LeKillä koossa hyvä hiihtonippu
18.6.2018 10:50 Uutiset / Seuran pääsivusto

LeKillä koossa hyvä hiihtonippu

Lempäälän Kisan hiihto jatkaa ensi talvena kansallisella huipputasolla. Viime talvena hyvin kilpaillut edustusjoukko jatkaa LeKi:n väreissä. Muist aseuroista ei ole tulokkaita.

Kahtena edellistalvena Suomen mestaruuksia ja Suomen cupin voittoja hiihtänyt kolmikko Aino-Kaisa Saarinen, Leena Nurmi ja Sanni Alatalo sekä muutama muu ovat tehneet kirjallisen sopimuksen LeKi hiihdon kanssa. Kansallisella huipputasolla seuraa edustavat myös muun muassa Eeva Nurmi, Jani Keto, Markus Välimäki ja Esa Seppä.

Hiihtoliiton uusien sääntöjen mukaan seurasiirrot piti tehdä toukokuun loppuun mennessä. Uudistuksen vuoksi seurasiirtoihin on annettu siirtymäaika, joka sallii seuramuutot erityistapauksissa vielä elokuun aikana.

– Neuvottelut hiihtäjien kanssa saatiin valmiiksi pääosin toukokuun loppuun mennessä. Olo huojentui, kun viime talvena LeKiä viesteissä edustaneet hiihtäjät jatkavat meillä ensi kaudenkin, raportoi edustushiihtäjiä manageroiva Esa Virtanen.

– Hiihtäjiämme nimittäin oli kyselty muihin seuroihin. Yksi tavoite ensi kaudelle saavutettiin, kun LeKi:n huiput jatkavat tutuissa väreissä.

Naisten tavoitteeksi Virtanen sanoo mitalin jokaisessa viidessä cup-viestissä mukaan lukien SM-viestit.

Miehillä muutaman heikomman kauden jälkeen on realistinen mahdollisuus sijoittua 20 parhaan joukkoon yli 40 joukkueen mittelöissä. Tietenkin LeKi aikoo uusia myös Hämeen Viestin voittonsa.

– Tavoitteiden toteuttaminen edellyttää rahoituksen järjestämistä. Harva tulee ajatelleeksi, että säästölinjasta huolimatta edustushiihtäjien matkat arvokilpailuihn ja yöpymiset maksavat LeKi:lle 15 000–20 000 euroa talvessa. Lisäksi kertyy useamman tuhannen euron kulut eri ikäisten kilpailuihin osallistumismaksuista. Siinä meillä seuraihmisillä on kokoamista. Urheilijoitten kaikkia kuluja ei mikään amatööriseura kykene maksamaan, ja moni hyväkin hiihtää vain ”omalla lompakollaan”.

LeKi oli viime kaudella Hiihtoliiton virallisessa rankkauksessa maan seitsemänneksi paras, toisen kerran peräkkäin. Seura on Hämeen hiihtopiirin ykkönen kaikilla mittareilla mitattuna. Liiton seuraluokittelu mittaa toimintaa laajasti ja monipuolisesti aina hiihtokoulusta huipputasolle asti.

Teksti: Antero Korhonen
Kuva: Antti Raunio


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat