Esittely
Ottelutilastot
Karelian Hurmos - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Joensuun urheilutalo
6
Tam

Ennakkoinfo


Lempäälän Kisan pelit 1-sarjassa jatkuvat heti loppiaisviikonloppuna. Vuorossa on kauden toinen yöpymistupla, kun LeKi pelaa Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Lauantaina 5. tammikuuta Kisa kohtaa Mahdin ja sunnuntaina loppiaispäivänä Hurmoksen.

LeKi lähtee matkaan lauantaiaamuna, harjoittelee aamupäivästä Jyväskylässä ja kohtaa lauantaina Mahdin Pielavedellä. Maaninkalaiset joutuvat pelaamaan tämän kauden evakossa kotisalistaan Maaningan Urheilutalolta remontin vuoksi. Yönsä lekiläiset viettävät Siilinjärvellä, ja reissu loppuu Joensuun Urheilutalolle, jossa odottaa joensuulainen Hurmos.

Kisa on molemmat joukkueet jo kertaalleen tällä kaudella kohdannut. Mahdin LeKi voitti hienosti 3–2 Hakkarissa, voitto oli ensimmäinen kahdeksan tappion jälkeen. Hurmoksen LeKi kohtasi kauden avauksessa syyskuun 15. päivä, joten viime välien selvittelystä on jo aikaa. Silloin Hurmos oli niukasti 3–2 parempi. Kisa ja Hurmos kohtasivat viime kaudella välierissä, jolloin pohjoiskarjalalaiset menivät finaaleihin. Hurmos on tehnyt tällä kaudella kovaa jälkeä Suomen cupissa, jossa se eteni jo välieriin kaatamalla Savo Volleyn ja Tiikerit.

LeKi on sarjassa neljäs, Hurmos kolmas ja Mahti toinen. Eroa on joka joukkueen välillä piste, Hurmoksella yksi peli vähemmän pelattuna kuin LeKillä ja Mahdilla. Luvassa on Kisalle siis iso haaste, ja samalla asemien hakua kevättä ajatellen. Molemmat ottelut alkavat kelolo 17 ja luvassa live-kuvaa.

Otteluennakko


Ennakko: 6.1. Hurmos–LeKi

Mitä: Lempäälän Kisa–Karelian Hurmos

Missä: Joensuun urheilutalo

Milloin: loppiaispäivä, sunnuntaina 6.1.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 15.9. LeKi-Hurmos 2-3

LeKin pitkä tuplaviikonloppu tien päällä huipentuu Joensuuhun. Vastassa on Karelian Hurmos, joka on ollut vahva 1-sarjassa ja loistelias Suomen cupissa. Hurmos on edennyt jo välieriin asti, kun Savo Volley ja Tiikerit ovat kokeneet joensuulaisen vieraanvaraisuuden ja poistuneet Urheilutalolta hävinneenä. Haaste on siis kovin mahdollinen tähän asti. Eilisestä Mahti-voitosta LeKi ammentaa itseluottamusta.

Lähtökohta: LeKi lähtee peliin sijalta kaksi, Hurmos puolestaan on sarjataulukossa neljäs. Eroa on vain kaksi pistettä, LeKillä tosin kaksi peliä enemmän pelejä pelattuna. Kisa pelasi jo lauantaina, kun Mahti kaatui Pielavedellä 3-0, Hurmos puolestaan pääsee tuoreena peliin. Pelituntuma on toisaalta LeKillä. Joukkueet kohtasivat kauden avauspelissä, jolloin tiukan taiston vei Hurmos erin 3-2.

Pääpointti: Hyökkäysvoima. Vastakkain kaksi sarjan kovimpiin hyökkäysjoukkueisiin kuuluvaa ryhmää. Kumpi saa monipuolisemmin tehoja irti koneistaan, on vaikeasti lyötävissä. Kuinka paljon kisalaisia painaa lauantain Mahti-pelin hyppymäärä?

Kokoonpanot: LeKi pelasi eilen Mahtia vastaan kokoonpanolla Luostarinen, A. Vesanen, Siirilä, Pennanen, Kruuda, Pöllänen ja Niemi. Jukka Lehti, Teemu Uusitalo, OP Palomäki ja Niilo Nurmi puuttuvat. Etenkin Kasper Pennanen oli loistavalla pelipäällä. Kaiken kaikkiaan Kisan peli oli vahvaa läpi joka osa-alueen.

Hurmos pelaa vain kymmenen pelaajan tiiviillä nipulla, mutta laatu korvaa määrän. Heikkoja lenkkejä ei ole, ja valmentaja Aigars Birzulis voi laittaa kentälle kenet tahansa. Haavoittuvuutena on vain yksi passari, koska Tuomas Karjalaiselle ei ole korvaajaa. Tosin Ville Louhela pystyy tarvittaessa passaamaan, kuten nähtiin 2016 liigakarsinnoissa, kun Louhela pelasi Riennossa LeKiä vastaan. Joensuulaisilla on monipuolisia vaihtoehtoja etenkin yleispelaajien paikalle, sillä molemmat liberot Ville-Erik Tarkiainen ja Teemu Silventoinen ovat pelanneet myös yleispelaajina. Yhdysvaltalainen yleispelaaja Jeff Sprayberry on ottanut isompaa roolia Hurmoksen pelissä alkukauden jälkeen.

LeKin kokoonpano
Hurmoksen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Sten Kruuda. Kaatoi viime vuonna farmipelaajana Iskun paidassa Hurmoksen liigakarsinnoissa. Toistuuko sama nyt LeKi-paidassa?

Hurmos: Ville Louhela. Tuttu mies usealta vuodelta. Sarjan parhaita hakkureita, jolla myös tulinen syöttö. Pistepörssin kolmas. Vaikeissa paikoissa passi lentää ensimmäisenä Louhelalle.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä ja Hurmoksen livestriiminä

Kuva: Marko Kaasinen

Otteluraportti


Hurmos pehmitti LeKin liigatason esityksellä

06. tammikuun 2019

Hurmos pehmitti LeKin liigatason esityksellä

Lempäälän Kisan puhti ei raskaan tuplaviikonlopun toisessa ottelussa riittänyt lisäpisteisiin. Kotijoukkue Karelian Hurmos vei peliä hienokseltaan alusta asti, ja lopulta lateli taululle selvät 3-0 (25-16, 26-24, 25-20) lukemat. Toinen erä oli Kisan parasta, jolloin lekiläisillä oli jo eräpallokin. Hurmos osoitti laadukkaalla pelillään, miksi se on edennyt Suomen cupissa välieriin kaatamalla kaksi liigajoukkuetta matkan varrella.

LeKi lähti peliin lähes samalla seitsikolla kuin Maaningalla. Teemu Koivunen korvasi tänään puuttuneen Aatu Pölläsen keskellä. Muut avauspelaajat olivat Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Sauli Silpo tuli avauserän lopulla Vesasen tilalle hakkuriksi, ja otti joukkuetta reppuselkäänsä. Myös Tomi Perkiö pääsi päätöserän lopulla kentälle.

Hurmos pelasi seitsikolla Tuomas Karjalainen, Ville Louhela, Aleksi Sillanpää, Jeff Sprayberry, Fred Musoni, Petteri Härkönen ja Teemu Silventoinen. Mikko Räsänen käväisi toisessa erässä kehissä. Yhdysvaltalainen yleispelaaja Sprayberry oli kentän kuningas 17 pisteellään. Täksi kaudeksi ammattilaiskentille ja Hurmokseen siirtynyt King Universityn pelaaja oli läpi pelin liian vaikea LeKille pideltäväksi syöttö- ja hyökkäyspelissä.

– Kiitos, oli jälleen upea matsi teitä vastaan. Taas yksi hieno voitto tilillä, Sprayberry vastasi LeKin kehuihin sosiaalisen median sovellus Instagramissa.

Hurmos oli joka osa-alueella parempi, ja LeKi selvästi Mahti-pelin väsyttämä. Toisaalta Kisa antoi positiivisia signaaleja, että mahdollisuudet paremmalla valmistautumisella on jopa voittoon. LeKi kuitenkin myönsi vastustajan hyvyyden.

– Tuplapelit ovat haastavia: se näkyi väsymyksenä ja toisaalta ylilatautumisena alussa. Vastustaja on kyllä hyvä, sitä ei voi kieltää. Näin hyvälle joukkueelle ei ole häpeä hävitä, ja osoitimme myös, että pystymme taistelemaan voitosta, kun fokus saadaan paremmin vain yhteen peliin. Katoavaista on maine ja kunnia, tämä oli samalla hyvä osoitus, että ensi viikollakin on treenattava kevättä varten, tuumi pääkoutsi Jani Huurne bussissa.

LeKi on sarjassa nyt kolmas, Hurmos nousi ohi toiseksi. Ensi viikonloppu on LeKillä vapaa, sen jälkeen Hakkariin saapuu sarjavitonen Kyyjärven KyKy.

parhaat hurmos-leki

Artikkelin pääkuva: Marko Kaasinen. Arkistokuva

Parhaat pelaajat: LeKin Sten Kruuda ja Hurmoksen Jeff Sprayberry. Kuva: Antti Raunio

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat