Hiihto-Helmikuuhun osallistui noin 400 innokasta
3.4.2019 10:29 Uutiset / Seuran pääsivusto

Hiihto-Helmikuuhun osallistui noin 400 innokasta

Lempäälän ja Vesilahden asukkaitten helmikuinen hiihtokampanja sujui vaihelevasti. Latuainetta satoi helmikuuksi hyvin, joten kunnat ja yksityisetkin pääsivät tekemään latuja ja kansa suksille.

Kuun loppupuolella kuitenkin plussakelien, räntäsateiden ja pakkasten äkkivaihtelut tekivät monista laduista hiihtokelvottomia. Jäisiä pohjia ei pystytty hoitamaan aina latukoneella kelkasta puhumattakaan. Tosiharrastajat osasivat etsiä hiihtokelpoisia latuja, mutta vähemmän harrastavat laittoivat sukset sivuun odotellen parempia oloja.

Kampanjaan osallistui suorituskortin palauttaen neljättäsataa lempääläistä ja vesilahtelaista. Se on vähemmän kuin viime talvena ja murto-osa kaikista niistä, jotka hiihtivät kampanjan vähimmäisvaatimuksen verran eli viidesti helmikuussa. Kuitenkin oli hienoa huomata, että ihmiset lähtivät mukaan kampanjaan, ja hiihto on harrastettu talviliikuntamuoto.

- Me järjestäjät silti uskomme erikoisen kampanjan ainakin hieman kohottaneen hiihtointoa. Silmämääräisesti arvioiden laduilla oli taas paljon lempääläisiä ja vesilahtelaisia. Hiihtäjiä oli muualtakin, mutta he eivät osallistuneet kampanjaan kertoo LeKin toimistopäällikkö Jenni Tamminen.

Korttinsa palauttaneiden kesken arvottiin virallisesti kuntien, liikelaitosten ja Kisan palkintoja. Vanhaan tapaan joka kymmenes voitti. Palkituille ilmoitetaan heti aprillin jälkeen ja palkinnot voi noutaa Sportia Matista. Vesilahtelasille on palkinnot jo toimitettu.

Kunnat ja Lempäälän Kisa suuntasivat kutsun myös alakouluille. Jenni Tamminen tietää, että monissa kouluissa hiihdettiin aika paljon, yhteensä neljä koululuokkaa osallistui, joista kolme Lempoisten koulusta. Palkinnoksi ne saivat yhteisreissun Ideaparkin Sporttikeskukseen hauskaa pitämään, ja kukin luokka saa seinälleen kunniapalkinnon.

Teksti ja kuva: Antero Korhonen


   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat