23
HEL
17.00
Miehet, 1-sarja

LeKi - Rantaperkiön Isku  

Hakkarin liikuntahalli

Matti Hietanen kaatoi kuumassa derbyssä Kisan 3-1

LeKi kohtasi paikallisderbyssä Rantaperkiön Iskun. Upeatunnelmaisen kamppailun 242-päisen yleisön edessä vei värikkäiden vaiheiden jälkeen Isku 3-1 (25-27, 27-25, 25-21, 25-13) -luvuin . Hakkarissa oli kauden yleisöönmenevin ja tiukkatunnelmaisin matsi, todellinen derbyn arvoinen ottelu. Tällä hetkellä Isku on niin hyväkuntoinen ja kovatasoinen joukkue, että edes Kisan vahva peli ei pystynyt horjuttamaan kuin hetkittäin tamperelaisia.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Tuomas Siirilä, Kasper Pennanen, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Anssi Vesasen poissaollessa Friberg paikkasi häntä hakkurina. Neljännessä erässä passariksi vaihdettiin Jukka Lehti.

Isku aloitti seitsikolla Joel Laakso, Einari Koivisto, Matti Hietanen, Nico Nurmesniemi, Timothy Lourich, Tatu Härkönen ja Niko Lintula. Kolmannessa erässä hakkuriksi vaihtui Paavo Korhonen. Eetu Rantanen ja Ossi-Pekka Mäkinen kävivät joka erässä syöttövaihdossa.

LeKi nousi avauserässä kahden Iskun eräpallon takaa erävoittoon, muttei enää muissa erissä sen jälkeen saanut otetta tamperelaisista. LeKi oli tiukasti mukana aina ratkaisupalloille asti toisessa ja kolmannessa erässä, mutta Iskun rutiini nousi isoissa palloissa tällä kertaa korvaamattomaan rooliin. Neljännessä Isku repäisi jo alussa ja LeKiltä loppui puhti.

– Kolme erää oli hyvää lentopalloa, laadukasta peliä. Peli ratkesi kolmannen erän loppuun, sen olisimme voineet hoitaa mutta sössimme. Vähän liikaa hakkasimme päätä torjuntaan, tuumi Kasper Pennanen.

LeKiltä laitakolmikko Pennanen (21), Siirilä (14) ja Friberg (10) tehoilivat melko tasaisesti keskimiesten jäädessä vähemmälle ruualle. Isku oli parhaillaan one man show a´la Matti Hietanen (19). Häntä tuki torjuntaa johtanut keskari Lourich (13) ja kesken pelin hakkuriksi tullut Korhonen (12). Passari Joel Laakso oli hyvä syöttö- ja torjuntapelissä, ja taikoi usean upean hyökkäyspaikan. Parhaina palkittiin ansaitusti Kisan Pennanen ja Iskun Laakso.

– Oli meiltä vähän nihkeä peli, LeKi teki siitä meille vaikean. Emme olleet ihan valmiita LeKin sykkeeseen. Kuitenkin pullat ihan hyvin uunissa, ja pystyimme voittamaan vaikka ei ihan parasta saatukaan irti, tuumi Iskun Simo Puttonen.

LeKi on pelin jälkeen sarjassa viisi, Mahti meni voitollaan ohitse, ja Isku puolestaan nousi sarjakärkeen. LeKillä on jäljellä enää kaksi runkosarjapeliä: seuraavan kerran supervierasreissu Rovaniemelle ja päätöspeli kotona VaLePan 2-joukkuetta vastaan.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

YLEISÖ: 242

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Kasper Pennanen
Iskun paras pelaaja: Joel Laakso
LeKin nälkäisin pelaaja: Petteri Friberg

parhaat leki isku

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Pennanen 21/+11, Siirilä 14/-1, Friberg 10/+3
Isku: Hietanen 19/+10, Lourich 13/+11, Korhonen 12/+9

Vastaanotto
LeKi: 52%, Niemi 59%, Siirilä 58%
Isku: 52%, Hietanen 59%, Nurmesniemi 58%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 3/12
Isku: 7/15

Torjunnat: 9-16

Vastustajalle tehdyt virheet: 27-26

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 48/41%
Isku: 52/51%

IMG_5740IMG_5747

Kuvat: Antti Raunio

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista