Esittely
Ottelutilastot
LeKi - TuTo Volley
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Hakkarin liikuntahalli
2
Hel

Ennakkoinfo


Hakkariin saapuu kotiyleisölle uusi joukkue tällä sarjatasolla, TuTo Volley Turusta. TuTo on tuttu joukkue viereisestä jäähallista yli kymmenen Mestis-vuoden ajalta, mutta lentopallon 1-sarjaan Toverit nousi täksi kaudeksi.

Ottelu pelataan 2. helmikuuta kello 17 Hakkarin liikuntahallissa. Otteluisäntänä toimii Hakala-yhtiöt.

LeKi ja TuTo ovat kohdanneet jo kerran, heti kauden toisessa kamppailussa. Silloin TuTo antoi LeKille oppitunnin ja voitti 3-0. LeKillä on varmasti hampaankolossa. Kyseessä on taistelu kotiedusta, joukkueiden välillä on vain kaksi pistettä ja molemmilla 18 pistettä. LeKi on kolmas ja TuTo viides.

LeKillä on alla kaksi tappiota, 0-3 Hurmokselle ja viimeksi äärimmäisen niukka 2-3 tappio KyKylle. TuTo voitti viime pelissään JyväsLentiksen 3-0, sitä ennen hävisi Hurmokselle 1-3. Joukkue on alkukauden kohtaamisen jälkeen vahvistunut hakkuri Dmitri Borichevilla ja passari Jani Puputilla, passari Mauri Kurppa puolestaan siirtyi Saksaan. Yleispelaaja Kiril Borichev on sarjan pistepörssissä kolmantena, ennen Kisan Tuomas Siirilää ja Kasper Pennasta.

LIPUT
Aikuiset: 7 €
Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, varuspalvelusta suorittavat, rekisteröidyt pelaajat: 5 €
Lapset alle 12v: 0 €

LeKi kohtaa TuTon taistossa kotiedusta


Mitä: Lempäälän Kisa–TuTo Volley

Missä: Hakkarin likuntahalli

Milloin: lauantaina 2.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 23.9.18 TuTo-LeKi 3-0

Kamppailu kotiedusta vain kiihtyy, kun runkosarjaa on jäljellä LeKillä enää kuusi ottelua. TuTo on tällä hetkellä KyKyn kanssa kovin uhkaaja LeKin kolmospaikan suhteen, joten jälleen on luvassa tiukka ja tiivishenkinen peli Hakkarin lauteilla. Lisämielenkiintoa lisäävät se, että alkukaudesta TuTo röykytti Kisaa kotisalissaan 3-0 ja sen jälkeen joukkue on saanut vielä hakkurikseen liigassa karaistuneen Dmitri Borichevin.

Lähtökohta: LeKillä on alla vapaa viikonloppu, joten Kisa on päässyt harjoittelemaan hyvin ja keskittymään juuri TuTo-kohtaamiseen. Kaksi viikkoa sitten Hakkarissa LeKi-KyKy järjestivät jännitysnäytelmän, jonka Kyyjärvi voitti 3-2. TuTo kaatoi viime lauantaina JyväsLentiksen puhtaasti 3-0. Alkuvuodesta tuli yllätystappio AitRille. Sarjataulukossa Kisa on kolmas ja TuTo viides. Eroa kaksi pistettä, kun molemmilla 18 peliä pelattuna.

Pääpointti: Kokemus vastaan kokemus ja nuoruus. TuTo on kuin LeKi omalla avauskaudellaan 1-sarjassa viisi vuotta sitten: täynnä pääsarjajokemusta omaavia konkareita, jotka ovat nostaneet ryhmän kovaan lentoon ja heti sarjan kärkipäähän. LeKillä puolestaan on vielä muutama kokenut kettu ryhmässä ja uusia nuoria vastuunkantajia. Kumman avainpelaajat pystyvät tasaisempaan suoritukseen, on vahvoilla.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
TuTon kokoonpano

LeKillä yleispelaaja Petteri Friberg pelasi kauden avauspelinsä KyKyä vastaan ja sai heti vastuuta useammassa erässä. Tomi Perkiö on hakenut viime viikkoina peliaikaa 2-sarjasta Pälkäneeltä, ja valittiin viime pelissä parhaaksi pelaajaksi. Hakkuripelissä koneet Anssi Vesanen ja Sauli Silpo ovat jakaneet vastuun. Kahden viikon harjoitusjakson aikana on pystytty keskittymään pienempiinkin asioihin aiempaa tarkemmin. Ei loukkaantumisia.

TuTon kokemus jo mainittiinkin. Pelaajalista herättää kunnioitusta: Jani Puputti, Jimmy Hernandez, Dmitri ja Kirill Borichev, Kimmo Kutinlahti, Henri Rajala muun muassa. Joukkueella on sarjan parhaita yleispelaajakaksikkoja, ja kokemus tuo oman varmuutensa. Alkukauden passarikaksikko on vaihtanut maisemaa: Mauri Kurppa siirtyi Saksaan ja Matti Suutari KaVeen, paikkaajaksi löytyi Puputti. Dima Borichev on uusin hankinta, hän saapui ennen joulua.

TuTo on vahva keskipelissä ja nyt myös hakkuripeli on vahvalla tolalla. Vaihtopenkki on 1-sarjaan laaja, Kai Lehtinen hakkuriksi, Eetu Kulmala ja Lauri Vanhanen yleispelaajiksi, nuori Alexej Zhbankov keskelle. Libero Rajala ei ole ollut kaikissa peleissä mukana, mutta lähtenyt tärkeimpiin peleihin mukaan ja todennäköisesti nähdään myös Hakkarissa. Joukkuetta valmentaa niin ikään kaiken nähnyt Ruslan Zhbankov.

Seuraa heitä:

LeKi: Kasimir Luostarinen. Passari on avainroolissa pelin rytmittämisessä ja kuumien pelaajien löytämisessä. Isossa pelissä Kassun on noustava isoon roolin. Parhaita torjujia ja syöttäjiä 1-sarjan passareista.

TuTo: Jani Puputti. Veteraani-iän jo kauan sitten saavuttaneen passarin passi on siellä missä täytyy. Liike ja ulottuvuus eivät ole vahvuus, mutta taikoo upeita pitkän matkan passeja. Passarien taisto luvassa.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

OO LeKi-TuTo 2.2.2019

Artikkelin pääkuva: Antti Raunio
Ottelumainoksen pelikuva: Marko Panu

TuTo jätti LeKin ilman pisteitä


Lempäälän Kisa palasi pelikentille vapaan viikonlopun jälkeen intoa puhkuen, kun sarjanousija TuTo saapui Hakkariin taistelemaan kotiedusta. TuTo oli tyly vieras ja voitti LeKin 3-1 (25-23, 25-23, 21-25, 25-19). Samalla TuTo jätti LeKin runkosarjassa kokonaan nollille voittaen molemmat keskinäiset.

Kisa lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Kuumeinen Kasper Pennanen ei ollut mukana ollenkaan, ja peli oli Petteri Fribergille ensimmäinen avauskokokoonpanossa tällä kaudella, ja toinen peli kaikkiaan. Friberg pelasikin mallikkaasti ja palkittiin parhaana. Tomi Perkiö tuli useassa erässä kentälle, ja neljännessä Sauli Silpo ja Jukka Lehtikin pääsivät parketille.

TuTo puolestaan aloitti koostumuksella Jani Puputti, Dmitri Borichev, Kirill Borichev, Jimmy Hernandez, Kimmo Kutinlahti, Valtteri Aaltonen ja Henri Rajala. Lauri Vanhanen tuli kesken pelin yleispelaajaksi ja Kirill Borichev siirtyi hakkuriksi. TuTo käytti myös torjuntavaihdoissa Alexej Zhbankovia ja Lauri Rantasta.

Yleisöä oli mukavasti 207, mutta tällä kertaa hieman hauras LeKi-ryhmä ei pystynyt tarjoamaan parastaan. Samalla TuTon hyvä ja virheetön peli teki Kisan pelistä hankalaa. Kulminaatioita pelissä oli kaksi: LeKi nousi avauserässä usean pinnan takaa ohi, mutta lopussa TuTo oli kovempi. Neljännessä erässä LeKi nousi myös, mutta TuTon Valtteri Aaltonen repäisi heti sen jälkeen lähes kymmenen pisteen syöttöputken.

Parhaina palkittiin Kisan Friberg ja TuTon ikinuori passari Jani Puputti. LeKistä eniten pinnoja takoi Anssi Vesanen 14, Friberg ja Teemu Koivunen pääsivät 12 pinnaan. TuTon ykkönen oli Kirill Borichev 15, Jimmy Hernandez säesti 11.

– Kaksi ensimmäistä erää hävittiin omiin virheisiin, ne olivat pitkällä erätauolla 23-10 meille. Kolmannen erän jälkeen näytti, että olisi vielä meidän ilta, mutta tiukoissa paikoissa emme oikein onnistuneet tilanteiden tunnistamisessa, tuumi LeKin apuvalmentaja Jani Huurne.

TuTo nousi Kisan ohi kolmanneksi, LeKi on nyt neljäs. Samalla TuTo ilmoittautui tiukasti mestaruustaistoon, niin vahva oli turkulaisten esitys. Kisan kausi jatkuu ensi lauantaina Jyväskylässä JyLen vieraana.

YLEISÖ: 207

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Petteri Friberg
TuTon paras pelaaja: Jani Puputti
LeKin nälkäisin pelaaja: Teemu Koivunen

parhaat leki tuto

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: A. Vesanen 14/+5, Koivunen 12/+10, Friberg 12/+5
TuTo: K. Borichev 15/+3, Hernandez 11/+10, Aaltonen 9/+6

Vastaanotto
LeKi: 40%, Friberg 53%, Niemi 42%, Perkiö 40%
TuTo: 48%, Hernandez 64%, K. Borichev 54%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 6/14
TuTo: 11/10

Torjunnat: 11-6

Vastustajalle tehdyt virheet: 38-22

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 51/52%
TuTo: 41/43%

tuto2tuto1TUTO4TUTO5 FRIBERGTUTO7 FRIBERGTUTO6 NIEMITUTO3

Kuvat: Antti Raunio ja Teemu Nyström

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat