300 katsojaa näki supertähtien VaLePan - LeKi haastoi tosissaan
3.11.2018 11:19 Uutiset / Seuran pääsivusto

LeKi haastoi VaLePan miehekkäästi Suomen Cupissa

Lempäälän Kisa ei mahtanut paremmalleen mitään, kun Vammalan Lentopallo eteni Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. VaLePa otti omansa erin 3-0 (25-15, 25-19, 25-19). Kisa kuitenkin esitti 301-päiselle kotiyleisölleen, että myös kotipuoli osaa pelata ja haastoi kahdessa viimeisessä erässä liigaryhmän tosissaan.

LeKi lähti seitsikolla Luostarinen, Silpo, Pennanen, Siirilä, Kruuda, Koivunen ja Niemi. Vesasen veljekset olivat isolla kirkolla seuraamassa NHL-kiekkoa. VaLePa aloitti seitsikolla Esko, Nikula, Kunnari, Suihkonen, Rekomaa, Kaurto ja Alan. Arttu Lehtimäki korvasi Eskon avauserän lopulla ja pelasi loppupelin, ja Esko sai lepoaikaa.

Liiga- ja 1-sarjaryhmän ero tuli selväksi etenkin torjunta-, puolustus- ja lyöntipelissä. Kuvaava tilanne oli avauserässä, jossa Kisan Tuomas Siirilä pääsi hyökkäämään helpon pallon jälkeen nelospaikalta. Siirilä löi miljoonaa ristiin, ja aivan lopussa Markus Kaurto kurotti ja torjui lyönnin. 1-sarjassa hyökkäys olisi kuollut varmasti, mutta tänään VaLePan vahva torjunta oli liian paha pala LeKille.

LeKin päästyä avauserän jännityksestä, etenivät toinen ja kolmas erä tasoissa aina 19 pisteen tietämille, kunnes VaLePa nykäisi. Kisa saikin pelistä vahvan harjoituksen sunnuntaista Mahti-peliä varten.

– Meidän puolustuspelimme oli tänään hyvää, saimme palloja ylös vaikka vastassa oli näinkin kova hyökkäysjoukkue. Avauserä meni kyllä kauheaan jännitykseen. Harmitti kyllä, kun en veljeä vastaan päässyt pelaamaan, tuumi Kisan parhaana palkittu Tuomas Siirilä.

LeKin ykkösmies hyökkäyksessä oli Sauli Silpo, joka pelasi hirmutehoin 12/+11. Siirilä paukutti yhdeksän ja Pennanen kahdeksan pistettä. Jyri Niemi oli Kisan paras nostaja, ja Teemu Uusitalo pelasi mainiot takakentän vaihdot. Keskipelissä LeKi hävisi vammalalaisille, paremmalla vastaanotolla Arttu Lehtimäki pääsi pyörittämään monipuolista peliä. Rami Rekomaa tehtaili keskarina 13 pinnaa, parhaana palkittu hakkuri Aaro Nikula 15. Olli Kunnari oli loppuerin vaikeissa palloissa ylivoimainen, ja tappoi peräti 72 prosenttia passeistaan.

– Olihan sitä aika makeaa pyörittää peliä, kun on tollaisia miehiä lyömässä ja päättämässä hyökkäyksiä, VaLePa-passari Lehtimäki myhäili.

VaLePa kohtaa Cupin puolivälierissä Akaa-Volleyn. Kisan kausi jatkuu jo heti sunnuntaina Maaningan Mahdin saapuessa Hakkariin.

Erikoishuomiona mainittakoon, että Lempäälän-Vesilahden Sanomien lähettämä liveottelu keräsi peräti yli 500 katselukertaa! Peli tavoitti siis lähes 1 000 katsojaa!

LUE TARKEMPI OTTELUN KULKU:

Ottelusivulla haastattelut, palkinnot, tilastot ja kaikki muu

OTTELUSIVU

parhaat leki valepa


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat