Vajaamiehinen PirU SM-osaturnauksen kolmannelle sijalle
UltimateJulkaistu: 11.08.2019 00.00

Ultimaten SM-sarja jatkui Jyväskylässä 10.-11.8. pelatulla toisella osaturnauksella. LeKi Ultimaten edustusjoukkue PirU sijoittui ennakko-odotuksiin nähden hieman yllättäen vasta osaturnauksen kolmanneksi. PirU joutui lähtemään turnaukseen vajaalla miehityksellä, kun hyökkäyskentästä puuttuivat loukkaantumisten vuoksi kovakätiset heittäjät Jaakko Junttu sekä Aki Ropo. Hyökkäyksen kiekollisista pelaajista myös Leevi Cederlöf oli juniorimaajoukkueen valmennustehtävien takia pois kokoonpanosta. Puolustuksesta taas poissa olivat Suomen parhaimpiin miespuolustajiin lukeutuva Eemeli Pitkänen sekä Henri Rekula.

Turnaus alkoi PirUlta kaikesta huolimatta vahvasti selkeällä 15 - 8 -voitolla Helsingin Team2:sta. Myös seuraava vastus oli tasoltaan selkeästi PirUa heikompi ja Turku Terror joutui tyytymään häviöön samoin lukemin. Kahdella alkulohkon voitolla PirU varmisti sijoituksen osaturnauksen neljän parhaan joukkoon.

Lauantai-illan viimeinen vastus oli Helsingin Teamin ykkösjoukkue, joka oli ennakkoon selkeästi alkolohkon kovin vastus lempääläläisille. PirU aloitti pelin vahvasti katkomaalilla heti ensimmäisestä Teamin hyökkäysvuorosta ja puolustus jatkoi vahvoja otteitaan tekemällä muutaman pisteen päästä toisen katkomaalin siirtäen PirUn 4 - 2 -johtoon. Tästä eteenpäin ottelu oli kuitenkin erittäin hyvin pelanneen vastustajan voittokulkua, kun Team vei ensimmäisen puoliajan lukemin 6 - 8. Toisella puoliajalla Team ei hellittänyt, vaan otti lopulta voiton selkein lukemin 11 - 15. Alkulohkon toinen sija tarkoitti sitä, että sunnunain välierässä PirUa vastaan asteli Espoon Otso Grizzly, jota yleisesti pidettiin koko turnauksen voittajasuosikkina.

Sunnuntaiaamun semifinaalissa PirU otti jälleen kerran vahvan aloituksen otteluun tekemällä ensimmäisellä puoliajalla kaksi katkomaalia. Pelin edetessä Otso sai kuitenkin maajoukkuepelaajiensa johdolla puristettua tarvittavat pisteet ja voiton itselleen vahvalla toisen puoliajan esityksellään lukemin 14-11.

Välierätappio tarkoitti PirU:n joutumista turnauksen pronssiotteluun, jossa vastaan asettui oman välieränsä Teamille hävinnyt Vaasa Saints. Pronssiottelussa PirU vihdoin näytti, miksi se on puolustava Suomen mestari voittaen vaikeissa, tuulisissa olosuhteissa pelatun ottelun selkein numeroin 15 - 9. Jyväskylän osaturnauksen kolmannen sijan ja alkukesän ensimmäisen osaturnuksen voiton myötä PirU on näin ollen edelleen vahvasti kiinni tämän kauden finaalipaikassa. Lopullinen varmistus asialle saadaan 7. - 8.9. Tampereella pelattavassa viimeisessä SM-osaturnauksessa.

- Turnauksen tulos ei ollut ennakko-odotusten mukainen, mutta suoritukseemme pitää olla tyytyväinen ottaen huomioon turnauksen haastavat lähtökohdat, summasi PirU:n pelaajavalmentaja Juho Pulakka turnausfiiliksiä. - Erityisesti hyökkäyskentän luottopelaajien puuttuminen näkyi valitettavan usein otteluiden loppupuolella, emmekä pystyneet viemään omia hyökkäyksiämme vastustajan maaliin.

Positiivisiakin asioita turnauksesta kuitenkin jäi Pulakan mukaan matkaan. - Tietysti turnaukseen mahtui myös paljon hyvää, kuten jenkkivahvistuksemme Aaron Rogersin pysäyttämätön työ hyökkäyskentällä sekä puolustuskentän pelinrakentaja Lassi Cederlöfin vakuuttavat otteet. Vaikka Lassi on vasta 16-vuotias, eli vielä monta vuotta juniori-ikäinen, on hän jo raivannut tiensä PirUn pelaavaan kokoonpanoon isoveljiensä Leevin ja Antin rinnalle, Pulakka iloitsee.