Lastukkaan ei uimakieltoa kesälle
23.5.2019 17:10 Uutiset / Seuran pääsivusto

Lastukkaan ei uimakieltoa kesälle

Lempäälään Lempoisten uimalassa eli Lastukan uimarannalla saa tulevana kesänä uida, kertoo Lempäälän kunta tiedotteessaan. Lastukkaan ei asetetan uintikieltosuositusta. Se tarkoittaa, että kesäsauna toimii Lastukassa tuttuun tapaan avantouintikauden jälkeen.

- Lempäälän kunnan uimarannoilta Uimalasta, Lahdenkylästä ja Typynrannasta on otettu 8.5.2019 uimavesinäytteitä, joista on tehty norovirusmääritykset. Uimalan ja Typynrannan uimarantojen noroviruspitoisuus oli otetuissa näytteissä niin pieni, että uintikieltosuositusta ei rannoille ole tällä hetkellä syytä antaa, kunnan tiedotteessa kerrotaan.

- Sen sijaan Lahdenkylän uimarannalta otetussa näytteessä on todettu norovirusta siinä määrin, että Pirkkalan ympäristöterveyden valvontayksikkö Pirteva ei suosittele rannalla uimista, kunta tiedottaa.

Uimaveden noroviruspitoisuutta ja uimaveden muita laadun mittareita seurataan kunnan terveydensuojeluviranomaisen toimesta. Uimarannalla ja yleisessä tietoverkossa tiedotetaan ajantasaisesti yleisten uimarantojen veden uintikelpoisuudesta. Norovirusta on Lempäälän lisäksi löydetty myös Pirkkalan ja Tampereen uimarannoilta. Kunnat tekevät yhteistyötä Pirkkalan ympäristöterveydenhuollon valvontayksikön kanssa tilanteen selvittämiseksi.

Lempäälässä jatketaan uimavesinäytteiden ottamista kesäkuun alussa. Näistä näytteistä tutkitaan edelleenkin myös noroviruksen esiintymistä.

Lue lisää:

Pirtevan tiedote

Lempäälän kunnan tiedote   
Lisää uutisia
Lempäälän Kisa ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat