Esittely
Ottelutilastot
Maaningan Mahti - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Pielaveden liikuntahalli, Pielavesi
5
Tam

Ennakkoinfo


Lempäälän Kisan pelit 1-sarjassa jatkuvat heti loppiaisviikonloppuna. Vuorossa on kauden toinen yöpymistupla, kun LeKi pelaa Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Lauantaina 5. tammikuuta Kisa kohtaa Mahdin ja sunnuntaina loppiaispäivänä Hurmoksen.

LeKi lähtee matkaan lauantaiaamuna, harjoittelee aamupäivästä Jyväskylässä ja kohtaa lauantaina Mahdin Pielavedellä. Maaninkalaiset joutuvat pelaamaan tämän kauden evakossa kotisalistaan Maaningan Urheilutalolta remontin vuoksi. Yönsä lekiläiset viettävät Siilinjärvellä, ja reissu loppuu Joensuun Urheilutalolle, jossa odottaa joensuulainen Hurmos.

Kisa on molemmat joukkueet jo kertaalleen tällä kaudella kohdannut. Mahdin LeKi voitti hienosti 3–2 Hakkarissa, voitto oli ensimmäinen kahdeksan tappion jälkeen. Hurmoksen LeKi kohtasi kauden avauksessa syyskuun 15. päivä, joten viime välien selvittelystä on jo aikaa. Silloin Hurmos oli niukasti 3–2 parempi. Kisa ja Hurmos kohtasivat viime kaudella välierissä, jolloin pohjoiskarjalalaiset menivät finaaleihin. Hurmos on tehnyt tällä kaudella kovaa jälkeä Suomen cupissa, jossa se eteni jo välieriin kaatamalla Savo Volleyn ja Tiikerit.

LeKi on sarjassa neljäs, Hurmos kolmas ja Mahti toinen. Eroa on joka joukkueen välillä piste, Hurmoksella yksi peli vähemmän pelattuna kuin LeKillä ja Mahdilla. Luvassa on Kisalle siis iso haaste, ja samalla asemien hakua kevättä ajatellen. Molemmat ottelut alkavat kelolo 17 ja luvassa live-kuvaa.

Otteluennakko


Ennakko: 5.1. Mahti–LeKi

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa–Maaningan Mahti

Missä: Pielaveden liikuntahalli

Milloin: Lauantaina 5. tammikuuta klo. 17

Edelliset kohtaamiset: 4.11. LeKi–Mahti 3–2

Vuosi 2019 alkaa myös sarjapelien osalta. Tällä kertaa LeKi kohtaa Maaningan Mahdin poikkeuksellisesti Pielaveden liikuntahallissa, koska Mahti on remontin vuoksi evakosta Maaningan Urheilutalolta. Välimatkaa pelipaikkojen välillä on noin puoli tuntia, mutta paljoa ei LeKin työ muutoksesta helpotu. Mahti on voittanut tällä kaudella kaikki kotipelinsä ja Pielaveden salissa on pelannut menestyneimpiin suomalaisseuroihin kuuluva Sampo vuosikausia pääsarjaa. Helppo paikka ei Pielaveden liikuntapyhättökään ole.

Lähtökohta: Enää ei voida puhua Maaningasta kantona LeKin kaskessa, koska alkukauden kohtaamisessa LeKi vihdoin voitti savolaiset kahdeksan tappion jälkeen. LeKi lähtee sarjanelosena peliin, Mahti puolestaan toisena. Eroa on kaksi pistettä ja molemmilla 15 peliä. Voidaan siis puhua todellisesta ”kuuden pisteen pelistä”. Alkuasetelma on hyvin ympäripyöreä: alkukauden kotivoitto tuo LeKille etua, toisaalta Mahdin kotivire vie vaakaa puolestaan Mahtimiehille. Ennen taukoa LeKi kaatoi Kuortaneen ja Mahti koki yllätystappion Karhulan Veikoille.

Pääpointti: Syöttöpeli. Molemmat ovat hyviä syöttöjoukkueita, ja etenkin Mahti on tunnettu vahvoista leijasyöttäjistään. Maaninkalaiset saavat useassa pelissä vahvalla syötölään niin vahvan aseen, että se riittää voittoon. LeKinkin on onnistuttava syöttöpelissään, jos mielii pärjätä. Ja samalla syöttöpeli korreloituu nostopelin onnistumisen kanssa.

Kokoonpanot: LeKi jatkaa samalla kokoonpanolla kun syyskauden, uusia pelimiehiä ei ole tullut. Ossi Vesanen palasi harjoituksiin uuden vuoden puolella, muttei ole vielä mukana. Armeijan harmaisiin 7.1. astuva Tomi Perkiö on vielä LeKin mukana. LeKin kovin ase löytyy laitapelaajaosaastolta: Tuomas Siirilä on 1-sarjan pistepörssissä toinen ja Kasper Pennanen viides. Pennanen palaa viime kauden kotisaliinsa ja uhkuu näyttöhaluja.

Mahdillakaan ei ole LeKin scouttausosaston tietojen mukaan uusia pelaajia tullut mukaan joulutauon aikana. Ryhmä koki kovan menetyksen ennen joulua, kun luottohakkuri Tuomas Tervonen ei ole mukana loppukaudesta. Hän lähti vaihto-opiskelemaan Saksaan. Mahdilla on ohut mutta tasaisen ryhmä, josta kenet vain voi laittaa kentälle. Hakkurin paikka on vaihdellut Tervosen lähdön jälkeen, tonttia ovat hoidelleet muun muassa yleispelaaja Lasse Räisänen ja libero Simo Näkki. Mahdin yleispelaaja Antti Karttunen oli Hakkarissa piikki Kisan jalkapohjassa. Hän kantaa suurimman vastuun yhdessä toisen yleispelaajan Eelis Karisen kanssa. Kokenut Tuomo Ikonen tuo merkittävän keskiuhan Pasi Seppäsen valmentamalle joukkueelle.

Kun Mahti joutuu pelaamaan Pielavedellä ja osan peleistään Kuopiossa, on se vaikuttanut yleisömääriin. Yleensä Mahti on saanut nauttia 1-sarjan äänekkäimpiin kuuluvasta yleisöstä, mutta tällä kaudella keskiarvo on ollut vain 76. Se ei ole kuitenkaan joukkueen menoa haitannut, seitsemästä kotipelistä yhtä monta voittoa.

LeKin kokoonpano
Mahdin kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Kasper Pennanen. Moukari palaa kotikulmilleen, viime kausi meni Sammon paidassa. Kotoisin yleispelaaja on naapurista Siilinjärveltä. Pelaa vahvaa kautta ja oli ratkaisuroolissa Mahti-voitossa Lempäälässä.

Mahti: Lasse Räisänen. Jos pelaa hakkurina, on mielenkiintoinen seurattava. Yleispelaajana erittäin ovela ja viisas pelaaja, joka pystyy tekemään myös näyttäviä lyöntejä. Sarjan paras leijasyöttö.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä ja Mahdin livestriiminä

Kuva: Antti Raunio. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa LeKi oli parempi 3-2, parhaina palkittiin Jyri Niemi ja Mahdin Lasse Jäntti.

Otteluraportti


LeKi antoi Mahdille kylmää kyytiä

05. tammikuun 2019

LeKi antoi Mahdille kylmää kyytiä

Pielaveden liikuntahallissa pelatussa Maaningan Mahdin ja Lempäälän Kisan 1-sarjapelissä oli kylmä paikat: kuuluttaja harmitteli ennen ottelun alkua koleaa keliä hallin sisäpuolella. Asteet olivat lähes yhtä vähissä kuin lauantaisissa aamuharjoituksissa Hakkarissa tammikuun pakkasilla. Kylmä ei kuitenkaan kangistanut Kisaa, vaan vierasjoukkue antoi Mahdille poikkeuksellisen kylmää kyytiä. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Kisa lateli taululle 1,5 tuntiin 3-0 (25-19, 25-15, 25-21) -lukemat.

Samalla LeKi teki tempun, jota kukaan muu ei tällä kaudella ollut vielä tehnyt: voitti Mahdin sen kotihallissa. Voittoputki Mahdilla Pielavedellä jäi seitsemään. Voitto oli LeKin ensimmäinen vierasvoitto Mahdista sitten kauden 2014-15, joka oli LeKin ensimmäinen 1-sarjassa. Runkosarjakohtaamisten pisteet LeKi vei 5-1 tällä kaudella.

LeKin päävalmentajana oli Jani Huurne, kun Tapani Nyström joutui jäämään pois reissusta työkiireiden vuoksi. Keskitorjuja Aatu Pöllänen tuli Akaasta. LeKin muu seitsikko oli Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Sten Kruuda, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä ja Jyri Niemi. Sauli Silpo kävi syöttämässä ja tuli päätöserän lopussa kehiin, Teemu Koivunen ja Tomi Perkiö kävivät syöttövaihdoissa.

Mahti lähti peliin ilman Saksaan vaihto-opiskelemaan lähtenyttä hakkuri Tuomas Tervosta. Se näkyi maaninkalaisten tulivoimassa. Joukkueen seitsikko oli Lasse Jylhä, Lasse Räisänen, Severi Kupari, Tuomo Ikonen, Antti Karttunen, Eelis Karinen ja Tommi Silventoinen. Juha Räisänen korvasi Kuparin kesken pelin ja nuoret Riku Ruotsalainen ja Santeri Saarimäki saivat peliaikaa, samoin Simo Näkki.

LeKi pelasi kaikkiaan kauden parasta ja tasaisinta peliään. Perusta oli kivikova vastaanotto, mikä helpotti huomattavasti hyökkäyspeliä. Lisäksi Kasper Pennanen pelasi vanhassa kotisalissaan Sampon ajoilta loistavasti, ja pääsi pelin jälkeen paikallislehden haastatteluun ja sai kehuja kylänmiehiltä.

– Silloin, kun peli kulkee koko sakilta yläkanttiin, on tulos tällainen. Meillä onnistui kaikki osa-alueet mainiosti, mutta etenkin nostopelissä olimme tänään ihan kauden parhaalla tasolla. Heikoillakin hetkillä olimme letkeitä, ei jääty kyräilemään virheitä, vaan porskutettiin eteenpäin hyvällä hengellä, kiitteli pääkoutsin viittaa kantanut Jani Huurne.

– Olimme joka osa-alueella tänään parempia. Etenkin side out -pelimme oli todella vahvaa. Vanhassa kotisalissa on aina mukava pelata, ja tänään onnistuminen tuntui oikein erityisen hyvältä, parhaana palkittu Pennanen tuumasi.

LeKi jatkaa pelejään heti sunnuntaina. Silloin vastassa Karelian Hurmos. LeKi lähtee peliin sarjasijalta kaksi, Hurmos sijalta neljä.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat