Esittely
Ottelutilastot
LeKi - Kuortane
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 19:00 Hakkarin liikuntahalli
14
Jou

Ennakkoinfo


Lempäälän Kisan ja Kuortaneen valmennuskeskuksen välinen 1-sarjapeli siirretään tammikuulta joulukuulle. Alun perin peli piti pelata Hakkarissa 12.1., mutta tuolle päivälle osuu nuorten maajoukkueen EM-karsintaturnaus, minkä vuoksi Kuortane ei saa joukkuetta kasaan 1-sarjapeliin.

Uusi pelipäivä on perjantai 14. joulukuuta. Pelipaikka pysyy Lempäälän Hakkarin liikuntahallissa, ja alkamisaika on kello 19.

Otteluennakko


Ennakko: 14.12. LeKi-Kuortane

Mitä: 1-sarjaa Lempäälän Kisa – Kuortane

Missä: Hakkari

Milloin: perjantaina 14.12. klo. 19

Edelliset kohtaamiset: 14.10. Kuortane – LeKi 0-3

Joulu tulla jolkottaa. Sitä ennen olisi vielä kolme pistettä kuljeksimassa ilman omistajaa. LeKi kohtaa toisen kerran tällä kauden Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkueen, minkä jälkeen jää ansaitulle joululomalle pelien osalta.

Lähtökohta: LeKi on kuntopuntarissa sarjakärjessä TuTon kanssa viidellä peräkkäisellä voitolla. Kuortane puolestaan on pudonnut pudotuspelipaikoilta sijalle 11 ja takana neljä tappiota putkeen, joskin kahdeksas sija on vain viiden pisteen päässä. Alkukauden kohtaamisen Kuortaneella Kisa voitti selkeästi 3-0, joten kotijoukkue lähtee ennakkosuosikkina. Alkukauden peliä ei kannata kuitenkaan liikaa pitää mielessä, sillä Kuortaneelta puuttui maajoukkueleirin vuoksi noin puolet avauskokoonpanosta ja päävalmentaja Manlio Puxeddu.

Pääpointti: Tuoreus. Kumpi pääsee peliin freesimpänä ja saa ajatukset pysymään illan kamppailussa eikä joulupöydässä, on vahvempi. Tämän kauden 1-sarja on osoittanut, ettei yksikään peli hoidu kävelemällä, sen vuoksi Kisa ei voi pelata vasemmalla jalalla.

Kokoonpanot: LeKi saa mukaan Akaasta farmipelaaja Aatu Pölläsen. Viime viikonlopun polveaan huilauttaneen kipparin Sauli Silpon kunnosta ei vielä ole tarkkaa tietoa. Kasper Pennanen oli Jymy-pelissä joukkueen ykköshärkä, Kisan hyökkäyspeli jakaantuu mukavasti eri vastuunkantajille. Jymy-pelissä vaihdossa huilaamaan päässyt Sten Kruuda uhkuu näyttöhaluja.

Kuortane saa peliin useamman pelaajan, joka ei alkukauden ensimmäisessä välienselvittelyssä ollut mukana. Se tekee tilanteesta LeKille hieman erilaisen, kun vastassa on käytännössä uusi joukkue. Yleispelaaja Sebastain Pozo Hernadez on Kuortaneen ykköspelaaja, ja toinen yleispelaaja Eemi Pöllänen on nostanut vastuutaan kauden edetessä. Libero Vili-Valtteri Helpiä kannattaa pitää silmällä. Paljon Kuortaneen peli on kiinni hakkuri Atte-Elias Puheloisen ja oman nostopelin onnistumisesta: niiden toiminta avaa paljon tilaa edellä mainittujen laitapelaajien tehoille.

LeKin kokoonpano
Kuortaneen kokoonpano

Seuraa heitä:

LeKi: Aatu Pöllänen. Akaan keskitorjuja tulee auttamaan LeKiä. Painava hyppysyöttö ja tappava pateri. Veli Eemi pelaa Kuortaneella.

Kuortane: Eemi Pöllänen. Lyhyehkö mutta nopeajalkainen yleispelaaja oli joukkueensa parhaita viime LeKi-pelissä. Taitava ja viisas lyöjä. LeKin Aatu Pölläsen veli.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

KUORTANE-MAINOS 14.12.18

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio

Otteluraportti


LeKi aloittaa joululoman Kuortane-voitto takataskussa


Lempäälän Kisa siirtyy joululomalle sarjakakkosena, kun Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkue kaatui Hakkarissa. LeKi voitti syyskauden viimeisen ottelunsa erin 3-1 (25-16, 25-19, 19-25, 25-20). Sarjataulukko tosin hieman hämää, kun Iskulla ja Hurmoksella on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Sauli Silpo, Teemu Koivunen, Aatu Pöllänen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen ja Jyri Niemi. Sten Kruuda oli työkiireiden vuoksi pois. LeKi vaihteli passari-hakkuri-paria, toisen erään kehiin tulivat Jukka Lehti ja Anssi Vesanen ja kolmas ja neljäs erä mentiin Luostarinen-Vesanen-parilla. Myös Tomi Perkiö pääsi kehiin pariin otteeseen.

Kuortane marssitti avauskokoonpanoonsa ryhmän Santeri Välimaa p, Matias Tihumäki h, Roope Keskinen kt, Eetu Mäki kt, Sebastian Pozo Hernandez yp, Eemi Pöllänen yp ja Vili-Valtteri Help lib. Paljon vastuuta saivat vaihdosta tulleet hakkuri Atte-Elias Puheloinen ja yleispelaaja Arttu Tupeli. Joska Försti tuli vaarallisesti syöttämään joka erässä.

LeKi hoiteli avauserän huimasti pelanneen Tuomas Siirilän voimin, joka takoi 12 pistettä ykköserään ja koko peliin peräti seitsemän ässää. Toisen erän juoni oli Kisan huima nousu: Kuortane johti jo 15-8, mutta LeKi voitti loppuerän 17-4! Kisa oli koko pelin ongelmissa erien alussa, ja kolmannessa vastaava nousu ei aivan onnistunut. Neljäs oli tasaisin erä, jonka Kisa loppuerän ässillä käänsi itselleen.

Siirilä oli lopulta paras pistemies 17 pinnalla, Anssi Vesasen säestäessä huimin tehoin 16/+13. Oman maininn ansaitsee libero Jyri Niemi, joka oli huikea: mahtavia puolustuksia, hengenluontia, parhaan pelaajan palkinto ja jopa yksi piste! Nälkäisimpänä palkittu Aatu Pöllänen oli hyvä etenkin syöttö- ja torjuntapelissä.

– Jyri on eläin! kommentoi Kassu Luostarinen aikalisällä.

– Jyri teki toisen erän lopussa niin hävyttömän upean puolustuksen, että emme kehdanneet hävitä sitä erää enää, Teemu Koivunen paljasti pitkällä erätauolla.

Kuortane paransi huimasti peliään avauserän jälkeen, etenkin Sebastain Pozo Hernandez nostossa ja Matias Tihumäki lyöntihommissa (19/+12) olivat avainpalasia. Parhaana palkittu passari Santeri Välimaa käytti ryhmäänsä fiksusti ja monipuolisesti.

– Tänään oli kokonaisuudessaan tosi hyvä peli meiltä. Vielä tuli tosin ailahtelua pelin sisällä. Kuortane pelasi vahvasti loppupelin ja teki meidän tekemisen sitä kautta vaikeaksi. Hyvällä mielellä päästään nyt joulutauolle, ja se huokui joukkueesta: haluttiin lopettaa hyvällä pelillä syksy, Jyri Niemi analysoi pelin tauottua.

LeKi palaa joulutauolta pelikentille loppiaisviikonloppuna. Kisa saa kovimman mahdollisen testin heti tammikuun alkuun: tuplaviikonloppuna idässä kohdataan Mahti ja Hurmos. 1-sarja jää joulutauolle viikonlopun jälkeen Tosin Isku ja VaLePa2 kohtaavat vielä siirretyssä pelissä 29.12.

LUE TARKEMPI RAPORTTI PELISTÄ

OTTELUPALLO

KUORTANE5KUORTANE1
Artikkelin kuvat: Antti Raunio

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Toukokuu   »
Kategoriat