Esittely
Ottelutilastot
LeKi - VaLePa2
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Hakkarin liikuntahalli
10
Maa

Ennakkoinfo


1-sarjan runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros. Se pelataan tulevana viikonloppuna 9.-10. maaliskuuta. Ainoastaan Maaningan Mahti on pelannut jo kaikki runkosarjapelinsä. Vielä usea sijoitus ja pudotuspeliparit ovat auki, ja jännitys säilyy runkosarjan loppuun asti.

Kisa kohtaa viimeisessä pelissään VaLePan 2-joukkueen Hakkarissa. Peli pelataan sunnuntaina kello 17 alkaen. VaLePalla ei ole sarjataulukollisesti pelissä enää panosta, se ei voi pudota eikä nousta pudotuspeleihin. LeKi puolestaan pelaa sijoista 4 ja 5. Kotietu on mahdollinen, jos Kisa voittaa ja Kyyjärven KyKy häviää oman pelinsä. Puolivälierissä Kisa kohtaa joko KyKyn tai TuTon. KyKy kohtaa päätöskierroksella Kuortaneen vieraissa. TuTo puolestaan pelaa aiemmin, jo lauantaina, AitRia vastaan kotonaan.

Runkosarjan voittaa Rantaperkiön Isku. Asia varmistui, kun toiseksi sijoittuva Hurmos hävisi KaVelle 2-3, eikä voi nousta enää ohi. Sijasta kuusi pelaavat Mahti ja KaVe. Yksikään pudotuspelipari ei ole vielä varma, ja vain sijat 1 ja 2 ovat varmistuneet.

Viimeisestä pudotuspelipaikasta pelaavat yhä NaPa ja Jymy. Sijalla kahdeksan oleva Kuortane ei sarjamääräysten mukaan ota pudotuspelipaikkaa vastaan, vaan se menee seuraavalla sijalla olevalle. NaPalla on etulyöntiasema, molemmilla on kovat vastukset päätöskierroksella: NaPalla Hurmos ja Jymyllä KaVe.

Myös sarjasta putoamisesta käydään kamppailua Aitolahden Riennon ja JyväsLentiksen välillä. AitRi tarvitsee voiton TuTosta. Runkosarjan viimeinen putoaa suoraan 2-sarjaan.

Otteluennakko


Ennakko: 10.3. LeKi-VaLePa2

07. maaliskuun 2019

Ennakko: 10.3. LeKi-VaLePa2

Mitä: Lempäälän Kisa–VaLePa 2

Missä: Hakkarin liikuntahalli

Milloin: sunnuntaina 10.3.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 28.10.2018 VaLePa2-LeKi 0-3

Runkosarja isketään päätökseen, ja samalla todennäköisesti ratkeaa LeKin pudotuspelivastus. Puolivälierissä vastaan tulee joko TuTo tai KyKy. Tosin jos turkulaiset voittaa lauantaina AitRin kolmella pinnalla, varmistuu Kyyjärvi LeKin vastustajaksi jo ennen päätöspeliä. Tarkemmin pudotuspelivastustajan ratkeamisesta.

Lähtökohta: LeKillä on alla vahva esitys NaPaa vastaan, mikä nostatti itseluottamusta ja joukkuehenkeä. Viimeisestä kolmesta pelistä Kisalla tosin vain yksi voitto. VaLePa oli alkukauden sarjajumbona, mutta on noussut Viktor Circenkon tultua valmentajaksi pois putoamisuhasta. Varsinaista panosta VaLePalla ei enää ole: se ei voi pudota eikä nousta pudotuspeleihin. Sijalla 11 olevalla ryhmällä on alla neljä tappiota putkeen. Alkukauden pelissä Sylväällä Kisa oli selvästi parempi erin 3-0.

Pääpointti: Asenne. Paljon on kiinni tämän pelin laadusta, millaisella asenteella joukkueet lähtevät. Voi olla jopa niin, ettei varsinaista panosta ole kummallakaan. LeKi haluaa hyvän valmistautumisen jatkopeleihin, VaLePaa kiinnostanee kunniakas kaudenpäätös.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
VaLePan kokoonpano
Ottelun virallinen kokoonpano

LeKi on kahdessa viime pelissä pelannut ikään kuin kolmella yleispelaajilla, kun Petteri Friberg on pelannut hakkurin paikalla. LeKi haluaa saada pudotuspelejä varten rosterin kuntoon ja viimeiset silaukset yhteispeliin.

Ossi Vesanen esiintyy viimeistä kertaa (runkosarjassa) Kisa-paidassa! Ossi on pelannut tällä kaudella 2-sarjaa Jyryssä muutaman pelin, ja päättää uransa tähän kauteen. Hän tekee vielä viimeisen palveluksen Kisa-paidalle!

VaLePan liigajoukkueella on samaan aikaan pudotuspeliottelu Tiikereitä vastaan, joten farmipelaajat Arttu Lehtimäki ja Mikko Karjarinta eivät ole 2-joukkueen mukana. Aaro Nikula puolestaan on Hakkarissa, mikä on iso asia vierasjoukkueelle: hän on pelannut koko 1-sarjan kovimmalla pistekeskiarvolla, 23 peliä kohden. Myös liigassa jonkin verran pelaamaan päässyttä Nikulaa kannattaa seurata, 210-senttinen hakkuri on tulevaisuuden supertähti.

Paha poissaolo on myös yleispelaaja Juuso Tulonen, joka ei ole pelikunnossa. Velipoika Joonaksella on paljon vastuuta vammalalaisten hyökkäyspelissä. Rasitteena on myös A-poikien turnaus lauantaina 9.3., josta VaLePa nappasi paikan SM-finaaleihin. Uusi valmentaja Circenko on saanut parannettua VaLePan peliä ja tuloskuntoa syyskaudesta. Mielenkiintoinen taistelupari on penkkien takana: VaLePan Circenko oli MesTon päävalmentaja naisten Mestaruusliigassa pari kautta sitten, ja LeKin valmennukseen kuuluva Jani Huurne oli tuolloin Circenkon valmennuspari.

Seuraa heitä:

LeKi: Ossi Vesanen. 35-vuotias keskitorjuja lopettaa uransa tähän peliin. Upea ura, 220 liigapeliä ja viimeiseksi viisi kautta LeKissä. Ossia kannattaa seurata nyt kun on vielä mahdollisuus!

VaLePa2: Risto Ruohola. Nikulan lisäksi kannattaa seurata liberoa. Ruohola on saanut paljon vastuuta ja kehittynyt. Tärkeä palanen joukkueensa nostopeliä.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

OO LeKi-VaLePa2 10.3.19


Artikkelin pääkuva: Marko Panu
Ottelumainoksen kuva: Jari Mäki-Kuutti

Edit. 8.3. klo 11.12. Lsätty koontikuva kaikista kolmesta otteluisännästä.

Edit. 9.3. Klo 22.59 muokattu LeKin seuraa häntä -pelaajaksi Ossi Vesanen Tuomas Siirilän tilalle.

Edit. 10.3. klo 11.58 muokattu tieto, että Aaro Nikula pelaa Hakkarissa ja VaLePa saavutti finaalipaikan A-nuorissa lauantaina. Aluksi oletus oli, että Nikula on liigajoukkueen mukana pudotuspeleissä.

Runkosarja päättyi voittoon - puolivälierät alkavat lauantaina Hakkarissa


LeKin 1-sarjajoukkue päästi legendaarisen Ossi Vesasen tyylikkäästi eläkkeelle: Kisa kaatoi VaLePan 2-joukkueen tyrmäävästi 3-0 (25-14, 25-13, 25-17) ja Ossi pääsi joka erässä kentälle tehden useamman pisteen. Pelin päätyttyä halli osoitti Ossille suosiotaan ja hänet palkittiin seuran taholta pienellä muistiaisella.

– Voitettiin hienosti ja sen vuoksi hieno fiilis, mutta samalla kyllä haikeakin. Nostaisin uraltani esille mestaruudet, etenkin vuonna 2006 meillä oli Iskussa upea joukkue, se oli hienoa aikaa. LeKi-vuosista päällimmäisenä mieleen jää se upea lentisbuumi, jonka rakensimme ja etenimme aina finaaleihin asti 2016. Nyt vedetään vähän henkeä, kyllä minusta vielä kuullaan lempääläisen lentopallon parissa, Ossi vinkkasi ja tunnelmoi pelin jälkeen.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Ottelu oli Ossi Vesasen uran viimeinen, ja hän tuli kehiin joka erässä. Toisen erän hakkurin paikalla pelasi Petteri Friberg ja kolmannen Tomi Perkiö.

VaLePan valmentaja Viktor Circenko lähti seitsikolla Jarno Koivuniemi, Aaro Nikula, Joonas Tulonen, Paavo Kaski, Tuomas Tihumäki, Matti Kimpanpää ja Risto Ruohola. Muut liigamiehet olivat pudotuspeleissä Tiikereitä vastaan. Lauantaina lähes sama ryhmä oli uurastanut A-poikien välierissä paikan SM-finaaleihin. Toisena yleispelaajana pelasi myös välillä myös Tatu Vuorenmaa ja Juho Haapaniemi.

VaLePasta ei ollut tänään Kisalle mitään vastusta – joukkue tuntui jo hieman odottelevan kesälomaa. LeKi puolestaan sai hyvän kenraalin tuleviin pudotuspeleihin, jossa Kisa kohtaa Kyyjärven KyKyn. Parhaina palkittiin Kisan Tuomas Siirilä (15 pistettä) ja VaLePan Aaro Nikula (9), ja nälkäisimmän palkinnon pokkasi Ossi Vesanen (3). Kasper Pennanen tehoili 11 pinnaa ja Jyri Niemen nosto oli peräti 86% ja Tomi Perkiön upea 100%.

– Saimme hienosti siirrettyä treenien asiat peliin. Kaksi erää tappotehomme ja nostomme oli huikeaa, ja tylsytti VaLePan pahasti pakkaselle, analysoi Jani Huurne.

Kisa päätyi runkosarjassa sijalle viisi, kun KyKy voitti Kuortaneen 3-0 ja on siis neljäs. LeKin saldo oli 24 pelistä 16 voittoa ja 47 pistettä. Pudotuspelijoukkueet ovat runkosarjan järjestyksessä Isku, Hurmos, TuTo, KyKy, LeKi, KaVe, Mahti ja NaPa. VaLePa jäi sijalle 11. Kisa kohtaa KyKyn ensi viikon lauantaina 16.3. klo 17 Hakkarissa ja sunnuntaina 17.3. Kyyjärvellä klo 18.

Kuortane olisi ollut kahdeksas, mutta ei sarjajärjestelmän mukaan osallistu pudotuspeleihin. AitRi tippui 2-sarjaan ja VaLePan, Kuortaneen, Jymyn ja JyLen kausi päättyi runkosarjaan.

– KyKy on ihan mieluinen vastus puolivälierissä. En näe, että koko pudotuspeleissä on selvää suosikkia, kaikki top 7 -joukkueet voivat haastaa toisensa. Tuleekin mielenkiintoinen kevät, tuumi Kisan päävalmentaja Tapani Nyström.

TARKEMPI OTTELURAPORTTI

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 15/+8, Pennanen 11/+4, Kruuda 7/+6
VaLePa2: Nikula 9/-3, Kimpanpää 5/+2, Vuorenmaa 5/+0

Vastaanotto
LeKi: 72%, Perkiö 100%, Niemi 86%, Pennanen 82%, Siirilä 62%
VaLePa2: 42%, Haapaniemi 67%, Ruohola 44%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 11/11
VaLePa2: 0/10

Torjunnat: 7-8

Vastustajalle tehdyt virheet: 20-22

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 35/50%
VaLePa2: 16/25%

YLEISÖ: 159

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Tuomas Siirilä
VaLePan paras pelaaja: Aaro Nikula
LeKin nälkäisin pelaaja: Ossi Vesanen

PARHAAT LEKI VALEPA2

Artikkelin kuvat: Antti Raunio

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Heinäkuu   »
Kategoriat