Lentismiehet aloittavat joulutauon voitolla Kuortaneesta
14.12.2018 22:34 Uutiset / Seuran pääsivusto

Lentismiehet aloittavat joulutauon sarjajakkosina

Lempäälän Kisa siirtyy joululomalle sarjakakkosena, kun Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorten maajoukkue kaatui Hakkarissa. LeKi voitti syyskauden viimeisen ottelunsa erin 3-1 (25-16, 25-19, 19-25, 25-20). Sarjataulukko tosin hieman hämää, kun Iskulla ja Hurmoksella on kaksi peliä vähemmän pelattuna.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Sauli Silpo, Teemu Koivunen, Aatu Pöllänen, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen ja Jyri Niemi. Sten Kruuda oli työkiireiden vuoksi pois. LeKi vaihteli passari-hakkuri-paria, toisen erään kehiin tulivat Jukka Lehti ja Anssi Vesanen ja kolmas ja neljäs erä mentiin Luostarinen-Vesanen-parilla. Myös Tomi Perkiö pääsi kehiin pariin otteeseen.

Kuortane marssitti avauskokoonpanoonsa ryhmän Santeri Välimaa p, Matias Tihumäki h, Roope Keskinen kt, Eetu Mäki kt, Sebastian Pozo Hernandez yp, Eemi Pöllänen yp ja Vili-Valtteri Help lib. Paljon vastuuta saivat vaihdosta tulleet hakkuri Atte-Elias Puheloinen ja yleispelaaja Arttu Tupeli. Joska Försti tuli vaarallisesti syöttämään joka erässä.

LeKi hoiteli avauserän huimasti pelanneen Tuomas Siirilän voimin, joka takoi 12 pistettä ykköserään ja koko peliin peräti seitsemän ässää. Toisen erän juoni oli Kisan huima nousu: Kuortane johti jo 15-8, mutta LeKi voitti loppuerän 17-4! Kisa oli koko pelin ongelmissa erien alussa, ja kolmannessa vastaava nousu ei aivan onnistunut. Neljäs oli tasaisin erä, jonka Kisa loppuerän ässillä käänsi itselleen.

Siirilä oli lopulta paras pistemies 17 pinnalla, Anssi Vesasen säestäessä huimin tehoin 16/+13. Oman maininn ansaitsee libero Jyri Niemi, joka oli huikea: mahtavia puolustuksia, hengenluontia, parhaan pelaajan palkinto ja jopa yksi piste! Nälkäisimpänä palkittu Aatu Pöllänen oli hyvä etenkin syöttö- ja torjuntapelissä.

– Jyri on eläin! kommentoi Kassu Luostarinen aikalisällä.

– Jyri teki toisen erän lopussa niin hävyttömän upean puolustuksen, että emme kehdanneet hävitä sitä erää enää, Teemu Koivunen paljasti pitkällä erätauolla.

Kuortane paransi huimasti peliään avauserän jälkeen, etenkin Sebastain Pozo Hernandez nostossa ja Matias Tihumäki lyöntihommissa (19/+12) olivat avainpalasia. Parhaana palkittu passari Santeri Välimaa käytti ryhmäänsä fiksusti ja monipuolisesti.

– Tänään oli kokonaisuudessaan tosi hyvä peli meiltä. Vielä tuli tosin ailahtelua pelin sisällä. Kuortane pelasi vahvasti loppupelin ja teki meidän tekemisen sitä kautta vaikeaksi. Hyvällä mielellä päästään nyt joulutauolle, ja se huokui joukkueesta: haluttiin lopettaa hyvällä pelillä syksy, Jyri Niemi analysoi pelin tauottua.

LeKi palaa joulutauolta pelikentille loppiaisviikonloppuna. Kisa saa kovimman mahdollisen testin heti tammikuun alkuun: tuplaviikonloppuna idässä kohdataan Mahti ja Hurmos. 1-sarja jää joulutauolle viikonlopun jälkeen Tosin Isku ja VaLePa2 kohtaavat vielä siirretyssä pelissä 29.12.

LUE TARKEMPI RAPORTTI PELISTÄ

OTTELUPALLO

KUORTANE5KUORTANE1
Artikkelin kuvat: Antti Raunio


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat