Esittely
Ottelutilastot
Napapiirin Palloketut - LeKi
2018-2019 - Miehet - 1-sarja
Klo 17:00 Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi
2
Maa

Ennakkoinfo


Ottelun alkua siirrettiin kello 16 alkavaksi kello 17, jotta LeKin juna-aikataulu onnistuu.

Lempäälän Kisalla on jäljellä enää loppurutistus 1-sarjan runkosarjassa. Jäljellä on kaksi tiukkaa ja sitäkin tärkeämpää peliä NaPaa ja VaLePan 2-joukkuetta vastaan.

LeKi matkaa tulevana lauantaina Rovaniemellä sarjanousija NaPan vieraaksi. Luvassa on kauden pisin vierasreissu: joukkueiden kotihallien Hakkarin liikuntahallin ja Keltakankaan liikuntahallin ero on vaivaiset 708 kilometriä. Luvassa on varmasti vaikea vieraspeli. Kisa taittaa matkan junalla: liikkeelle lähdetään lauantaina aamuyöstä ja takaisin lähdetään heti pelin jälkeen, joten Lempäälässä joukkue on sunnuntain puolella.

Kisa on tällä hetkellä sarjassa sijalla kuusi. Viime kierroksella Kisa hävisi hyvän esityksen jälkeen sarjakärki Iskulle 1-3. KyKy ja Mahti nousivat voitoillaan ohitse. Kisalle ovat vielä käytännössä mahdollisia sijat 3-7, eli tuleva pudotuspelivastus tiedetään todennäköisesti vasta viimeisen pelin jälkeen. Todennäköisesti kuitenkin 3. sija menee TuTolle, joten Kisa, KyKy, Mahti ja KaVe taistelevat tiukasti kotiedusta. Sijat 3-6 ovat vain neljän pisteen sisällä.

NaPa puolestaan taistelee yhä pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä sijalla kahdeksan oleva Kuortane ei sarjamääräysten mukaan ota vastaan pudotuspelipaikkaa. Jos joukkue pudotuspelipaikkaan yltää, menee paikka runkosarjassa sijalle yhdeksän olevalle. Tällä hetkellä NaPa on juuri yhdeksäs 21 pisteellä, Kuortane on kahdeksas 25 pisteellä. Sijoilla 10-11 ovat Jymy ja VaLePa2 18 ja 17 pinnalla.

Runkosarjan viimeinen putoaa 2-sarjaan. Tällä hetkellä jumbona on hyvään kevätvireeseen päässyt AitRi. Vain kaksi pistettä edellä on JyLe, jolla on enää peli jäljellä, kun AitRilla vielä kaksi mahdollisuutta lisäpisteiden saalistamiseen.

Otteluennakko


Ennakko: 2.3. NaPa-LeKi

Mitä: Napapiirin Palloketut–Lempäälän Kisa

Missä: Keltakankaan liikuntahalli, Rovaniemi

Milloin: lauantaina 3.2.2019 kello 17

Aiemmat ottelut: 24.11.2018 LeKi-NaPa 3-2

LeKi matkaa tulevana lauantaina Rovaniemellä sarjanousija NaPan vieraaksi. Luvassa on kauden pisin vierasreissu: joukkueiden kotihallien Hakkarin liikuntahallin ja Keltakankaan liikuntahallin ero on vaivaiset 708 kilometriä. Luvassa on varmasti vaikea vieraspeli. Kisa taittaa matkan junalla: liikkeelle lähdetään lauantaiaamuna ja takaisin lähdetään heti pelin jälkeen, joten Lempäälässä joukkue on sunnuntain puolella.

IMG_4698
LeKi-NaPa alkukaudesta Hakkarissa.

Lähtökohta: LeKi tarvitsee voiton, jos haluaa vielä taistella kotiedusta Kyyjärveä vastaan. Sijat 3-7 ovat vielä niin tiukat, että jokainen piste kahdesta viime pelistä on tärkeä. Kisa on nyt kuudes 41 pisteellä, mutta kolmonen TuTo vain neljä pinnaa edellä. Viidestä viime pelistä Kisalla on vain yksi voitto.

NaPa puolestaan taistelee yhä pudotuspelipaikasta. Tällä hetkellä sijalla kahdeksan oleva Kuortane ei sarjamääräysten mukaan ota vastaan pudotuspelipaikkaa. Jos joukkue pudotuspelipaikkaan yltää, menee paikka runkosarjassa sijalle yhdeksän olevalle. Tällä hetkellä NaPa on juuri yhdeksäs 21 pisteellä, Kuortane on kahdeksas 25 pisteellä. Sijoilla 10-11 ovat Jymy ja VaLePa2 18 ja 17 pinnalla.

Pääpointti: Matkarasitus. NaPalla on sellainen etu, jota kenelläkään muulla ei 1-sarjassa ole. Lappiin matkustaminen ei onnistu ihan hetkessä, ja se omalta osaltaan ei anna maksimaalista valmistautumista peliin. Alusta asti on oltava hereillä. NaPa on kotonaan voittanut neljästi ja hävinnyt seitsemän kertaa. LeKin vierassaldo on seitsemän voittoa, neljä tappiota.

Kokoonpanot:

LeKin kokoonpano
NaPan kokoonpano

LeKi saa takaisin Isku-pelistä puuttuneen Anssi Vesasen. Muuten rosteri on normaali, eikä loukkaantumisia ole. Petteri Friberg pelasi hakkuri/yleispelaajana Iskua vastaan hyvin. Kasper Pennanen oli ykköstykki 22 pinnalla. Pistepörssissä Tuomas Siirilä (279) ja Pennanen (278) ovat peräkkäin, ja heidän perässään heti NaPan paras Otso Hakala (261).

NaPalla on sarjan nuorin joukkue, joka on osoittanut kovaa taistelutahtoa ja venymistä. Pitkänhuiskea passari Mikael Kyllönen palkittiin LeKi-pelissä alkukaudesta parhaana, ja hän pyörittää peliä viisaasti. Toinen tasapäinen vaihtoehto on Jesse Simola, joka on viime peleissä kantanut vastuun. Liigassa Lakkapäässäkin taitojaan jo testaamaan päässyt kapteeni Hakala on joukkueen sielu nosto- ja lyöntipelissä. Hakkurina on useita vaihtoehtoja: Sampsa Lokka, Jere Salmela tai farmimies Olli Saarenmaa Lakkapäästä. Valmentaja Matti Alatalo on tehnyt vahvaa työtä nuoren joukkueensa kanssa. Lempäälässä etenkin puolustuspeli oli vahvaa.

Seuraa heitä:

Ensimmäisen keskinäisen parhaat: Tuomas Siirilö ja Mikael Kyllönen.
Ensimmäisen keskinäisen parhaat: Tuomas Siirilä ja Mikael Kyllönen.

LeKi: Petteri Friberg: Pelasi hakkurina vahvan Isku-pelin, ja palkittiin joukkueen nälkäisimpänä. Pelaa vahvaa kevättä pelaamattoman alkukauden jälkeen. Monipuolistunut hyökkäyspelissä, ja hallitsee kovat pommit ja viheliäät peipit.

NaPa: Sampsa Lokka. Nuori ja pitkä hakkuri on noussut kauden mittaan NaPan avainpelaajiksi. Kiusasi Kisaa alkukauden kohtaamisessa. Vaarallinen viistopommi.

Otteluseuranta

Peliä voi seurata livenä Lentopalloliiton tulospalvelusta sekä LeKin lähettänä livestriiminä.

Sarjataulukko 25.2.2019

sarjataulukko 25.2.2019

Artikkelin pääkuva: Jari Mäki-Kuutti

LeKi upeassa vireessä – NaPa kaatui keskitorjujien esimerkillä


LeKi selätti yli 700 kilometrin junamatkan rasitukset ja pelasi huippupelin rovaniemeläistä NaPaa vastaan Keltakankaan liikuntahallissa. Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, kun Kisa latoi taululle numerot 3-0 (25-17, 25-17, 28-26).

LeKi aloitti samalla kokoonpanolla kuin Iskua vastaan: Kasimir Luostarinen, Petteri Friberg, Kasper Pennanen, Tuomas Siirilä, Sten Kruuda, Teemu Koivunen ja Jyri Niemi. Mukana olivat myös Anssi Vesanen, Sauli Silpo ja Tomi Perkiö.

NaPa aloitti seitsikolla Jesse Simola, Sampsa Lokka, Otso Hakala, Jere Syrjälä, Leevi Alajärvi, Juho Saukkonen ja Aleksi Vaarala. Nuori Ville Kulmala tuli hyvin sisään päätöserässä.

LeKi jyräsi keskitorjujiensa Teemu Koivusen ja Sten Kruudan vahvoilla otteilla karkuun. Etenkin Koivunen oli hurja syöttöpaikalla. Lisäksi Kisan laitavoima ja puolustus- ja jatkopallopeli oli sillä tasolla, että NaPa ei siihen pystynyt vastaamaan. Ainoa rovaniemeläisten hetki oli päätöserässä, jossa he nousivat tasoihin 24-24 hyvillä syötöillä, mutta LeKi nuiji ratkaisun jatkopalloilla.

– Junamatka oli hauska, pelasimme Koivusen johdolla korttia ja saimme yhdessäolosta energiaa ja onnistuimme kentällä. Kaikkiaan oikein hyvä peli meiltä, tuumi Kisan parhaana palkittu Jyri Niemi.

Niemen lisäksi NaPan parhaana palkittiin keskitorjuja Juho Saukkonen. Yleispelaaja Jere Salmela aiheutti isoimmat ongelmat LeKille hyökkäyspäässä 12 pinnallaan. Kisa pelasi tasaisen vahvan pelin keskitorjujien johdolla, pisteiden valossa eniten hurjastelivat Tuomas Siirilä 16 ja Kasper Pennanen 15. Petteri Friberg onnistui jälleen hakkurina mainiosti.

– Hieno reissu oli tännetulo junalla, jätkät pelasivat korttia ja huumori kukki. Oma peli oli kaksi erää kuosissa, mutta kolmanteen hiukan oma ote lepsuuntui ja NaPa vastaavasti petrasi, LeKi-piiska Tapsa Nyström raportoi..

– Meillä oli tänään paha syöttö ja kenttäpelikin toimi moitteitta. Makeelle voitto taas maistuu ja kotimatka lyheni kummasti, Nyström jatkoi.

LeKi on NaPa-pelin jälkeen runkosarjassa sijalla viisi. Sijat 3-7 ovat vielä mahdollisia runkosarjassa LeKille, mutta puolivälierävastustaja on todennäköisimmin Kyyjärven Kyky. Kisa matkaa heti pelin jälkeen yöjunalla kotiin Lempäälään. Runkosarja huipentuu 10. maaliskuuta kotipeliin VaLePan 2-joukkuetta vastaan. NaPa on tuloksen myötä sarjassa sijalla yhdeksän.

LUE TARKEMPI OTTELURAPORTTI

YLEISÖ: 74

PALKINNOT:

LeKin paras pelaaja: Jyri Niemi
NaPan paras pelaaja: Juho Saukkonen

parhaat napa leki

TILASTOPOIMINNAT

Top3 pistemiehet
LeKi: Siirilä 16/+6, Pennanen 15/+7, Koivunen 10/+8
NaPa: Salmela 12/+2, Saukkonen 7/+4, Alajärvi 5/+4

Vastaanotto
LeKi: 43%, Kruuda 100% (3 nostoa), Niemi 63%
NaPa: 35%, Hakala 56%

Ässät/syöttövirheet
LeKi: 5/8
NaPa: 8/8

Torjunnat: 13-8

Vastustajalle tehdyt virheet: 19-16

Hyökkäyspisteet/ -prosentti
LeKi: 44/49%
NaPa: 25/29%

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Lisää uutisia
Lentopallo
«  Syyskuu   »
Kategoriat