2
MAA
17.00
Miehet, 1-sarja

Napapiirin Palloketut - LeKi   

Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi

LeKi upeassa vireessä – NaPa kaatui keskitorjujien esimerkillä

LeKi selätti yli 700 kilometrin junamatkan rasitukset ja pelasi huippupelin rovaniemeläistä NaPaa vastaan Keltakankaan liikuntahallissa. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Kisa latoi taululle numerot 3-0 (25-17, 25-17, 28-26).

LeKi aloitti samalla kokoonpanolla kuin Iskua vastaan: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Mukana olivat myös Anssi Vesanen, Sauli Silpo ja Tomi Perkiö.

NaPa aloitti seitsikolla Jesse Simola, Sampsa Lokka, Otso Hakala, Jere Syrjälä, Leevi Alajärvi, Juho Saukkonen ja Aleksi Vaarala. Nuori Ville Kulmala tuli hyvin sisään päätöserässä.

LeKi jyräsi keskitorjujiensa Teemu Koivusen ja Sten Kruudan vahvoilla otteilla karkuun. Etenkin Koivunen oli hurja syöttöpaikalla. Lisäksi Kisan laitavoima ja puolustus- ja jatkopallopeli oli sillä tasolla, että NaPa ei siihen pystynyt vastaamaan. Ainoa rovaniemeläisten hetki oli päätöserässä, jossa he nousivat tasoihin 24-24 hyvillä syötöillä, mutta LeKi nuiji ratkaisun jatkopalloilla.

– Junamatka oli hauska, pelasimme Koivusen johdolla korttia ja saimme yhdessäolosta energiaa ja onnistuimme kentällä. Kaikkiaan oikein hyvä peli meiltä, tuumi Kisan parhaana palkittu Jyri Niemi.

Niemen lisäksi NaPan parhaana palkittiin keskitorjuja Juho Saukkonen. Yleispelaaja Jere Salmela aiheutti isoimmat ongelmat LeKille hyökkäyspäässä 12 pinnallaan. Kisa pelasi tasaisen vahvan pelin keskitorjujien johdolla, pisteiden valossa eniten hurjastelivat Tuomas Siirilä 16 ja Kasper Pennanen 15. Petteri Friberg onnistui jälleen hakkurina mainiosti.

– Hieno reissu oli tännetulo junalla, jätkät pelasivat korttia ja huumori kukki. Oma peli oli kaksi erää kuosissa, mutta kolmanteen hiukan oma ote lepsuuntui ja NaPa vastaavasti petrasi, LeKi-piiska Tapsa Nyström raportoi..

– Meillä oli tänään paha syöttö ja kenttäpelikin toimi moitteitta. Makeelle voitto taas maistuu ja kotimatka lyheni kummasti, Nyström jatkoi.

LeKi on NaPa-pelin jälkeen runkosarjassa sijalla viisi. Sijat 3-7 ovat vielä mahdollisia runkosarjassa LeKille, mutta puolivälierävastustaja on todennäköisimmin Kyyjärven Kyky. Kisa matkaa heti pelin jälkeen yöjunalla kotiin Lempäälään. Runkosarja huipentuu 10. maaliskuuta kotipeliin VaLePan 2-joukkuetta vastaan. NaPa on tuloksen myötä sarjassa sijalla yhdeksän.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

YLEISÖ: 74

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi
NaPan paras pelaaja: Juho Saukkonen

parhaat napa leki

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 16/+6, Pennanen 15/+7, Koivunen 10/+8
NaPa: Salmela 12/+2, Saukkonen 7/+4, Alajärvi 5/+4

Vastaanotto
LeKi: 43%, Kruuda 100% (3 nostoa), Niemi 63%
NaPa: 35%, Hakala 56%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 5/8
NaPa: 8/8

Torjunnat: 13-8

Vastustajalle tehdyt virheet: 19-16

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 44/49%
NaPa: 25/29%

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista