Kuudes Hiihto-Helmikuu innostanut väkeä laduille
11.2.2019 14:23 Uutiset / Seuran pääsivusto

Kuudes Hiihto-Helmikuu innostanut väkeä laduille

Lempääläisten ja vesilahtelaistenyhteinen kampanja Hiihto-Helmikuu onhiihdättänyt yli viikon. Tuhnusäistä huolimatta hyvät ladut ovat viime päivinäkin vetäneet suksijoita laduille. Hakkarissa nähtiin viikonvaihteessa myös toispakkakuntalaisia: kaikistanaapupitäjistä, Salosta, Eurasta, Turusta, Helsingistä, Australiasta, Sveitsistä, Lontoosta... Heille ei hiihtokampanja kuulu, mutta ”omat” napsivat kiitettävästi osallistumiskortteja laatikoista latujen varsilta.

Kortteja on myös Lempäälän kunnan palvelupisteessä, terveyskeskuksessa, kirjastoissa, Vesilahden kirjastossa ja liikuntatoimistossa sekä Anttilanvuoren latukodalla, Sportia Matissa, Salipisteessä, Ideaparkin info pisteessä sekä apteekissa. Samoihin paikkoihin voi myös palauttaa lomakkeet 10.3. mennessä. Asian voi hoitaa myös Lempäälän Kisan nettisivun kautta.

Viidesti helmikuussa hiihtänyt ja korttinsa palauttanut osallistuu palkintoarvontaan. Hiihto missä tahansa hyväksytään kunhan on lempääläinen tai vesilahtelainen.

Kuntien alakoululaiset voivat taas kilpailla hiihtoahkeruudessa luokittain. Kouluille on lähetetty kutsu ohjeineen ja luvassa on palkintoja. Koululaiset ja nuoremmatkin voivat osallistua myös yksityisesti ja päästä siten arpajaisiin.

”Tietysti osallistun”

Lempäälän Kisa ja kunnat ovat järjestäneet erikoisen kuntokammpanjan talvesta 2014 alkaen. Joskus on haitannut lumen eli latujen vähäisyys, mutta nyt ovat olosuhteet kohdallaan. Sen puolesta siis voisi syntyä uusi osallistujaennätys.

- Niin voisi, jos hiihtäjät hoksaisivat latujen varsilla laatikot ja julisteet ja myös näkisivät pienen osallistumisvaivan, kertoo kampanjan isä Antero Korhonen.

Hän kuvaileee, miten moni oleilee parin metrin päässä näkyvin julistein koristellusta korttilaatikosta huomaamatta sitä. Ovat hiihdelleet monasti sen ohi keskittyen vain latuun.

- Kun sitten kerron laatikon ja erikoisen kampanjamme idean, niin kaikki sanovat: sehän on hyvä, tietysti osallistun hiihdon nostatukseen! Tosiasiassa otettuja ja täytettyjäkin kortteja jää paljon palauttamatta. Siis unohtuu. Yksi asiaan tarttumattomuuden syy on sekin, että hyvät hiihtäjät ajattelevat sen tarkoittavan vain hitureita, nuo hiturit taas että se on tarkoitettu hyville ja paljon hiihtäville.

Korhonen on aivan varma, että hiihtäjiä on helmikuussa paljon enemmän kuin osallistuvia, mutta toivoo erikoisen kampanjan hieman lisäävän hiihtoharrastusta ja siten terveyttäkin.

Entisiä kilpureita

Lempääläiset Juha Kaarela Höytämöstä ja Heikki Leppänen Kuljusta kohtasivat Kuljun ladun korttilaatikolla. Leppänen, Hämeen hiihdon puheenjohtaja, on osallistunut ennenkin. Kaarelalle, uudehkolle lempääläiselle Hiihto-Helmikuu on uusi asia. Molemmilla on takana kilpahiihtovuosia, mutta nykyisin ovat kuntohiihtäjiä.

- Hyvä juttu nostaa hiihtoa näin näkyviin,tuumi Kaarela.

Hänelle on kertynyt talven mittaan 450 hiihtokilometriä, joista osa Hakkarin tykkilumiladulla. Mies on hiihtänyt muutaman kerran Pirkan hiihdon puolikkaan, mutta nyt hän menossa ensi kerran koko Pirkan 90 kilometrille.

Heikki Leppänen hiihtelee ilman matka- tai kilometritavoitteita, mutta arvelee talvisin kertyvän tuhatkunta kilometriä. Käväisy Kuljusta Hakkarissa tai Pirkkalassa on sopiva annos. Muitakin latuja miehet kuluttavat.

- Suorituksien kirjaaminen tämmöisen kampanjan muodossa luultavasti lisää yleistä hiihtoharrastusta. On pieni porkkana lähteä ladulle, kun arvelee muidenkin lähtevän ja kirjaavan.

Teksti: Antero Korhonen

Kuva: Antero Korhonen
Juha Kaarela (vas.) ja Heikki Leppänen osuivat samaan aikaan Kuljun ladun lähtöpisteessä Hiihto-Helmikuun laatikolle. Entiset kilpahiihtäjät merkkaavat nyt helmikuisia hiihtokertojaan kortille.


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat