Lentisikoni Ossi Vesanen päättää huiman uransa sunnuntaina
9.3.2019 12:52 Uutiset / Seuran pääsivusto

Lentisikoni Ossi Vesanen päättää huiman uransa sunnuntaina

Lempäälän Kisan keskitorjuja, 35-vuotias Ossi Vesanen päättää huiman pelaajauransa sunnuntaina 10.3.2019. Silloin pelataan LeKin tämän kauden runkosarjan viimeinen peli VaLePan 2-joukkuetta vastaan, joka on samalla Ossin uran viimeinen peli.

– Sunnuntaina pelataan runkosarjan viimeinen peli VaLePaa vastaan, ja samalla pelaan urani viimeisen pelin. Tervetuloa katsomaan, ja lyödään viimeistä kertaa palloa lattiaan, Ossi Vesanen kertoo LeKin videolla Facebookissa.

Ossi on tällä kaudella kuulunut LeKin harjoitusrinkiin ja käynyt mukana oman ehtimisensä mukaan. Tällä kaudella ei vielä pelejä LeKin riveissä 1-sarjassa. Hänellä on neljä peliä alla 2-sarjan farmijoukkue Lempäälän Jyryssä. Jos keskitorjujaosastolla ei ole pudotuspeleissä vajausta, jää VaLePa-peli viimeiseksi.

Vaarallisen vasemman käden lyönnin ja huiman torjuntakorkeuden omaava 200-senttinen lentopallolegenda on Lempäälän Jyryn kasvatti. Kisassa Vesanen on pelannut viisi kautta – koko seuran 1-sarjataipaleen. Ossi on LeKi-paidassa vienyt ryhmän liigakarsintoihin ja 1-sarjan finaaleihin asti ja ollut vuosia runkopelaaja ja varakapteeni. Vuosien varrella Ossista on kasvanut uuden ajan LeKi-ikoneita muiden kokeneiden konkareiden kanssa.

Ossi on pelannut upean ja pitkän uran Suomen lentopallohuipulla. Jyryn kasvatti pelasi jo Jyryn huippuvuosina 1-sarjajoukkueessa ja eteni siitä SM-sarjaan asti. Liigassa Ossi pelasi hakkurina ja keskitorjujana usean vuoden tamperelaisessa Isku-Volleyssa sekä Valkeakosken Isku-Veikoissa. Liigapelejä on 220. Ossi nousi myös maajoukkuerinkiin, muttei pelannut lopulta miesten maaotteluita.

Liigauran loputtua Ossi siirtyi 1-sarjaan tamperelaiseen TKT:hen, josta siirtyi Kisaan, kun joukkue nousi 1-sarjaan 2014. Kahtena viime kautena Ossi on pelannut hieman vähemmän ja tehnyt arvokasta seuratyötä ja jatkaa työntekoa lempääläisen lentopallon eteen myös jatkossa, vaikka ura pelikentillä tuleekin pakettiin.

Lempäälän Kisa onnittelee Ossia huimasta urastaan ja kiittää isosta panoksesta suomalaisen ja lempääläisen lentopallon eteen.

Muisteluita Ossista pelaajana:

– Löytyykö ikinä mitään positiivista siitä, että tällainen ajatteleva, rauhallinen, ulottuva pelimies lopettaa aktiiviuransa. No, ainakin se, että saa sen tehdä siinä salissa, missä on tämän hienon uransa aloittanutkin. Olen usein miettinyt, kuinka pitkälle Opo olisi voinut päästäkin, jos ei vasenkätisyys olisi ollut se rajoittava tekijä, joka sitten ajoi häntä roolista toiseen valmentajien toimesta. Mutta valinnat on tehty, niinkuin tämäkin lopettamispäätös. Kiitos Opo! Tapani Nyström

– Ossi on perushämäläinen pelaaja joka ei turhista valittelee. On aina sovitusti paikalla, tekee sovitut asiat erittäin hyvin. Sitten kun Ossi lausuu jotakin, niin sitä kannattaa aina kuunnella, myös valmentajan. Jos joukkueessa oli 12 Ossin kaltaista pelaajaa, olisi valmentaminen helppoa ja joukkueella olisi hyvä henki myös peli- ja treeniaikojen ulkopuolella. Harri Lehtimäki

– Ossista pelillisesti nousee mieleen kevät 2016, kun hän lannisti ensiksi Kuiortaneen nuoret hurjat täysin torjumattomilla vasuripatereillaan. Sitten perään Susirajan tähtipelaaja latvialainen Tom Vanags pehmeni totaalisesti Ossin syöttöjen edessä. Ossi on hieno mies, upea perheenisä, tekee vastuullista työtä. Mikä hienointa, lentistoimintaa hän ei jätä, vaikka tosimieliset pelit nyt jäävätkin. Ikämies- ja kuntopelejä hän pelaa jatkossakin, näin veikkaan. Onhan toki meillä kaikilla ”luurankojakin kaapissa”, Ossilla se on ManU:n kannattaminen. Juha Raunio

TERVETULOA SEURAAMAAN OSSIN VIIMEISTÄ KAMPPAILUA LEKI-VALEPA2 SU 10.3. KLO 17 HAKKARIIN!

OSSIN PELAAJAKORTTI

Kuvia Ossin LeKi-urasta:

4 Ossi sivu 4Ossi 4ossivesanen leki-päivä-4

ossi vesanen vs rientoIMG_1513IMG_9980ossi-ves LeKi M35 2018parhaat leki aitriIMG_1481

Kuvat: Jani Huurne, Marko Panu ja Antti Raunio


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat