LeKi jatkoi voittoputkea – VaLePa2 kaatui selvästi!
Julkaistu: 28.10.2018 00.00

Lempäälän Kisa voitti Vammalan Lentopallon 2-joukkueen Sylväällä 3-0 (25-19, 25-20, 25-20) ja jatkaa kuuden ottelun voittoputkessa. Historian lehdille ei ottelu jäänyt, LeKi näytti vahvan perustalonsa, mikä riitti voittoon ilman räiskymistä.

Ottelu oli samalla hyvää valmistautumista tiukkaan tulevaan viikkoon. Perjantaina LeKi kohtaa Suomen Cupissa VaLePan Hakkarissa, ja sunnuntaina Lempäälään saapuu Maaningan Mahti. Sylväällä katsomossa olikin VaLePan liigapelaajia tarkkailemassa Kisan nykyvirettä.

– Nämä ovat todella tärkeitä voittoja, kun heikollammallakin pelillä saa pisteet kotiin. Vaikka fiilis ei hallissa kattoon noussutkaan, on kivempi voittaa pakkopulla, kuin menettää pisteitä, LeKin valmennuksesta Marko Laakso tuumi.

Kisa aloitti seitsikolla Sauli Silpo, Kasimir Luostarinen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Anssi Vesanen oli mukana kauden ensimmäisessä sarjapelissä, mutta oli vielä vaihtopenkillä. VaLePa pelasi läpi pelin seitsikolla Joonas Tulonen, Jarno Koivuniemi, Juuso Tulonen, Paavo Kaski, Matti Kimpanpää, Tuomas Tihumäki ja Risto Ruohola. Farmiapuja VaLePalla ei ollut.

Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä Kisa oli koko ajan hallitseva osapuoli. Toisessa erässä VaLePa pelasi parasta peliään parhaana palkitun Juuso Tulosen johdolla. LeKillä oli oman hyökkäyspelin kanssa vaikeuksia siinä kohtaa. 16-14 tappiotilanteessa pidetty aikalisä kuitenkin käänsi erän, loppupätkä Kisalle 11-4.

Kisan nostopeli oli vahvaa koko sunnuntai-iltapäivän, myös hyökkäystehoissa lempääläiset olivat selvästi vieraita edellä. Kun VaLePa hyökkäysepeli keskittyi Tulosen veljeste varaan, pääsi LeKin passari Luostarinen hyödyntämään koko pakkaansa, ja pisteitä sateli tasaisella rintamalla. Tuomas Siirilä kohosi ykköstykiksi 13/+5, VaLePalta puolestaan hakkuri Joonas Tulonen tehoili 14/+5.

— VaLePa helpotti meidän peliämme syöttövirheillään. Tänään nostopelimme oli avainasemassa, saimme kaverin hyppysyötöt hyvin taltutettua, Kisan parhaana palkittu Sten Kruuda tuumi.

Sarjassa LeKi on tällä hetkellä viides, joskin top6 on aivan muutaman pisteen sisällä ja pelejä pelattu eri määrä. VaLePa jatkaa sarjan viimeisenä.

Kuva: Antti Raunio. Kuvassa parhaat pelaajat LeKin Sten Kruuda ja VaLePan Juuso Tulonen.