peluutuksesta. Useat pelaajat ovat saanet paljon peliaikaa, ja esimerkiksi NaPa-voitossa pisteet jakaantuivat tasaisesti usealle pelaajalle. Ville Kattelus ja Sebastian Pozo Hernandez ovat joukkueen sisäisen pistepörssin kärkisijoilla. Sarjataulukosta nuorten maajoukkue löytyy sijalta yhdeksän.

LeKi kaatoi tahmean alun jälkeen Aitolahden Riennon Hakkarissa 3–1 viime sunnuntaina. Teemu Uusitalo ja Jukka Lehti palasivat kokoonpanoon, ja Jyrystä mukana olivat farmiapuina Jonne Haavisto ja Ossi Katajamäki. Alkukauden hakkurina pelannut Sauli Silpo oli kovassa lyöntivireessä.

LeKin peli monipuolistuu kaiken aikaan, esimerkiksi alkukauden murheenkryyni 6-paikan hyökkäys alkaa jo toimia. Samoin keskipeli on pelote koko ajan. Sarjataulukossa Kisa on tällä hetkellä viides.

Viikonloppuna on luvassa tärkeitä pisteitä ja paljon kilometrejä. Otteluita voit seurata livelähetyksinö ja Lentopalloliiton tulospalvelun kautta.

leki-kyky 17_3

Kuva: Antti Raunio

Otteluennakko


Ennakko: 13.10. KyKy–LeKi

Mitä: 1-sarjaa Kyyjärven KyKy – Lempäälän Kisa

Missä: Kyyjärven liikuntahalli

Milloin: lauantaina 13.10. klo. 18

LeKin ja Kyyjärven Kykyn välillä on vuosien mittaan käyty useita huimia ja rehtejä kamppailuita. Viime vuonna molemmat voittivat kotipelinsä, ja kyyjärveläinen betonikuutio on taas 1-sarjan vaikempia pelipaikkoja äänekkään yleisönsä ansiosta. LeKillä alkaakin kolmen pelin vierasputki KyKy-pelistä.

Lähtökohta: Heikommin menneen viime kauden jälkeen KyKy on noussut taas sarjan kärkijoukkueiden porukkaan: alkukaudesta kolme voittoa neljästä pelistä ja kymmenen pistettä. Ainoa pistemenetys oli viime viikon 3–2 kotitappio Iskulle. LeKi on kolmen pelin voittoputkessa ja sarjassa viides kolme pistettä keskisuomalaisten takana (kyllä, maantieteellisesti Kyyjärvi on Keski-Suomea). Kisalle luvassa vasta kauden toinen vieraspeli, ensimmäisestä on rutkasti parannettavaa (TuTo-tappio 3–0).

Pääpointti: Avainpelaajien saama tulituki. Molemmilla on alkukauden perusteella selvä syömäahammas: Kisalla Kasper Pennanen ja KyKyllä Aivars Petrusevics. Kumpainenkin yleispelaaja keikkuu joukkueensa pistepörssin kärjessä. Se pärjääkin paremmin, joka saa enemmän tulitukea ykköspyssyn avuksi. Kisalla viime peli antoi hyviä viitteitä AitRia vastaan, kun Silpo ja Siirilä tehoiivat Pennasta kovemmat lukemat. Kyyjärvellä etenkin hakkuri Aleksi Sillanpäällä on avaimet nousta ratkaisijaksi.

Kokoonpanot:

LeKillä Anssi Vesanen on pitkään ollut poissa sairastelun vuoksi, eikä ole vielä avannut kauttaan. Hakkuri on kuitenkin palannut treeneihin. AitRi-pelissä taas kaksi uutta miestä tekivät kauden ensiesiintymisnesä, kun Jonne Haavisto ja Teemu Uusitalo olivat kehissä. Olli-Pekka Palomäki pääsee Seinäjoelta LeKin avuksi KyKy-peliin.

Kyyjärvellä on ollut alkukauden selvä permanentti: hakkurina Sillanpää, yleispeaajina Petrusevic ja Illia Liuenko, keskareina Väliahon veljekset Mikko ja Mika. Passarina ovat vaihdelleet Tauno Lipp ja Martins Janssons, joista Lipp on pelannut enemmän.

KyKyn peli pohjaa Hannu Kalliojärven tuttuun tyyliin: vähiin virheisiin ja koviin yksilöihin. Tänä vuonna Hurmoksesta saapunut Petrusevics voi kantaa vaikka yksin joukkueensa korkealle. Keskipeli kuuluu sarjan parhaimmistoon, ja etenkin passarin paikalle on heittää hyvä vaihtomies.

LeKin kokoonpano
KyKyn kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Jyri Niemi. Pelasi usean vuoden KyKyssä ja oli LeKinkin kiusana. Nyt ”paluu rikospaikalle”. Varmasti kova lataus peliin LeKkin takakentän turbojäniksellä.

KyKy: Aivars Petrusevic. Ennakon hehkutuksen vuoksi ainoa, jonka voi tähän kategoriaan valita. Vaikka ikävuosia tulee, on yhä tasaisen hyvä joka osa-alueella ja kantaa joukkojaan suorituksillaan.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä todennäköisesti LeKin liveläehtyksen kautta, jos tekniikka toimii. LeKin livelähetys jaetaan Facebook-kanavalla ja lähetetään Youtuben kautta. Mahdollisesti myös KyKy lähettää livelähetystä Facebook-ryhmässään.

Kuva: Antti Raunio

Otteluraportti


Otteluraportti: 13.10. KyKy-LeKi 0-3

13.10. Kyky – LeKi 0 – 3 (20-25,19-25,23-25)

”Jonkin sortin Kyyjärvi-putki taisi mennä poikki”

Otsikko on sanatarkka lainaus LeKi-lentiksen wattsup-ketjusta. Sen lähettäjä oli joukkueen kippari Sauli Silpo ja sisältö aukeaa, kun kertoo, että koskaan – siis neverever – ei Lempäälän Kisa ole kairannut sarjapisteitä Kyyjärveltä. Kerran on pleijari-peli voitettu, mutta ”kultaisen erän” häviön myötä, sekin voitto maistui karvaalta. Muuten on otettu lilliputtipitäjääisiltä kuuppaamme, useimmiten 0 – 3-lukemin.

Siksipä kolme pojoa maistuvat koko lailla makoisilta. Annetaanpa LeKi-koutsi Tapsa Nyströmin kertoa peliä näkemättömille, sen kulun pääpointit.

– Ekassa erässä olimme häviöllä jo 3 – 8 ja 8 – 13, mutta pikku hiljaa kampesimme rinnalle ja lopulta ohi. Se oli sisukkuuden näyttö. Toinen erä oli parasta peliä meiltä, olimme kuskin pukilla kaiken aikaa. Kolmennessa erässä olimme avaussetin tapaan tappiolla vielä erän puolivälissä, mutta sitten juttelimme, että nyt kun pääsemme rinnalle, pysymme edellä loppuun asti. Näin kävikin.

– Kokonaisuutena kauden paras sarjapelimme. Nyt saa olla mielissään noin puoli vuorokautta. Saimme letkeän meiningin esiin, edellispelien pikkujäpityksen jälkeen muutos oli peli-ilmeessä selkeä. Sale Silpo oli taas vahva hakkurina, passari Luostarisen Kassu pelasi mainiosti ja ovelasti, Koivusen Teemu oli syöttökulman kunkku ja palkittiin meidän ykkösenä, Stefa Kruuda otti hyviä torjuntoja ja iski kirsikaksi kakulle ottelupallon takapaterista voimalla kenttään, yypee-äijät Pennanen ja Siirilä olivat varmoja ja tarvittaessa säkenöiviäkin, lateli Nysä-Nyström.

Yksi pelaaja jäi kehuitta – tai oikeammin kaksi. Libero Jyri Niemi palasi monivuotiselle kotiparketilleen ja oli aivan ällistyttävän hyvä. Vaihdosta tullut Tomi Perkiö pantiin pahoissa paikoissa syöttämään, molemmilla kerroilla Kisa kairasi Tomin syöttövuorolla tärkeän extrapisteen. Tärkeää vaihturin hommaa siis Tomikin teki.

– Itselläni oli kaamea lataus peliin, ja hienoa, että saimme koko joukkueen kanssa onnistumisia. Kyky ei minulle juurikaan syöttänyt, mutta onneksi muuta hommaa ja hengen lietsontaa riitti, hehkui libero Jyri Niemi, joka toi parisenkymmentä kotikontujensa eli Reisjärveltä olevaa kannattajaa Kyyjärvelle. Tilanteessa 23 – 24 isännille, nousi sakki seisaalleen kannustamaan Kisaa….ihan loistavaa.

Kykyn kaikki kaikessa oli latvialainen yypee Aivars Petrusevics; 12 pistettä, jotka tulivat aina erien tärkeillä hetkillä, nostoprossa hänellä oli mahtava 79. Tukea muulta sakilta Aivars ei oikein saanut, jos toki passari Tauno Lipp häntä paljon ruokki. Kisan tilastot ovat tasaiset. Sale Silpon nousukuntoa pitää hehkuttaa: pinnat 16/+12. Siirilä 13 ja Pennanen 11 olivat tasavahvoja, sentterit Koivunen ja Kruuda myös (8 pinnaa per äijä).

Mutta pelit jatkuvat heti sunnuntaina 14.10 Kuortaneella, missä isännät nappasivat myös täydet pisteet lauantaina voittamalla JyLen 3 – 0. Leijumiseen ei varaaKisalla ole, takki kiinni ja korkki myös (paitsi kotiin jääneelle staffille yksi mallas sallitaan), iloitsee RRRRR.

OTTELUSIVU

Parhaat pelaajat: LeKin Teemu Koivunen ja KyKyn Mikko Väliaho.

parhaat kykyleki

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat