Miehet, 1-sarja

LeKi - VaLePa2

Hakkarin liikuntahalli

Runkosarja päättyi voittoon - puolivälierät alkavat lauantaina Hakkarissa

LeKin 1-sarjajoukkue päästi legendaarisen Ossi Vesasen tyylikkäästi eläkkeelle: Kisa kaatoi VaLePan 2-joukkueen tyrmäävästi 3-0 (25-14, 25-13, 25-17) ja Ossi pääsi joka erässä kentälle tehden useamman pisteen. Pelin päätyttyä halli osoitti Ossille suosiotaan ja hänet palkittiin seuran taholta pienellä muistiaisella.

– Voitettiin hienosti ja sen vuoksi hieno fiilis, mutta samalla kyllä haikeakin. Nostaisin uraltani esille mestaruudet, etenkin vuonna 2006 meillä oli Iskussa upea joukkue, se oli hienoa aikaa. LeKi-vuosista päällimmäisenä mieleen jää se upea lentisbuumi, jonka rakensimme ja etenimme aina finaaleihin asti 2016. Nyt vedetään vähän henkeä, kyllä minusta vielä kuullaan lempääläisen lentopallon parissa, Ossi vinkkasi ja tunnelmoi pelin jälkeen.

LeKi lähti peliin seitsikolla Kasimir Luostarinen, Anssi Vesanen, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Teemu Koivunen, Sten Kruuda ja Jyri Niemi. Ottelu oli Ossi Vesasen uran viimeinen, ja hän tuli kehiin joka erässä. Toisen erän hakkurin paikalla pelasi Petteri Friberg ja kolmannen Tomi Perkiö.

VaLePan valmentaja Viktor Circenko lähti seitsikolla Jarno Koivuniemi, Aaro Nikula, Joonas Tulonen, Paavo Kaski, Tuomas Tihumäki, Matti Kimpanpää ja Risto Ruohola. Muut liigamiehet olivat pudotuspeleissä Tiikereitä vastaan. Lauantaina lähes sama ryhmä oli uurastanut A-poikien välierissä paikan SM-finaaleihin. Toisena yleispelaajana pelasi myös välillä myös Tatu Vuorenmaa ja Juho Haapaniemi.

VaLePasta ei ollut tänään Kisalle mitään vastusta – joukkue tuntui jo hieman odottelevan kesälomaa. LeKi puolestaan sai hyvän kenraalin tuleviin pudotuspeleihin, jossa Kisa kohtaa Kyyjärven KyKyn. Parhaina palkittiin Kisan Tuomas Siirilä (15 pistettä) ja VaLePan Aaro Nikula (9), ja nälkäisimmän palkinnon pokkasi Ossi Vesanen (3). Kasper Pennanen tehoili 11 pinnaa ja Jyri Niemen nosto oli peräti 86% ja Tomi Perkiön upea 100%.

– Saimme hienosti siirrettyä treenien asiat peliin. Kaksi erää tappotehomme ja nostomme oli huikeaa, ja tylsytti VaLePan pahasti pakkaselle, analysoi Jani Huurne.

Kisa päätyi runkosarjassa sijalle viisi, kun KyKy voitti Kuortaneen 3-0 ja on siis neljäs. LeKin saldo oli 24 pelistä 16 voittoa ja 47 pistettä. Pudotuspelijoukkueet ovat runkosarjan järjestyksessä Isku, Hurmos, TuTo, KyKy, LeKi, KaVe, Mahti ja NaPa. VaLePa jäi sijalle 11. Kisa kohtaa KyKyn ensi viikon lauantaina 16.3. klo 17 Hakkarissa ja sunnuntaina 17.3. Kyyjärvellä klo 18.

Kuortane olisi ollut kahdeksas, mutta ei sarjajärjestelmän mukaan osallistu pudotuspeleihin. AitRi tippui 2-sarjaan ja VaLePan, Kuortaneen, Jymyn ja JyLen kausi päättyi runkosarjaan.

– KyKy on ihan mieluinen vastus puolivälierissä. En näe, että koko pudotuspeleissä on selvää suosikkia, kaikki top 7 -joukkueet voivat haastaa toisensa. Tuleekin mielenkiintoinen kevät, tuumi Kisan päävalmentaja Tapani Nyström.