Varusteet ja vaatetus

VARUSTEET JA VAATETUS


Sulan maan aikana käytetään säähän sopivaa vaatetusta (verkkarit/tuulipuku/sadetakki/lenkkarit). Sadesäällä myös kumisaappaiden käyttö voi olla tarpeen. Pipo päähän, kaula piiloon ja käsineet käteen kun tarvetta on! Ota myös sauvat mukaan harjoituksiin ryhmän ohjaajien antamien ohjeiden mukaisesti. Nuorimmille hiihtokoululaisille jaettava hiihtokoululiivi on syytä pukea päälle.

Talvella vaadimme, että pipo on päässä, käsineet kädessä ja kaula peitettynä. Näin hiihtokoululaiset pysyvät terveenä. Kerrospukeutuminen on suositeltavaa, jolloin vaatteiden lisääminen tai vähentäminen on helpompaa sään ja harjoitteen mukaan.


Luisteluhiihtotekniikan opettelun voi aloittaa myös perinteisen suksilla, jos niissä ei ole luistoa haittaavaa pitovoitelua. Perinteisen hiihdon vaatimaan pitoon on useita helpohkoja ratkaisuja, joista hiihtokoulukin kertoo. Sopiva sauvojen pituus luisteluhiihtoon on 0,88 - 0,91 x oma pituus, perinteiseen 0,83 - 0,86 x oma pituus.

Varusteista kannattaa kysellä hiihtokoulun ohjaajilta. Ohjaajat opastavat tarvittaessa ja kertovat mistä/keneltä saa lisätietoa ja opastusta. Seuran sivuilla on varusteiden kierrätyspörssi. Hyvälaatuiset, kilpahiihdossa käytetyt varusteet ovat yleensä parempia kuin markettien ”pakettitarjoukset”. Kauden aikana järjestetään opastusta välineiden valitsemiseen ja suksien voiteluun.


   
Lisää uutisia
Hiihtokoulu
«  Syyskuu   »
Kategoriat