17
MAA
18.00
Miehet, Pudotuspelit 1-sarja

Kyyjärven Kyky - LeKi   

Kyyjärven liikuntahalli

Lentismiesten kausi päättyi puolivälieriin - KyKy jatkoon kultaisessa erässä

Lempäälän Kisan kausi 2018-19 päättyi 1-sarjan sijaan viisi. Kyyjärven KyKy voitti toisen puolivälierän Kyyjärvellä 3-1 (25-22, 25-22, 22-25, 28-26). Kun otteluvoitot olivat 1-1, pelattiin kultainen erä. Sen voitti KyKy 25-17 ja eteni jatkoon. Kyyjärvi kohtaa välierissä Iskun. Toinen välieräpari on Hurmos-TuTo.

LeKi aloitti samalla kokoonpanolla kuin lauantaina: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Anssi Vesanen oli hakkurina kolmannessa ja neljännessä erässä ja OP Palomäki kävi nopeat vaihdot kentällä.

KyKy aloitti myös samalla kuin lauantaina: Martins Jansons, Tuomas Sillanpää, Aivars Petrusevics, Lauri Jylhä, Mika Väliaho, Mikko Väliaho ja liberona Miro Rasinperä. Oskari Keskinen tuli kesken pelin hakkuriksi ja paransi KyKyn hyökkäyspeliä. Myös Keijo Lamminen kävi kentällä.

LeKi pelasi hyvän pelin, mutta ei yltänyt aivan lauantain tasolle. Parasta nähtiin kolmannessa erässä ja neljännen erän nousussa, mutta taas Mikko Väliahon syöttöputki toi KyKyn ohitse ja samalla varmistui 3-1 voitto illan ensimmäisessä ottelussa ennen kultaista erää. Kisalla oli jo eräpallo viidenteen erään menemisestä, mutta ei onnistunut.

– Tasainen oli vääntö. Peukkua KyKylle, olivat hyviä, eilisen jälkeen pystyivät pelaamaan näinkin hyvin. Se oli jopa pieni yllätys. Vähän jännitystä oli meidän otteissamme. Moittia ei sovi, kaikkemme todella annettiin. Osasimme reagoida kyllä pelin aikana oikein, mutta se viimeinen silaus puuttui tekemisestä tänään, analysoi Kisan Tapani Nyström

–Päivän teema oli Mikko Väliahon syöttörotaatiota. Se tiedettiin pahaksi, ja sen kanssa onnistuttiin hyvin. Lukuunottamatta neljättä ratkaisevaa erää, tuumi LeKin Jani Huurne.

Kultainen erä mentiin pinna pinnalla aina 10-10 asti, kunnes KyKy nousi 14-10 johtoon. Kisa tuli vielä pinnan päähän 16-15, mutta sitten Kyyjärvi meni menojaan ja ansaitsi todella välieräpaikan. Kisa jätti kentälle kaikkensa ja tsemppasi, mutta tällä kertaa enempää ei ansaittu.

KyKy pelasi selvästi paremman pelin kuin launtaina. Kyyjärvi sai keskipeliä paremmin esiin ja Petrusevics muutti jokaisen kosketuksensa kullaksi. LeKi oli hieman koko pelin takana, eikä saanut kunnon eroa revittyä missään vaiheessa – sitkeä KyKy tuli aina takaisin rinnalle. 334-päinen yleisö sai todistaa tiivistä ja tiukkaa kamppailua, jossa mentiin aina 20 asti aivan piste pisteeltä.

– Väliahon veljekset olivat tänään todella hyviä ja parannus eiliseen huima. Etenkin Mika oli tänään superhyvä, makeat torjunnat tekivät hyvää. LeKin passari Kasimir Luostarinen onnistui tänään upeasti, jakoi tunnustusta KyKy-koutsi Hannu Kalliojärvi.

Parhaina palkittiin LeKin Luostarinen ja KyKyn Mika Väliaho. Peliin + kultaiseen erään Kisan tehokkain oli 23 pisteen Kasper Pennanen, häntä säestivät Tuomas Siirilä 15 ja Sten Kruuda 14. KyKyltä Petrusevics kantoi isoimman pistevastuun, 28. Keskinen auttoi 18 pinnalla. Mika Väliaho tehtaili 14 ja Mikko Väliaho 11. Pelissä tuli paljon torjuntoja, KyKy vei ne 25-18.

– Kyllä tämän kauden 1-sarjan taso on huima. Seitsemän todella kovaa joukkuetta, ja niistä vielä muutama kovin on vielä napsun kovempia. Tänä vuonna reitti välieriin oli todella paljon vaikeampi kuin edelliskausilla, LeKin Marko Laakso kehui sarjan tasoa.

LeKi kiittää kaikkia kuluneesta upeasta lentopallokaudesta! Kiitos pelaajat ja taustajoukot, jotka tekivät hurjasti töitä isolla sydämillä. Kiitos hienot kannattajat, jotka olitte tukenamme koti- ja vierassalissa. Joukkue on ylpeä, että sai päättää kauden kotiyleisön edessä upealla voitolla ja tarjota sitä kautta parastaan! Ja kiitos yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistatte tämän lentopallotarinan kirjoittamisen. Kiitos!

YLEISÖ: 334

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasimir Luostarinen

KyKyn paras pelaaja: Mika Väliaho

parhaat kyky leki 2pv

Tilastopoiminnat:

2. puolivälierä

Parhaat pistemiehet
LeKi: Pennanen 18/+7, Kruuda 14/+9, Siirilö 14/+0
KyKy: Petrusevics 23/+8, Mika Väliaho 13/+10, Keskinen 11/+3

Vastaanotto:
LeKi: 49%, Kruuda 100% (2 nostoa), Niemi 57%, Siirilä 56%
KyKy: 49%, Petrusevics 52%, Rasinperä 49%, Jylhä 47%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi 9-18
KyKy: 9-15

Torjunnat:
LeKi: 17
KyKy: 19

Vastustajalle tehdyt virheet:
LeKi: 29
KyKy: 28

Hyökkäyspisteet/-prosentti:
LeKi: 41/33%
KyKy: 43/39%

Kultainen erä:

Parhaat pistemiehet:

LeKi: Pennanen 5/+3, Luostarinen 2/+2
KyKy: Keskinen 7%+5, Petrusevics 5/+3

Vastaanotto: LeKi 55%, KyKy 38%

Ässät/syöttövirheet:
LeKi: 1/2
KyKy: 1/4

Torjunnat: LeKi 1, KyKy 6

Vastustajalle tehdyt virheet: LeKki 5, KyKy 8

Hyökkäyspisteet/-prosentit
LeKi: 7/29%
KyKy 13/50%

IMG_5819IMG_5820IMG_5823IMG_5824

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista